Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (302)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u jedničky řekl, že je po filmařské stránce nadprůměrná, tak je druhý díl v tomto ohledu špičkou českého filmu. Vesměs je to úplně v pohodě srovnatelné se zahraniční produkcí. Můžou za to asi částečně i exotické lokace a trocha, byť lámané, angličtiny. Zakomponování několika absurdně vtipných momentů a hlášek musím vyloženě pochválit, byť se to asi úplně neslučuje s poměrně realistickým pojetím prvního dílu. Bohužel pořád tam jsou vidět rezervy, některé scény nejsou režijně úplně zvládnuté a filmu ubližuje především neúderný závěr, díky kterému celý film tak trochu vyšumí do ztracena. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu působí pokračování více celistvě. Příběh již funguje jako celek a ne pouze jako pár opěrných bodů, které se horko těžko spojovaly. Přesto je scénář v mnoha ohledech povrchní, uspěchaný a bez pořádný návaznosti. Pochválit můžu vizuální stránku. Kdyby se více vyhrálo se scénářem, máme tady český film několika let. Takto se jedná jen o zajímavý počin. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vytříbenost zůstává, hlavní hrdina dochází svému konci, protože už nic než temnou stranu neuznává, tady je ten přesah, ale protože film se nepřiklání na žádnou stranu, není možná tak patrný. Druhá část by chtěla zkrátit, další a další Kraviecovy podvody podle podobného mustru už unavují. Co mě ve snímku nejvíce fascinovalo, byla dokonale padnoucí, stylová hudba Tadeáše Věrčáka. Radost poslouchat - světová úroveň. 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nakonec totéž jako jednička – dojem kazí mechanicky sestavený scénář a režie, která se zaměřila pouze na technické aspekty snímku. Je tu méně postav, takže je to přehlednější, ale zase je to díky těm exotickým kulisám jen něco vzdáleného, co se nás nijak netýká. Celkově tedy opět neurážející průměr = 50%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Smutně se dokola opakující zápletky akorát s jediným rozdílem - v místě natáčení. Těžko říct, jestli se dá uvěřit něčemu tak zapeklitému, jako je Kraviec a jeho levárny. Říkala jsem si, že je to celkem zajímavé téma a určitě si v tomto filmu přijdu na své - ale spíše jsem se ocitla v kině se spoustou dalších párů, z kterých žena udělala kompromis a i když by raději šla na tu romantickou komedii, tak ji partner vytáhl na tohle. Jediné co mě nějak zaujalo byla verva s kterou Kraviec dokázal zpeněžit naprosto jednoduchý nápad (viz toaletní papír). Tato část komentáře může obsahovat lehké stopy po SPOILERech --> Docela mě ovšem znechutila zápletka, ve které Káčko si i před zraky své manželky užíval s "milenkami"... Přesně takové tipy chlapů nenávidím - i když si uvědomuji, že k těmto znuděným bohatým gangsterům to asi patří mě to tam nějak nesedělo... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama