Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je jednoznačne to najlepšie pohľad na prekrásnu Margot Robbie, čo je dosť prízemný dôvod, uznávam. No čo už, taký som, iný nebudem... Čo sa týka dejovej linky, mala aspoň hlavu a pätu a príbeh nenudil. Aj keď na druhú stranu sa to miestami zdalo dosť pritiahnuté za vlasy, napríklad tá strela blízko srdca a podobne. Nič extra od toho nečakajte, iba pohodovú lacnú zábavu na upršané nedeľné dopoludnie. Mozog na vandrovke. Priemer. 60/100 ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Já jsem si svůj vlastní hocus Focus prožil loni a bylo to takřka identické dobrodružství, jako zažili tady paní #TuBychPrcalDoKadaku a pan #TenNegrZmuzuVcernem. Byl jsem se svým kamarádem na poznávacím zájezdu v Benátkách, protože jsme si řekli, že by bylo moc milé, kdyby si dva dobří přátelé zajeli na nějaký hezký romantický výlet. Vše probíhalo relativně hladce, já užasle obdivoval zaoblené partie německých turistek s hutnými kníry a pomalu jsme se tak doplazili na náměstí hříšného Marka. Když v tom našinec ze zadních řad, jehož tvář se v okamžiku kratším než krátkém přetransformovala z bezstarostného výrazu profesionálního mámvpičisty na výraz posraného semvpičisty, na celou kolonii zmatených Čechů zděšeně zahlásil: "Já nemám peněženku!". Na to má bryskní mysl rozeného humoristy a nejlepšího baviče z celé směny zametačů chodníků obce Jebákov nezapomněla promptně zareagovat slovy: "Já už mám čtyři!". Ačkoliv jsem očekával neutuchající salvy hysterického smíchu, spustilo to spíše masivní vlnu nevole a rozpačitých reakcí. Upocený delegát svými prsty o průměrné tloušťce tří Javořických klobás do sebe v mžiku pojmul celý řízek s chlebem včetně sáčku a cedulky oběd pro Drobka, rukama si podebral parovodní potrubí, aby si při svižném olympijském běhu náhodou nevyrazil zuby, a rychlostí postaršího hlemýždě na invalidním vozíku se vydal za mnou. Zatímco můj spolucestovatel se mému náramně vydařenému džouku smál tak burácivě, až si omylem vysál ze zubu plombu, ostatní turisté na mě střídavě házeli pohledy spíše vražedné, jako by se právě stala katastrofa horší než Osvětim, Pompeje a Thor 2 dohromady. O dvě doby ledové později, kdy se ke mně s vypětím všech sádelnatých přelivů konečně dopotácel Drobek, nastala velice dramatická situace! Nejdřív jsem tedy musel počkat, než popadne dech, popadne naštěstí obrazně, ač i to pro něj byla disciplína veskrze atletická, a odčerpá galony nově se tvořícího potu do místní kanalizace, ale pak to přišlo! Zlovolným, ba až nenávistným pohledem na mě upnul svůj démonický zrak, pak si ještě asi čtyřikrát odkašlal a rukávem svetru z Lidlu otřel orosené čelo, a pověděl: "To si děláte prdel, nebo jste jen idiot?!". Já se za svoji veselou povahu samozřejmě pokorně omluvil, protože ten buřt by se na mě jinak určitě vymrdal a já umím italsky jen "No puedo nada", což je mimochodem španělsky a španělsky neumím taky, takže jsem to raději neriskoval a se skupinou nebývale humorných Čechů a jedním debilem, který prkenici záhy nalezl na dně batohu, jsme šťastně pokračovali v cestě napříč malebnou historickou Venezií! No a to je všechno. U filmu jsem asi čtyřikrát usnul, poněvadž to byla nudná předvídatelná sračka, takže čtenářům, kteří čekali postřehy z filmu a dočetli se až sem, bych rád vzkázal pouze strohé a výstižné - NASRAT! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nečekaná pecka, o kterou jsem zavadil až teď a nechápu, jak je to možné. Smith jako podvodník a Margot Robbie, která mimochodem předvedla úplně úžasný výkon, se shodou náhod najdou a rozjíždí byznys podvodů a krádeží. Od začátku jede film v solidním tempu a chemie mezi hlavními dvěma představiteli funguje skvěle a vlastně až do konce film nepřestane napínat. Zvratů je zde hromada a ke konci jsem si říkal, že bych asi už ani více nezvládl, absolutně perfektně psaný scénář - scéna na fotbalových závodech byla jednoznačně nejlepší, nejnapínavější a nejšílenější scéna za dlouhou dobu,u které jsem skoro nedýchal. Finále by mohlo být malinko lepší, ale bez debat je to i tak perfektní film. Hodně silná 5ka ,ke které se ještě určitě vrátím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmy by sa nemali deliť iba na dobré a zlé, ale aj na príjemné a nepríjemné. Focus je extrémne príjemný film. Mohol byť však o dosť lepší, ale ako hovorím, pri kritériách príjemnosti to je jedno. Po dosť dlhej sérii art filmov a "art" filmov mi niečo takéto pohodové prišlo nesmierne vhod. Prekvapilo ma, že film nekončí žiadnym veľkolepým predstavením, čo bol určite zámer, ako sa od súčasného trendu odlíšiť a prichystať niečo menšie. Focus má nulové umelecké ambície, čo je tiež v porovnaní s momentálnymi CGI hrami na to, čo je a čo nie je realita a akú to má paralelu s dnešným svetom a neviem čo všetko ďalším plusom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. A velmi. Rovnako ako Podfukári, či Dannyho jedenástka aj Focus dokáže zaujať. A nie len preto, že tam hra Margot Robbie (ktorá je až hriešne sexi). Na druhú stranu Willovi ten sympatický pohlaď a frajerský prehlad, zas a znova lišiacky sekne. Od začiatku do konca je tento film, jedna velka hra klamstiev a ako bonus tu mame pribalený vyborny casting s ešte lepšom koncovkou. Miestami som sa pristihol, že nedýcham! 90% - 5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)
  • Severoamerické tržby dosáhly 53,9 milionu amerických dolarů, celosvětové 159,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama