Reklama

Reklama

Mike Tyson: Naprostá pravda

(pořad)
  • USA Mike Tyson: Undisputed Truth (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento snímek z dílny HBO, který se natáčel před živým publikem v broadwayském divadle Imperial Theatre v New Yorku, zavádí diváky do prvních řad sólového vystoupení Mikea Tysona. Režie se ujal uznávaný filmař (a Tysonův dlouholetý přítel) Spike Lee. Surový, upřímný, talentovaný a plný osobitého humoru, takový je film Mike Tyson: Undisputed Truth, v němž "Železný Mike" líčí své životní úspěchy i prohry prostřednictvím svého charakteristického a otevřeného stylu. V průběhu devadesáti minut se Tyson rozpovídá o svém neklidném mládí v Brooklynu, nezapomenutelné boxerské kariéře, klíčových okamžicích svého života, osobních i profesních rozporech, času stráveném ve vězení, ztrátě členů rodiny i jeho nedávné rehabilitaci a nápravě, ke které došel díky své střízlivosti a obnoveným rodinným vazbám. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

To Píár je fuckt mocná zbraň. Dokonce tak mocná, že pokud ji vezme do ruky nějaký opravdu zkušený Negrogébls, dokáže udělat i z huhňavé, vymaštěné, feťácké, agresivní a společensky nebezpečné poloopice děsně kůl charaktera a pomalu čokoládového Taťku Tereze. No, povím vám, nevěřícně jsem kroutil hlavou a čuměl jako Holyfíld na svůj sežvýkaný boltec, jak ta vybouchaná palice, snažící se vytřískat maximum ze své dávno mrtvé popularity mezi příznivci dunivých zvuků dutých hlav, s tumorem sobě vlastním nepokrytě šišlavě vtipkuje o tom, jak v ghetu mlátil, vraždil a okrádal lidi, fetoval a znásilňoval, načež celá Brodvej nadšeně a uznale zatleská vestoje a plačící Američané mu poplácávají po ramenou, protože měl úděsně trnitou cestu životem, ale jinak je to vlastně moc príma člověk. Holt Mistr světa v těžké váze prostě může být vymatlaný, asociální, animální dobytek, avšak zaslouží si neskonalou úctu. Docela rád bych viděl, co by Spajk Lí dokázal třeba s Hitlerem. Myslím, že s takovým přístupem by den po odvysílání na HBO kolem Tel Avivu exponenciálně stoupl prodej placek s nápisem „Práce osvobozuje“, a přitom to byl jen welterový malíř pokojů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Mike Tysona. Už jako děti jsme slyšeli o tom, jak svému protivníkovi v ringu ukousl ucho. Tady ten 83 minutovej stand up skeč je ale něco jiného, něco co krásně otevře cestu do duše Mike Tysona. Nejhezčí na tom všem je, že on se těm svým chybám zasměje. Přizná je, zasměje se jim a bude doufat, že jeho budoucnost bude vypadat úplně jinak. Chvíli jsem se smál, chvíli jsem zíral v jakém prostředí Mike žil. A stálo to za to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SLIBUJU, ŽE DNES TO BUDE ODLEHČENĚJŠÍ, TAK JAKO MOJE OSOBNOST. NEVÍM, CO SI Z DNEŠNÍHO VEČERA ODNESETE, ALE JEDNODUŠE ŘEČENO: TOTO JE MŮJ PŘÍBĚH. MOJE CHYBY, MOJE BOLESTI, RADOSTI, MŮJ ŽAL, MŮJ TALENT, MŮJ ŽIVOT, MOJE NAPROSTÁ PRAVDA...“ /// ,,The Baddest Man on the Planet“ chce přesvědčit, že jeho život opsal kruh a vrátil se na začátek. Byl nádherný dítě… - ano, má to vtip a celkem šmrnc. Mluví jasnou řečí (fuck, shit, mother futer…) a je znát, že se Spikem Lee jsou dlouho kamarádi. Neříkám, že se povedlo úplně všechno, ale číslo má to, co můžete od vystoupení Stand Up Comedy čekat. Nebo že by to bylo Publik Relations? To už si musíte rozhodnout sami. Každopádně nečekejte Ajnštajna, jak vysvětluje teorii relativity. Spíš zpocenýho Novotnýho (toho co si říká bavič vole…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě Mike Tyson. 2.) Zajímá mě Mike Tyson a nevím, kdo byl Cus D'Amato. 3.) Zajímá mě Mike Tyson a nevím, kdo mu píchal bejvalku. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Základný pohľad na rozprávanie o filme znie: nesnaž sa prerozprávať príbeh, pretože to nikdy nedokážeš lepšie ako film sám. Túto formulku teraz môžem uplatniť na Mikea Tysona a jeho pohnutý osud - žiaden dokumentarista vám jeho život nepriblíži lepšie a autentickejšie, než Mike sám. Približne 85 minút sledujeme na pódiu jediného muža, ktorý bez škrupulí a zábran rozpráva o svojom detstve, zločineckej dráhe na šikmej ploche, ľuďoch, ktorých stretol, prvom kontakte so svetom boxu a prvom kontakte so svetom belochov, kariérnom postupe, získaní a neskôr obhájení prvého titulu, osobnom živote, problémoch s drogami, svojich ženách, ťažkých chvíľach a bolestných stratách, ale aj úspechoch v žiare reflektorov, väzení, deťoch a vlastne všetkom, čo o sebe môže povedať. Mike si povedal, že bude transparentný a otvorený, a nevynechal žiadnu, akokoľvek kontroverznú kapitolu svojho života. Spike Lee bol skvelou voľbou, pretože si s Mikeom veľmi dobre rozumie, a ich show je dohromady niečím výnimočným. Fanúšik-nefanúšik, tento humorný, ale aj dramatický a smutný pohľad na Tysonovu životnú púť prosto stojí za to vidieť. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se dokument zavděčí všem fanouškům, které tahle černá časovaná bomba má. Ostatním nemá co nabídnout. Mike Tyson svým hrozně ušišlaným hlasem s příšerným negerským přízvukem vypráví (čte) nudné předpřipravené pohádky, kterým snad ani sám nevěří. Dost mě zklamalo, že se u nich člověk dokonce ani nezasměje, přestože negřík dělá, co může. Jako člověk se mi po zhlédnutí tohohle nablýskaného nesmyslu zhnusil. Před zhlédnutím jsem ho měl docela rád, protože jsem o něm věděl snad jen to, že kdysi býval dobrý boxer a jednomu pánovi ochutnal ucho. Pravdou je, že život skutečně neměl jednoduchý, ale ani v situaci, kdy už ho jednoduchý míti mohl příliš silnou touhu neprojevoval. Spike Lee se před zraky mnoha diváků pokusil udělat z nebezpečného a nepředvídatelného poloidiota černý vzor čistého dobra. Smutné na tom je, že jak tak koukám kolem, tak se to zcela vydařilo. Sledování mě nebavilo, ba dokonce uráželo. Hvězdičku za efekty na plátně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K televíznemu filmu som pristupoval s pochopiteľnou nedôverou. Box ako taký nemám rád a kusé správy o živote a kariére Mika Tysona tiež neveštili nič dobré. Ale 81 % ma presvedčilo a napodiv som neľutoval. Mike Tyson vo svojom One Man Show príťažlivo vyrozprával svoj príbeh a nebol ani príliš odkázaný na obrazových pomocníkov. Samozrejme, že takémuto filmu nemôžem dať viac ako tri hviezdičky, ale pocit spokojnosti s výsledkom bol nespochybniteľný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že tenhle chlap, který se proslavil v ringu a byl pořádný agresivní magor, se nakonec ještě proslaví jako stand-up komik. Zní to trochu jako klišé, zvlášť když si člověk vzpomene na snímek "Zuřící býk", ale hlavně na boxera LaMottu, který se nakonec také živil jako stand-up komik. Pravda, on měl přece jen svůj klub, kde se snažil to nějak doklepat. Mike Tyson je v tomhle dobrý z hlediska mezinárodního. Je to hlavně v tom, že se dokáže na sebe a na to, co dělal, dívat z nadhledu a je schopen si ze sebe dělat srandu. Doufám, že si to nějak znovu nepodělá. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak Iron Mike zavesil rukavice definitívne na klinec a vrhol sa na Stand Up Comedy. Musím povedať, že mu to išlo celkom dobre. Veľakrát som sa príjemne pobavil na jeho historkách a zážitkoch. Budem to musieť pozrieť ešte raz, keď vyjdú titulky, pretože nie vždy sa mu dá rozumieť. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Existují pouze dvě možnosti - buď máte Tysona rádi a obdivujete ho... nebo ho nemůžete vystát. Osobně se řadím k té druhé skupině. Sledovat tohoto přestárlého boxera kterak se pokouší být vtipný a sympatický je svým způsobem utrpení. Mikovi hodně napomáhá značně nenáročné publikum, kterýmu stačí když Mike řekne fuck nebo nigga a reagují nadšeným smíchem a tleskáním. Tyson více než dojmem komika na mě působí jako nekriticky zbožňovaný kazatel, který velebí Boha, v tomto případě sebe. A i když je jeho životní příběh nepochybně zajímavý, jeho sebeprezentace mě strašně rozčilovala. Tyson vypráví o přepadávání a loupežíchv ghettu jako kdyby to byly nějaké veselé příhody ze života Huckleberryho Finna. A publikum to žere. Co na tom, že Tyson je asociál, zločinec a samolibá zkoksovaná celebritka, lidem se takhle líbí, po Rockym přijde vhod anti-Rocky. Na mě ale tohle nefunguje. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych všemu věřil. Ve skutečnosti si nemyslím, že by byl takový svatoušek a sympaták, jak se prezentuje ve vystoupení. Na druhou stranu role stand up komedianta mu docela sedí a já se bavil. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mike Tyson se konečně "zklidnil" a ukazuje tady, že kromě toho,že umí někoho pořádně seřezat (na sklonku kariéry tomu bylo tedy spíše naopak), dokáže i přes hodinu v kuse mluvit a co víc - sem tam i bavit obecenstvo ! Přiznám se, že jsem se zasmál...................... moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Je to fakt nářez. Ikdyž už nějaký dokument o Mikeovi mám za sebou, tak tohle je podané tak bezprostředně a navíc zábavně, že člověk musí před Tysonem smeknout. Takhle vystoupit, odhalit se a utahovat si ze svých pádů, tohle chtělo fakt koule. Letos jsem zatím nic zábavnějšího neviděl. 9/10 ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Po tomhle představení není možné si neoblíbit tohodle chlapíka. Říká vše zkrátka tak, jak to bylo a je a to se mi na tom líbilo. Nebyla to možná nejhumornější show, kterou jsem kdy viděl, nicméně opravdu upřímná a srdcervoucí dozajista ano. Co říct? Hodina a půl nepřišly na zmar a já jsem rád, že mi to můj dobrý kamarád doporučil. Díky Jamesi, tohle bylo opravdu skvělé. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ladies and Gentleman, your welcome heavyweight champion of the world!!!!! IRON MIKE TYSOOON. Železný Mike, Zvíře, "Nejzlejší chlap na světě" Mike Tyson je pro mě největší boxer všech dob a rád bych viděl souboj v jeho nejlepších letech proti dnešnímu Wladimiru Klitschkovi, bohužel nikdy nikdo neuvidí. Tyson tu vypráví příběh jeho cesty životem, veřejně odmítá znásilnění Desiree Washingtonové za které si odseděl tři roky a už nikdy to nebyl po návratu z basy ten starý Mike. Podotýká že dnes je kamarád s Holyfieldem kterému se omluvil za exces s uchem. Hráblo mu. I když je to jistě buran, kdo z nás není a kdoví jak by jsme se chovali vydělat tolik co on. A media umí nafouknout všechno. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Neznám moc sportovců, na který by byly tak rozpolcený názory. Vzhledem k tomu, že v dobách největši slávy Mike Tysona jsem měl plavecké závody u fotra ve varlátu, tak nemůžu chápat, jaká tehdy panovala kolem něj atmosféra. Všechno doháním postupem času. A jedno vím jistě. Bojové sporty potřebujou kontroverzní zlobivý kluky. Bojové sporty jsou křištálovým příkladem spojení sportovních výkonů a show. Mike Tyson se rád ukazuje, má moc rád chechtáky a potom, co byl ojebanej, si chce zarobit ranec. Tahle show splnila svůj účel. Mike se prezentuje jako vlastně fajn strejda a v naší generaci se stává dost populárním. Mě osobně taky dostal, však se podívejte na jeho hotbox nebo trávovou farmu, prostě střelec. Do toho si člověk pustí zápasy nebo aspoň sestřihy a vidí, že tahle malá těžká váha byla naprostou boxerskou hvězdou. Nechci opomíjet jeho trable, to určitě ne. Jen je třeba pracovat s faktem, že jeho dětství bylo naprosto učebnicovým přikladem toho, jak se stát grázlem. V jeho situaci by to takřka nikdo z nás neustál. Já toho kluka mám prostě rád a věřím, že už to žádnej zmrd není. Těším se, až zase o něm zhlédnu nějakej dokument, jestli má totiž někdo o životě co říct, je to on. Ať už se snaži motivovat děti z podobných poměrů nebo aspoň dále propagovat box / bojové sporty. Iron Mike, legenda! ()

Dub-C 

všechny recenze uživatele

Nevim co tu maj všichni se stand up comedy. Tyson akorát zdokumentoval svůj život v 90minutach. Hodil par vtipu a konec. Je to vystoupeni One Man Show, kde stoji na podiu v divadle v NY, za sebou promita obrazky, videa z jeho života a komentuje to. Dost dobry pro fanoušky Mika. ()

Dopikasan 

všechny recenze uživatele

Při začátku filmu jsem viděl divadlo a Mika, říkal jsem si, ježiši co to bude, pak začal mluvit, kdybych nevěděl že to je Mike, řeknu si, že to je fakt přirozený, upřímný řečník, který vypráví příjemným hlasem. Po 10 minutách už jsem se jen bavil jakým stylem to vše vyprávěl. Většinu příběhu až asi na 2 jsem znal, protože jsem četl knihu a viděl dokument Tyson z roku 2008. Což rozhodně nebylo samozřejmě a škodu. 75% snímku jsem se smál a zbylých 25% jsem se bavil a jen mě Mike utvrdil jak velká osobnost je/byl. Z hodnocení lidí kteří dali odpad nebo 1 hvězdu, moc nerozumím, chápu, že je box nezajmá/nerozumí mu, ale myslím že velikáni jako Mike si zaslouží víc. Pro mě nejlepší boxer za celou éru boxu (tzn. lepší jak Ali) ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Tyson byl tehdy pro spoustu kluků u nás v oddíle idol - pro mě ne, já měl nejradši Lennoxe Lewise. Ale když jsem nepatřil k jeho obdivovatelům, měl jsem ho svým způsobem rád (no, možná mi ho hlavně bylo líto, protože ho fakt hodně lidí podrazilo a zneužilo). Jenže v tomto filmu je Mike fakt trapný - snaží se zalíbit bandě kreténů (je jich plné divadlo), kteří se na oplátku smějí každému jeho pokusu o vtip a přemoudřele pokyvují hlavama při řečech, které mají za hlubokomyslné předávání životních zkušeností. Celé to působí dost nechutně a mě se vybavovala slova písně od Primal Scream ("Everyone is a prostitute, everyone is a prostitute"). Mike si zde často vyřizuje účty s těmi, které obviňuje ze svých proher - jenže na rozdíl od ringu, tady jim nestojí tváří v tvář. Tak jsem k němu nakonec zas cítil lítost, ale už ne takového druhu, jako předtím. Takže jsem si pustil na youtubku jeho zápas s Lennoxem - když tam leží na podlaze ringu a krev mu teče z obou očí, je aspoň opravdový! ()

Reklama

Reklama