Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

(TV film)
  • USA Flowers in the Attic (více)

Obsahy(1)

Čtyři děti mají milující rodiče a krásné dětství. Z pohádkového života se stane noční můra, když jejich otec zemře při autonehodě a jejich matka se rozhodne vzít děti ke svým přísným rodičům, protože nemají žádné finanční prostředky... Corrine má se svým manželem čtyři nádherné děti: Cathy, Carrie, Corryho a Christophera. Corrrinin manžel je velmi úspěšný, rodina žije v nádherném domě a děti mají, nač si vzpomenou. Corrine uspořádala pro manžela oslavu, neboť byl v práci povýšen, on měl ale autonehodu, kterou nepřežil. Corrine nic neumí, peníze docházejí a rodině hrozí i ztráta domu, neboť nemají z čeho splácet půjčky. Jednoho dne oznámí Corrine svým dětem, že se na ně konečně usmálo štěstí, neboť se mohou přestěhovat do domu jejích rodičů, kteří jsou nesmírně bohatí. Starším dětem, Cathy a Christopherovi, se nelíbí, že mají odjet hned večer, ale nakonec matce uvěří, že bude vše v pořádku a rodina bude zase finančně zajištěná. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec by to nebylo špatný, ale chyběl tomu spád, švih, napětí, větší cit a hloubka, to je hrozná škoda. Mamku bych zlikvidovala jako první, coby herečku, to už ty děcka to zvládly líp. Námět výborný, možná by nebylo škoda jít víc do hloubky postav. Je tam mnoho otazníků, ještě zkusím časem film z roku 1987 a uvidím. Takhle je to hodně slabá trojka. Že pro Virginii Andrewsovou nejsou tahle témata vzdálená, vím už z četby jejích knih, které se čtou žel, daleko lépe I když po dvou pentalogiích jsem to vzdala, protože přece jen by to chtělo trochu změnu ústředního tématu. Ten už mně byl při čtení druhé pentalogie skoro proti srsti i když Virginie umí psát skutečně s citem. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Áno, dá sa to stráviť napriek tomu , že je sa jedná o tendenčne kábelové spracovanie originálky. Doba sa mení, no Ellen vypomohla a dostáva snímok do "prajmtajmu " . Absolútna TV pecka za 2 ! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po prvním filmovým zpracování knižní předlohy jsem prubl i tento remake. Jak už jsem psal u Flowers in the Attic(1987) knihu jsem nečetl takže nemůžu posuzovat jak se, kterej film drží knížky. Takže pouze posuzuju dvě filmový verze. Jedno je ale jistý. V mnoha věcech a okolnostech se tyhle dvě filmový verze liší a jinak působí i vyznění obou filmů. Pokud bych měl někomu doporučit jednu z těchto filmovejch verzí tak určitě doporučím tu starší z roku 1987 jelikož jde o působivější a silnější filmovej zážitek. I herecký obsazení bylo mnohem lepší. Ellen Burstyn se na Louise Fletcher nechytá ani v nejmenším. Za mě je tohle slabej a hlavně zbytečnej remake. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tá myšlienka je parádna a s lepším scenárom, mohlo byť takmer SPOILER! toto meets toto Koniec SPOILERU!, v nudnom Tv spracovaní je to ale také nijaké. Horor ani náhodou, skôr psychologická dráma s prvkami thrilleru, ktorej ale chýba vyvrcholenie. Preto 2 hviezdy, aj keď na hranici. A tiež, tak zlý strih som nevidel už roky. Normálne neriešim, tu to ale už bilo do očí.. PS: Originál som nevidel ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přesvědčen, že si pouštím originál, ale remake mě v žádném případě nezklamal. Ellen Burstyn a Heather Graham zahrály dvě mrchy různého ražení dokonale a častokrát jsem měl chuť jim rozkopat ksichty. O to víc byly mé pocity na konci rozporuplnější, ale v tomto případě to nepovažuji za filmařskou chybu. Naopak. Své si odvedli i představitelé zavřených dětí a tak jediné, k čemu mám menší výhrady, byla atmosféra, která mohla být o něco temnější. Ale i tak se jedná o nadprůměrnou televizní zábavu. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto příběhu se mi líbí, ale castingově je to tak špatně obsazené, myslím v roli dětí, že jsem měl problém se s nimi ztotožnit a vlastně se mi to ani nepodařilo. Ellen Burstyn předvádí jedno ze svých klasicky dobrých vystoupení, ale samotná její postava není až tak skvělá. Děti vypadají moc dobře a moc hrdinsky na to, aby se nechaly jen tak mlátit a trpěli, hlavně ti starší by měli být trochu víc uťáplejší. Dokonalost toho, jak mají upravené vlasy a kolik mejkapu nosí, jen podtrhává neschopnost vytvoření té správné atmosféry. Škoda, ten námět je hodně zajímavý a hodně kontroverzní. Budu se muset podívat na snímek z roku 1987, jehož je tento remakem. Oba filmy, původní i tento televizní vyházejí z knihy Virginie C. Andrews. Snímek bude pokračovat ve filmu "Petals on the Wind". ()

SheenaStaley odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by sa dalo dat 5 odpadov tak ako 5* stále by to bolo málo...tvorcovia na tomto príbehu urobili zhruba rovnaké nepochopiteľné zlo ako matka na svojich styroch deťoch v tomto príbehu...prosím každého kto zvažuje, že si to pozrie aby si miesto toho prečítal predlohu (sama som ju zhltla za menej ako 24 hodín) alebo si radšej pozrite povodny film.... za toto by som filmárom dala elektrické kreslo... ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl solidní hnus. Dlouho jsem neviděla film, kde jsem vyloženě měla chuť být na místě dětí a jak babku, tak matku nejméně zaškrtit. Zahrát takhle protivné, nesympatické a dementní postavy, to chce fakt talent. Nervy my místy přetékaly a upřímně jsem doufala v nějaké dobré vyústění. Spoiler o konci dávat samozřejmě nebudu. Hodnocení by bylo vyšší, kdyby přidali trošku na napětí a emocích, ale já si nestěžuji. Fuj, myslím, že se jen tak neuklidním. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Takové netuctové drama. Dívatelné dobře, asi bych doporučil. Být lépe vyřešen konec, snad bych dal i 4★, které dávám zřídka. V každém případě to nebyla ztráta času. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Rozprudilo to vo mne kolobeh negativnych pocitov, mal som velku chut rozkopat tie dve špiny. Jeden z najcynickejsich filmov co som videl. ()

vooddoo 

všechny recenze uživatele

Četla jsem celou pětici ze série Květy z půdy, a i když nejsem romantický fanda, velmi mě zaujaly a několikrát jsem se k nim vrátila. Proto jsem byla zvědavá i na film. A kupodivu jsem byla docela příjemně překvapená. Heather Graham ve své roli byla naprosto úžasná a přesvědčivá. Bohužel filmu dost škodí jeho levné filmové zpracování a postava nemilosrdné babičky mohla být zahraná určitě lépe. I přesto se zájmem skouknu pokračování - už i proto, že se velmi věrně drží knihy, což je rozhodně další plus. Dávám tři hvězdičky a uvidím co bude dál :) ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Květiny v podkroví jsou pro mě příjemným překvapením. Za prvé jsem vůbec nevěděl, že film je na motivy knihy, takže mám zase co číst postupem času a za druhé snímek mě udržel v ději po celou dobu a vůbec nenudil. Ano daly by se mu vyčíst nelogická místa třeba o tom, že děti mohly utéct klidně dříve, ale tak to prostě bylo, že zůstaly v domě tak dlouho a vůbec mi to nevadilo. Matka této čtveřice se vybarvila jako hodně sobecká mrcha a společně s babičkou vytvářela v domě pořádné dusno. Matka se celou dobu tvářila jako ta co chce, aby vše bylo jako dřív a ta zlá byla hlavně babička, ale ve finále byly obě stejné. Na konci jsem už dětem moc přál, aby se osvobodily ze zajetí a říkal jsem si, kéž by byl druhý díl, že bych chtěl vidět, aby se děti matce za to co jim dělala pomstily a ono se moje přání splnilo. Když jsem zjistil, že film má pokračování, měl jsem radost a už se těším na další díly. ()

eba 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že tady nikdo netuší o co jde. Že film je natočen téměř přesně podle knižní předlohy V.C. Andrewsové a proto je takový jaký je. Dobře. Co mě ale zaráží je výběr herečky do role Cathy. V knize byla popisována jako nadpřirozeně krásná dívka, ale tady?....no nevím. Každopádně V.C. Andrewsová může nabídnout hodně a záleží na tom jak se toho filmaři zhostí. Tady podle mě na 70% a to je do sta ještě docela daleko. ()

lilyflower 

všechny recenze uživatele

Jedného krásneho rána sa páni z americkej televízie Lifetime rozhodli, že práve nastal čas na spracovanie kontroverznej témy v knihe Virginie Adrews - Kvety v podkroví. Už tu jeden pokus bol a dopadol katastrofálne. Takže stretlo sa pár ľudí, zavolali hercov (Burstyn, Graham) ale aj nehercov a išlo sa na vec. Lenže práve v tomto momente končí všetka sranda. Film sa kĺzal len po povrchu príbehu, vlastne nič poriadne nevysvetlil, a keby že knihu predtým nečítam, nechápem o čo tam vlastne ide. Samozrejme neobišlo sa to aj o pár vymyslených a pár zjemnených situácii. Autori sa predsa len báli tému úplne otvoriť. Spracovanie - strih robil nejaký školák, hrôza. Hudba bola na niektorých miestach nepatričná, v iných chýbala, končila a začínala bez jasného úmyslu. Deti, ktoré strávili 2 roky v neľudských podmienkach vyzerali stále zdravo, dobre živené a až na trochu sivej farby pod očami úplne OK. Z hercov ma vyslovene dráždila Heather Graham. Ani nie pre postavu ktorú hrala, ale ako to hrala. Afekt, vyvalené oči, absolútne nepripravená na takú komplikovanú postavu. Ďalšia v rade "príjemných" bola Kiernan Shipka, ktorá svoje texty v podstate prednášala, ako na Hviezdoslavovom Kubíne. Takže prečo dve hviezdičky? Ellen Burstyn si odskočila z hereckého dôchodku a ľavou zadnou zahrala krutú starenu - jedna hviezda. Ďalšia hviezda je pre Masona Dye a dvojičky, ktorý sa celkom snažili. ()

Reklama

Reklama