Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenze (32)

martasdas 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem čekal, kdy už se konečně něco stane. A ono nic. Určitě, dějová linie je parádní (ač tedy značně pomalá), celý film je moc hezky natočen a prostředí, ve kterém se odehrává přesně sedí na tento styl vyprávění. Ale prostě mi chyběla aspoň trocha napětí, trocha zvědavosti...možná i akce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lea sa živí ako životopisec. Jedného dňa príma pozvanie do sídla ťažko chorej, "slečny" Winterovej. Tá ju na sklonku života žiada o poslednú vec. Vypočuť si jej posledný "13 príbeh". Rubrika prezidenta PZ, "Ako to nespackať" by sa mohla preniesť aj do filmových žánrov. Snímok okrem myšlienky nedisponuje žiadnym z hororových prvkov. Opiera sa prevažne o príbeh, ktorý sa skôr radí do žánru mysteriózna dráma. Preto akékoľvek očakávania fanúšikov hororu sú úplne zbytočné. Je to obrovská škoda. Potenciál vzhľadom k výberu prostredia a solídnemu príbehu bol obrovský. Pokiaľ budem tento snímok hodnotiť ako drámu, nebol síce zlý, no bohužiaľ ani v tomto prípade nijak mimoriadne neprekvapil. Mohli si dať záležať aspoň na atmosfére, keď už "kde nič, tu nič"- 50%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to som si opäť raz nabehol. Tešil som sa na hororovú drámu a mysterióznu atmosféru, ale dostal som len jednu veľkú nudu, slabý príbeh, predvídateľné rozuzlenie a hlavne žiaden horor. Ani jedno vrzgnutie dverami, ktoré by trocha postrašilo, čo je obrovská škoda, pretože vzhľadom na fantastické prostredie v akom sa film natáčal tu bol obrovský potenciál. Veď koniec koncov na to som sa aj nalákal. Veľké sklamanie. 40/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECHCETE SI TROCHU ODPOČINOUT?“ … ,,NE. CHCI TEN PŘÍBĚH DOKONČIT DNES. JE NAČASE VYPRÁVĚT VÁM TŘINÁCTÝ PŘÍBĚH.…“ /// Umírající bába chce vyklopit největší tajemství svýho života. Mele něco vo baráku, ve kterým straší, no a celý se to zdá bejt taková píčovina, páč půl hoďky v hajzlu a krom anglickýho venkova (ten jim filmově jde) není co obdivovat. Furt nějaký kecy, a když už za hoďku začnou strašit, tak jen tajemstvím. Žádný triky, ale vyprávění nudnýho příběhu o dvojčatech, ve kterým, než se dočkáte nějakýho zvratu, tak přijdou závěrečný titulky. Dneska už může mlít hadry kde kdo! Stačí, aby kolem sebe zasmradil gotikou /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsala Diane Setterfield, číst nebudu. 2.) Zjistím, že ne fšechno vod BBC musím vynášet do nebe (ale kurva, co když se pletu…). 3.) Thx za titule ,,datel071“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor pripomína len občasná dobrá hudba a prostredie domu. Inak absencia akýchkoľvek ľakačiek z filmu robí fakt skôr čítanie knihy, ktorá premisou sľubuje napätie, ale veľmi dlho nič nepríde. Zbytočne vykecávanie na úkor atmosféry. Teda ani zďaleka síce nejde o horor, ale to rozuzlenie s duchom bolo nápadité. Pri lepšom prevedení mohlo ísť o dosť dobrý film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Vanessa Redgrave v tomto filmu ztvárnila roli Vidy Winter a její sestra Lynn Redgrave namluvila postavu Vidy Winter v audioknize Diane Setterfield, podle níž byl tento film natočen. (Johnny.ARN)
  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenné knižní předlohy od Diane Setterfield. (LaCasita)

Reklama

Reklama