Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhá projekce: Druhá domácí projekce mi oživila detaily charakteru jednotlivých "vedlejších postav." Jedna z opravdu mála filmových ukázek, že český film ještě neumřel a že i Češi dokáží natočit pravou gangsterku, která lahodí jak očím, tak i uším díky Tadeáši Věrčákovi a jeho hudebnímu podkladu. Scénář a režie si zde jede stejnou cestou jako u prvního dílu, akorát v jiném prostředí a s novými ukázky mafiánských rafinérií. Místy jsem na plátno koukal skoro oněmělým úžasem, jak dokáže jeden vyčůraný a vychytralý člověk podmanit prakticky celý stát. Nezapomenout též nesmíme na bravurní výkon Hynka Čermáka, který svou padoušskou roli zahrál na výbornou. Pokud se v blízké době nenatočí nějaký film o naší "utlačované menšině", tak by Hynek Čermák mohl pomýšlet i na nějaké ty české filmové sošky. ___ (Kino Lucerna, Praha) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Káčka šlape dál ve svižném tempu. A mít ho za nepřítele, by asi nikdo nechtěl z nás. Můj největší obdiv měl ale kriminalista, který se nejen že nenechal zkorumpovat, ale šel po něm i když mu klacky pod nohy házely samotní nadřízení. Kvůli takovýmto obyčejným lidem co dělají svou práci dobře a s pokorou věřím, že nejsme ještě úplně v prdeli.... ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jestli mi jednička přišla zkratkovitá, tak dvojka mi už přišla naprosto o ničem. Děj se táhnul jako nuda v Brně a i když děje tu bylo víc než dost, tak se děl tak nějak sám od sebe a neměl žádnou hloubku. Jediným pozitivem obou dílů pak nakonec vidím Hynka Čermáka, který se pro roli Krajčíře snad narodil a jedna hvězdička je jeho.. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvělý, na české poměry nevídaný, byl poutavý a krásně vyprávěný od začátku až do konce. O něco slabší než první díl, přesto slušný filmový počin. Hynek Čermák samozřejmě super. Predrag Bjelac také, ale zbytek nevýrazný nikdo jiný vám v hlavě nijak neutkví. Druhý díl sice neměl takové grády jako díl první, ale určitě bylo na co se díval. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že je Gangster rozdělen do dvou filmů jsem poznal jenom podle toho, že mezi premiérama venku opadalo listí. Jinak je to jedna velká jízda, kterou u nás v Čechách nezažijete ani na Matějský. Káčko sice v Africe postupně ztrácel dech a ke konci už kolem sebe jenom zoufale kopal nohama, filmu ale forma vydržela až do poslední klapky a křeče by hrozily leda tak u mě, kdyby to trenér býval nerozdělil na ty dva poločasy. Skoro jsem až rád za naší kvalitní tuzemskou líheň grázlů, protože to znamená, že Honza Pachl bude mít ještě hóóódně dlouho dost práce. P.S: Minimálně na jedné věci se s Káčkem shodneme - ne s každým hajzlpapírem se dá utřít zadek. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama