Reklama

Reklama

Mike Tyson: Naprostá pravda

(pořad)
  • USA Mike Tyson: Undisputed Truth (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento snímek z dílny HBO, který se natáčel před živým publikem v broadwayském divadle Imperial Theatre v New Yorku, zavádí diváky do prvních řad sólového vystoupení Mikea Tysona. Režie se ujal uznávaný filmař (a Tysonův dlouholetý přítel) Spike Lee. Surový, upřímný, talentovaný a plný osobitého humoru, takový je film Mike Tyson: Undisputed Truth, v němž "Železný Mike" líčí své životní úspěchy i prohry prostřednictvím svého charakteristického a otevřeného stylu. V průběhu devadesáti minut se Tyson rozpovídá o svém neklidném mládí v Brooklynu, nezapomenutelné boxerské kariéře, klíčových okamžicích svého života, osobních i profesních rozporech, času stráveném ve vězení, ztrátě členů rodiny i jeho nedávné rehabilitaci a nápravě, ke které došel díky své střízlivosti a obnoveným rodinným vazbám. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

nascendi 

všechny recenze uživatele

K televíznemu filmu som pristupoval s pochopiteľnou nedôverou. Box ako taký nemám rád a kusé správy o živote a kariére Mika Tysona tiež neveštili nič dobré. Ale 81 % ma presvedčilo a napodiv som neľutoval. Mike Tyson vo svojom One Man Show príťažlivo vyrozprával svoj príbeh a nebol ani príliš odkázaný na obrazových pomocníkov. Samozrejme, že takémuto filmu nemôžem dať viac ako tri hviezdičky, ale pocit spokojnosti s výsledkom bol nespochybniteľný. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Základný pohľad na rozprávanie o filme znie: nesnaž sa prerozprávať príbeh, pretože to nikdy nedokážeš lepšie ako film sám. Túto formulku teraz môžem uplatniť na Mikea Tysona a jeho pohnutý osud - žiaden dokumentarista vám jeho život nepriblíži lepšie a autentickejšie, než Mike sám. Približne 85 minút sledujeme na pódiu jediného muža, ktorý bez škrupulí a zábran rozpráva o svojom detstve, zločineckej dráhe na šikmej ploche, ľuďoch, ktorých stretol, prvom kontakte so svetom boxu a prvom kontakte so svetom belochov, kariérnom postupe, získaní a neskôr obhájení prvého titulu, osobnom živote, problémoch s drogami, svojich ženách, ťažkých chvíľach a bolestných stratách, ale aj úspechoch v žiare reflektorov, väzení, deťoch a vlastne všetkom, čo o sebe môže povedať. Mike si povedal, že bude transparentný a otvorený, a nevynechal žiadnu, akokoľvek kontroverznú kapitolu svojho života. Spike Lee bol skvelou voľbou, pretože si s Mikeom veľmi dobre rozumie, a ich show je dohromady niečím výnimočným. Fanúšik-nefanúšik, tento humorný, ale aj dramatický a smutný pohľad na Tysonovu životnú púť prosto stojí za to vidieť. 85% ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

To Píár je fuckt mocná zbraň. Dokonce tak mocná, že pokud ji vezme do ruky nějaký opravdu zkušený Negrogébls, dokáže udělat i z huhňavé, vymaštěné, feťácké, agresivní a společensky nebezpečné poloopice děsně kůl charaktera a pomalu čokoládového Taťku Tereze. No, povím vám, nevěřícně jsem kroutil hlavou a čuměl jako Holyfíld na svůj sežvýkaný boltec, jak ta vybouchaná palice, snažící se vytřískat maximum ze své dávno mrtvé popularity mezi příznivci dunivých zvuků dutých hlav, s tumorem sobě vlastním nepokrytě šišlavě vtipkuje o tom, jak v ghetu mlátil, vraždil a okrádal lidi, fetoval a znásilňoval, načež celá Brodvej nadšeně a uznale zatleská vestoje a plačící Američané mu poplácávají po ramenou, protože měl úděsně trnitou cestu životem, ale jinak je to vlastně moc príma člověk. Holt Mistr světa v těžké váze prostě může být vymatlaný, asociální, animální dobytek, avšak zaslouží si neskonalou úctu. Docela rád bych viděl, co by Spajk Lí dokázal třeba s Hitlerem. Myslím, že s takovým přístupem by den po odvysílání na HBO kolem Tel Avivu exponenciálně stoupl prodej placek s nápisem „Práce osvobozuje“, a přitom to byl jen welterový malíř pokojů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že tenhle chlap, který se proslavil v ringu a byl pořádný agresivní magor, se nakonec ještě proslaví jako stand-up komik. Zní to trochu jako klišé, zvlášť když si člověk vzpomene na snímek "Zuřící býk", ale hlavně na boxera LaMottu, který se nakonec také živil jako stand-up komik. Pravda, on měl přece jen svůj klub, kde se snažil to nějak doklepat. Mike Tyson je v tomhle dobrý z hlediska mezinárodního. Je to hlavně v tom, že se dokáže na sebe a na to, co dělal, dívat z nadhledu a je schopen si ze sebe dělat srandu. Doufám, že si to nějak znovu nepodělá. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Existují pouze dvě možnosti - buď máte Tysona rádi a obdivujete ho... nebo ho nemůžete vystát. Osobně se řadím k té druhé skupině. Sledovat tohoto přestárlého boxera kterak se pokouší být vtipný a sympatický je svým způsobem utrpení. Mikovi hodně napomáhá značně nenáročné publikum, kterýmu stačí když Mike řekne fuck nebo nigga a reagují nadšeným smíchem a tleskáním. Tyson více než dojmem komika na mě působí jako nekriticky zbožňovaný kazatel, který velebí Boha, v tomto případě sebe. A i když je jeho životní příběh nepochybně zajímavý, jeho sebeprezentace mě strašně rozčilovala. Tyson vypráví o přepadávání a loupežíchv ghettu jako kdyby to byly nějaké veselé příhody ze života Huckleberryho Finna. A publikum to žere. Co na tom, že Tyson je asociál, zločinec a samolibá zkoksovaná celebritka, lidem se takhle líbí, po Rockym přijde vhod anti-Rocky. Na mě ale tohle nefunguje. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama