Reklama

Reklama

Cher: If I Could Turn Back Time

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1989, 4 min

Režie:

Marty Callner

Hudba:

Diane Warren

Hrají:

Cher
(další profese)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Legendární vypalovačka, ve které Cher ve svých 43 letech uvádí do varu celou bandu námořníků na USS Missouri. Sexy dračice má na sobě jen to nejnutnější a nikdo nepochybuje o tom, že bude zářit ještě mnoho dekád. A je tomu tak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cher je lepší slyšet než vidět. Legenda obdařená velkým hlasovým rozsahem se zvláštním zabarvením si s bujným vlasovým porostem zazpívala "námořnickou" odrhovačku. S typickým lookem osmdesátých let se snažila uhranout kolem přítomné pánské osazenstvo, ale tedy tuhle dámu za erotický symbol opravdu nepovažuji, ačkoliv v tomhle klipu ještě vypadala relativně k světu, ačkoliv v globálu je to slušný přízrak. Její hitová písnička v sobě chce nést erotično, smyslnost i nadhled, což se kupodivu daří, ačkoliv klip k ní zrovna neladí odpovídajícím způsobem. Z Cher jde takové zvláštní charisma. V posteli byste ji mít nechtěli, a čas od času se její songy, zvláště její starší tvorba, dají poslechnout. Klip bych kompletně předělal. Po těch letech by rovněž mohla udělat novou verzi svého dávného hitu, která by přišla s modernějším soundem, případně s nějakým úderným tanečním remixem. Rockovou předělávku bych nedoporučoval. Dneska už písnička nenadělá tolik rozruchu, jak tomu bylo na konci osmdesátých let, kdy výrazně zabodovala v hitparádách. Kdo má rád retro hudební styl, potažmo glamrock styl a módu osmdesátých let, si jistě přijde na své. My ostatní můžeme v nejnovějších klipech krásnějších zpěvaček než je Cher porovnávat, jak se výrazně za čtvrt století existence téhle písničky posunula tvorba i styling v hudebních klipech. Myslím, že je to posun neporovnatelný až drastický. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V jednom momentu zpěvačka v klipu drcne polonahým zadkem do kluka zápasícího s elektrickou kytarou. Je to její syn Elijah. (raininface)
  • Klip se natáčel na americké bitevní lodi Missouri s plným osazenstvem. Od té doby se na lodích amerického námořnictva klipy natáčet nesmějí. (raininface)

Reklama

Reklama