Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Študentka univerzity prichádza na loď Harbinger aby tu mohla skúmať život morských živočíchov. Náhodou ale zachytí na prístrojoch neznámy signál a rozhodne sa preskúmať jeho zdroj. Na loď vytiahnu kus ladu, v ktorom je zamrznutý vesmírny modul. Telá astronautov sú pomerne zachovalé, ale posádka ešte netuší čo rozmrazením tohto objavu spôsobila. Začína boj proti príšere, akú ludstvo ešte nevidelo. - Predtým, ako som si pozrel tento horor som si prečítal o štúdiu, ktoré na ňom pracovalo. Štúdium pracovalo na efektoch pre film The Thing z roku 2011, ale tvorcovia nakoniec nahradili a "vylepšili" ich efekty použitím CGI. Štúdio bolo z toho sklamané a na YouTube umiestnilo aspoň zopár videí z projektu. Videá mali parádnu odozvu u fanúšikov a to motivovalo štúdio k vytvoreniu Harbinger Down. Finálna verzia filmu ma potešila. Stará loď pripomína The Thing a atmosféra bola vytvorená dobre. Postavy pre mňa neboli velmi sympatické, ale to nevadilo. Chcel by som aby rozvinuli viac charakter Big G-ho, ten bol parádny. Keď prídu na rad efekty, sú vzhladom k nízkemu rozpočtu na velmi dobrej úrovni. Vela scén je ale v tme a to pôsobí trochu zmätene. Celkovo mám z filmu velmi dobrý dojem a vôbec ma nesklamal. + herec zo Stung ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem ani netušil, že ty svině existují - Želvušky - nejodolnější tvor planety Země. V nepříznivých podmínkách upadají do stavu, který se nazývá anabióza, ve kterém jsou nesmírně odolné vůči vnějším vlivům. Želvušky dokážou v anabióze přežít radiaci až 570 000 radů (více než tisíckrát více, než člověk), vydrží rozpětí teplot od téměř do absolutní nuly do cca 150 stupňů Celsia. Snese též vakuum a tlak 6× vyšší než je na nejhlubším dně oceánu, až 75 000 atmosfér... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lance Henriksen si odvádí svou, podobně jako ostatní herci, ale nejsou to ani oni, kdo vás dokáže nadchnout. V konečném důsledku jsou to skutečně jenom ty triky, které se povedly, ale bohužel na to ostatní se trochu nakašlalo. „Harbinger Down“ je béčko, je to obyčejné béčko, které se honosí dobrou trikovou stránkou, ale jinak ničím. Alespoň na ten průměr to za mě dosáhlo. Víc ale bohužel. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mé nízké hodnocení je mi obzvlášť líto. Na Harbinger Down jsem se těšil asi dva roky. Na Kickstarteru financovaný projekt mi byl od začátku sympatický, především svým poctivým přístupem k praktickým efektům. Tvůrci jsou evidentně nadšenci, kteří chtěli vzdát hold Carpenterově Věci, jejich snahu oceňuju, ale bohužel se jim ji nepodařilo přetavit v nijak zvlášť dobrý film. Kupodivu to drhne už u těch efektů. V některých scénách vypadají hezky, mnohem častěji však působí velmi uměle, občas až digitálně (mám podezření hraničící s jistotou, že minimálně někde tvůrci nakonec využili CGI), navíc dojem z nich sráží zběsile rozklepaná kamera. Ještě horší je to režijně - za celou dobu se neobjeví ani jedna čímkoli zajímavá scéna, herci působí bezradně, jejich postavy dějem proplují s jedním výrazem ve tváři, takže neradostná situace, se kterou bojují, nemá šanci diváka strhnout. Hudba tuctová. Výsledný dojem tak nakonec odpovídá zážitku z o trochu snaživějšího televizního monster béčka ze SyFy Channelu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)

Reklama

Reklama