Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když v kině začaly běžet závěrečné titulky, říkal jsem si, že Afričan se povedl lépe, jak první díl, který mě do příběhu padrína Kraviece uvedl. Lepší to bylo ale hlavně v tom, že mě režisér Jan Pachl nadobro přesvědčil s tím, že jde český film natočit za relativně normální peníze tak, že si ho s radostí spletete s významnou evropskou tvorbou. Většina se totiž odehrává buď v Jihoafrické Republice nebo na Seychelech, což samo o sobě vypadá naprosto ultimátně a musím říct, že mi níže uvedené filtry podporující atmosféru vůbec nevadili. Naopak. Co se týče herců, hrají opět výborně, jako v prvním díle. Problém je sice v tom, že je třeba vidět první díl, abyste vnímali souvislosti a chápali, proč některé postavy dělají to, co dělají. Na druhou stranu ale nechápu, proč by někdo měl vidět tento film jako první a pak to zpětně dohánět, takže i tento argument by mi z huby kritika byl spíš k smíchu. Celkově si myslím, že si tento film vůbec nezaslouží negativní kritiku, protože mu v podstatě není moc co vytknout. Pan režisér se zvládl do české kinematografie uvést jako absolutní profesionál a já mu za to děkuji. Doufám, že film ještě podpoří a pořádně ho protáhne i různě na festivalech po světě. Rozhodně by si to zasloužil. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Podle zdejších komentářů jsem čekala o kus lepší zážitek než u prvního dílu a místo toho jsem se nudila podobně jako Kraviec na Seychelách (než rozjel business s hajzl papírem). Všeobecné nadšení nesdílím, oproti jedničce jsou tu hezčí lokality, ale to je tak všechno. Z úcty k Čermákovi a protože nechci být za rebela 3*. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že je Gangster rozdělen do dvou filmů jsem poznal jenom podle toho, že mezi premiérama venku opadalo listí. Jinak je to jedna velká jízda, kterou u nás v Čechách nezažijete ani na Matějský. Káčko sice v Africe postupně ztrácel dech a ke konci už kolem sebe jenom zoufale kopal nohama, filmu ale forma vydržela až do poslední klapky a křeče by hrozily leda tak u mě, kdyby to trenér býval nerozdělil na ty dva poločasy. Skoro jsem až rád za naší kvalitní tuzemskou líheň grázlů, protože to znamená, že Honza Pachl bude mít ještě hóóódně dlouho dost práce. P.S: Minimálně na jedné věci se s Káčkem shodneme - ne s každým hajzlpapírem se dá utřít zadek. ()

otík 

všechny recenze uživatele

I bez viděné jedničky jsem se orientoval, film je přehledný a zajímavý do doby, dokud se z děje nevytratí vypravěč. Od té doby už je to jen sled nezajímavých událostí a očekávaný konec je naprosto nemastný neslaný. Ani závěrečné titulky nepřinesou očekávaný dodatek, jak to vlastně dnes s Krejčířem je. Nakonec docela spokojenost. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pokračování příbehu Radovana Krejčíře začíná přesně tam, kde to první skončilo a pokračuje ve stejném trendu až do samého konce. Pouze se přesouváme z tuzemských lokací do lokací více exotických, ale jinak se před námi odehrává to samé. Letem světem pojatý příběh u nás asi nejznámější aféry za poslední dvě dekády. Nic extra zajímavého a oproti prvnímu dílu nezaznamenáme nic nového (kromě lokací). Herecky žádná velká paráda, příběh šel odvyprávět určitě lépe a ten voice over mi ke konci už vyloženě lezl na nervy. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)
  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)

Reklama

Reklama