Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krakonošův hajný, tatínek z Takové normální rodinky, dlouholetý člen Divadla na Vinohradech a plachý muž Zdeněk Řehoř v mnoha ukázkách a vzpomínkách dcery, O. Brouska, T. Fischerové, V. Jordánové a řady dalších (2010). Režie R. Lokajová

Nenápadný, plachý a tak trochu tajemný. Vášnivý filatelista, chalupář, neuvěřitelných čtyřiačtyřicet let člen Divadla na Vinohradech. Role ušlápnutých, zakřiknutých, nenápadných mužů byly jeho doménou v televizi a ve filmu. Ovšem i pro lidi, kteří pobývali léta v jeho blízkosti, je nesnadné říci, jaký byl Zdeněk Řehoř vlastně člověk. Nikdy ho neprovázely žádné skandály, a jak nenápadně žil, tak i tiše odešel. Kromě jeho rolí zachycených na filmovém či televizním pásu ho připomíná i nenápadná tabulka na domě vedle brány v rodném Jičíně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na několik zvláštních šílených střihů jde o naprosto tradiční dokument o krásném a hodném herci, na něhož vzpomínají kolegové, režiséři, rodina a přátelé. V životě Zdenka Řehoře nebylo nic extravagantního a stejně jako tiše proplul svými osobním i hereckým životem, tak plyne i tento dokument. Pro mně osobně velmi příjemná záležitost. Hudební režie: Jiří Bura ()

Reklama

Reklama