Sladkých šestnáct let

(festivalový název)

Velká Británie / Německo / Španělsko, 2002, 106 min

Ken Loach

George Fenton

O něco syrovější než Jmenuji se Joe, místo pro optimistické věci a la láska sem nepatří. Život patnáctiletého kluka, jehož matka je ve vězení a on si myslí, že jako dealer drog může na jejím životě něco změnit, je nesmírně smutný. Autetičnost, tolik typická pro Kena Loache dělá z příběhu velmi povedenou záležitost.(8.3.2003)

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(20.1.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $316,319Tržby Celosvetovo $3,600,000(27.3.2010)

36. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2010 - SPEKTRUM - Retrospektiva: Ken Loach (Sweet Sixteen / SWEET SIXTEEN / Sladkých šestnáct) - 28. 7. 2010 - kino Hvězda - Uherské Hradiště - 70%(4.8.2010)

Ďalšia typická Loachova socka. Tentokrát mi, ale nejak nesadla a už moje 3* sú s miernym sebazapretím. Problém je, že podobných príbehov som už videl dosť veľa a toto ma fakt ničím nenadchlo. Autenticita na mňa pôsobilo ohrane a filmu proste niečo chýbalo. Moja 10. Loachova snímka je takto zatiaľ najslabšou v jeho filmografii a možno je práve to, že som od neho videl už ďaleko lepšie filmy tým problémom. Takže nie je to zlý film, len je to málo originálne a radšej odporúčam My Name is Joe (tématicky blízky film, ale emotívnejší a pôsobivejší).(5.7.2005)

Oidipus rex. Možná jen za tři hvězdy, z ryze filmařskýho hlediska, většinou bylo napětí v háji. Ale herci "amatéři" neuvěřitelně dobří, naturalismus obrovskej, Zola se tyčí v hrobě a tancuje kozáčka. Jsme to, co z nás udělala rodina, prostředí a genetický dispozice... PROČ se tohle nedá natočit u nás?(9.2.2009)

Výborné socíální drama z prostředí skotského Glasgow. Perfektně ztvárněno i zahráno. Někdy i ti šestnáctiletí jsou inteligentnější než mnohem starší jedinci. I když vše má sve meze. Celým filmem se nese laborování na hraně sympatií a nesympatií, kdy hlavní hrdina dělá to co dělá, ale dělá to pro dobrou věc. Nic, ale nedopadne jak by se čekalo.(17.1.2011)

Príbeh o mladom chalanovi, ktorého matka sa dostala do väzenia kvoli drogám a jej priateľovi. Nechce aby sa dostala znovu do problémov s jej priateľom a tak kúpi príves v ktorom s ňou chce bývať. Lenže mu chýbajú peniaze a tak sa dostane do kšetfu s drogami. Teda je to príbeh o zničení si života kvoli drogám.(6.10.2004)

Trošku mi film připomíná atmosféru, kterou mi navodil film HOOLIGANS... Život na periferii je tvrdý i V Británii...slušné 4 hvězdy(14.5.2006)

• jafuska

tento film je snad pro náročného diváka, mě tento film nezaujal, nedostala jsem se ani do konce filmu, možná se někomu tento film bude líbit, ale já mezi ně nebudu patřit bohužel.(4.12.2010)