Reklama

Reklama

Začít nanovo

  • USA Goodbye to All That
Trailer 2

Obsahy(1)

Paul Schneider exceluje v hlavní roli čerstvě rozvedeného otce, který se v této břitké, inteligentní komedii snaží zorientovat na scéně nezadaných třicátníků plné dobrých, špatných i podivných adeptek. Když Ottovi Wallovi jeho žena nečekaně oznámí, že se chce nechat rozvést, je dobromyslný, ale nevšímavý muž vržen zpátky do staromládeneckého života. Následuje vtipná série různých milostných setkání. Ať už se jedná o bývalé přítelkyně, nebo schůzky naslepo, Otto se ve víru nepřeberného množství aférek na jednu noc snaží najít pravou lásku. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (12)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava po pro něj překvapivém rozvodu potkává samé citové ploché ženy, s kterými chodil před dvaceti lety. Uvědomuje si své paralelní nežité životy. Jeho zženštilost ženám neimponuje a chtějí si s ním jen uživat. Po znovunabytí svobody žijí tak nějak podle sebe. Jejich ženské vlastnosti jsou karikovaně zveličené (scéna, kdy si ráno žena vyčítá, co dělala včera večer). Chvílemi dochází až k převrácení generových rolí: „Ty jsi vážně příšernej, ale skvěle se s tebou píchá, je mi s tebou dobře.“, nebo další hrdinova bývalka: „Jedu na kurz surfování v Kostarice a pak něco mám v Papui-Nové Guinei“. Úvodní záměrně odosobněná scéna snímku, kdy poradkyně s mechanickým vystupováním společně s manželkou oznamují překvapenému manželovi rozvod, mi připomenul přednášku výborného psychologa Jeronýma Klimeše, který na přednáškách občas používá ukázky z filmů. Na jedné přednášce říkal, že muž si takovéto věci promýšlí dlouhou dobu, ale ženy fungují jako přepínač. Cvak a rozhodla se. Humor není až na vyjímky slovní („Mildred? To je takové staromódní, ale hezké jméno“), ale spíše vyplývá z různých situací. Z tématu by šlo možná vytěžit více, ale pro mě zábavný fim, který nutí k zamyšlení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z tých kecačiek, ktoré je ale veľmi dobre podaná a trefne situovaná. Čo sa stane, keď chlapa vypustíte z manželstva? Inak ten úvod, keď sa o tom dozvie, kedy je postavený vlastne pred hotovú vec a jemu táto zmena stavu oznámená zo dňa na deň mi prišla ako vrchol filmu. Parádne zahraté. A odpoveď je, že začne šukať všetko, čo mu príde pod ruku. Potom to ale na neho začne doliehať, minulosť, prítomnosť a on sa začne postupne rozkladať. Tie stavy a dialógy až také zaujímavé neboli, ale krok po kroku ten dej niekam posúvali. Malo to príjemné obsadenie, Lynskey aj tak navždy ostane psychotická Rose ( čo z časti bola aj tu ) a celé to tak nenásilne plynie. Síce pomerne trefné na dnešnú dobu, ale hlbšiu stopu to asi vo mne nezanechá. 2 z 5 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se chlap vyrovnává s rozvodem. Kdyby to nebyl takovej moula, na kterýho z nevysvětlitelnýho důvodu letí ženský, kdyby to bylo trochu živější nebo aspoň vtipný, tak by to bylo aspoň trochu koukatelný. Takhle si to podle mě člověk pustí jen kvůli sexu. ()

TommyDiamond odpad!

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy nějakej film z produkce HBO nebyl píčovina. Začít nanovo je další rádoby komedie s prvky dramatu a romantiky, která není vtipná, nemá ani stopu romance a místo dramatu nabízí jen hloupé, přehnané a nepochopitelné situace. Tento patvor, který se mi v podobě digitálního hlenu usadil na disku, byl odstraněn. Kdo si váží svého času, jistě tento skvost vynechá.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se stane s chlapem po rozvodu? Hlavně s chlapem, který vlastně ani pořádně neví, proč se s ním jeho žena rozvádí? Překvapivě najde určitou útěchu, i když jen chvilkovou, v sexu. Tohle je něco, co snímek "Goodbye to All That" prezentuje moderní komediálně dramatickou rovinou. Jde to, ale víc jak ten průměr z toho nedostanu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama