Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V prvním dílu se seznamujeme s jedním z nejmocnějších mužů neapolského podsvětí – mafiánským bossem Pietrem Savastanem. Jeho klan ovládá velkou část obchodu s drogami v chudých čtvrtích Neapole. Savastanovi dělá vrásky výbojný konkurent Salvatore Conte a rozhodne se mu udělit lekci. To, co mělo být pouhým varováním, se však zvrhne v krveprolití se ztrátami na životech na obou stranách. Vše vnímáme očima mladého člena gangu Cira, který za pokorným výrazem skrývá velké ambice. Navíc má velký vliv na bossova syna Gennara – rozmazleného a neschopného maminčina chlapečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľkolepý úvod jedného z najlepších seriálov súčasnosti s adrenalínovými akčnými scénami predstavuje mix gýčového bohatstva aj špinavej chudoby, ktorý sa miesi do odmalička postupne budovanej disciplíny omerty, kde sa načrtávajú pohnútky budúcich rozhodnutí a strácajú zábrany. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mého nejoblíbenějšího mafiánského seriálu musím vyzdvihnout kvůli naprosto skvostné scéně útoku na bar, který jako jediný přežije Ciro. Vhození granátu do baru, odkud tlaková vlna po výbuchu odhodí skůtr na auto považuju za naprosto úchvatný filmařský trik. Realistické, famózní - jen toto samotné je pro mne za pět hvězd. ( teda realistické, jak to že ten skůtr byl odhozen tlakovou vlnou až u druhého granátu? Asi vítr Máchale!) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nejsou pilotní díly seriálů vysloveně špatné/ nudné, hodnotím je zpravidla třemi hvězdičkami, protože povětšinou uvádějí diváka do děje a seznamují ho s jednotlivými postavami a celkovou situací. První epizoda Gomorry měla ovšem takové tempo, že než jsem se stačil s postavami seznámit, už k tomu ani nebyl důvod. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvrdý jako kámen, s Contem už je ámen?“ V Neapoli jsem kdysi byl, zkouknout zničené Pompeje. Za to prý může Vesuv. Kdo může za to, že chudinská čtvrť, v níž se narodil Ciro, silně připomíná Chánov, to je otázka pro sociology. Otázka pro ministra zemědělství je, kolik cisteren Travexu je třeba na zničení kořenů mafie, byť jen na jednom travnatém plácku mezi otřískanými paneláky. OKÉNKO BLUDŮ, [][] ve kterých žil Omnibus: 1) Že v novém miléniu je mafie v Itálii už mrtvá. 2) Resp. transformovaná, do ekonomicko korupčních syndikátů, kde místo kulek lítají miliony na úplatcích u státních zakázek. 3) Že žádný Don už nečučkaří při pouliční kriminalitě, nepatlá se s řezáním heroinu či koksu a jejich pytlíčkováním na jednotlivé dávky. A že neriskuje zatčení či kýlu při tahání tašek s hotovostí. 4) Že samopalům, coby komunikačnímu prostředku, už odzvonilo. [][] Ciro Di Marzio by mi ten omyl vysvětlil, ručně a stručně. On i lidi Salvatora Conteho drží tradice. Čekání na výbuch Vesuvu si krátí výbuchy granátů v kavárnách a střelbou do civilistů, popř. marnou snahou zabít Cira, řečeného Nesmrtelný. V závěru dlouhá přestřelka ve skladišti. Vražedně dobrý rozjezd seriálu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kde Ciro (Marco D'Amore) prechádza terasami bytových domov, aby sa stretol so svojim parťákom a kde prebiehajú predaje drog, znie pesnička od skupiny Co'Sang s názvom „Int' O' Rione“. (Patrik200s)
  • Keď ide hneď v úvode Attilio (Antonio Milo) a Ciro (Marco D'Amore) autom cez nočný Neapol, hrá pesnička „A' storia e Maria“ od Franca Ricciardiho a Ivana Granatina. (Patrik200s)

Reklama

Reklama