Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga má slušný rozjezd. Do děje mě první díl vtáhl vcelku rychle, ale zatím si netroufám odhadovat, jak si povede, až se začne všechno víc zamotávat. Doufejme, že to nebude jen další nafouklá bublina. Pilot - 80% Bohužel se mé obavy naplnily a druhá půlka řady už byla překombinovaná až hrůza. Rodinné drama se dere do popředí na úkor nějakého smysluplnějšího příběhu a je to s každým dílem větší nuda. Halle Berry navíc nikdy moc neslušely hysterické scény, takže tady je v nich spíše k smíchu. Ke konci už to bohužel neodkáže zachránit ani sympaťák z Pohotovosti Goran Visnjic. 1. série - 60% Na druhou řadu jsem se rozhodla po tom předchozím zklamání podívat jen proto, že hlavní mužskou postavu tentokrát ztvárnil Jeffrey Dean Morgan. A k mému překvapení se kvalita seriálu o třídu zvedla a ani na okamžik nenudila. Přesně takhle měl seriál vypadat i v první sezóně. Slušné tempo, minimum sentimentálních scén a děj, který zaujme. Zakončené je to podle mě slušně, takže mi ani nevadí, že touto řadou seriál končí. 2. série - 80% ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Taková ztráta času… Skutečně. Pilot ještě ušel, nabídnul poměrně zajímavou zápletku, ukázal lehce futuristický svět, blýsknul se pár CGI momenty, ale pak už to šlo od desíti k pěti. Nezajímavé a nesympatické postavy (všechny!), šnečí tempo, stupidní děj, hloupé chování všech lidí i jiných entit, akční scény na úrovni akčních scén z Ordinace v růžové zahradě (kdyby se o to pokoušeli), logické díry a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Zkrátka to na mě působilo jako nějaký céčkový seriál a ne jako něco, pod čím je mimo jiné podepsán také Steven Spielberg (viděl to vůbec?). A já vůl to sledoval úplně celé, protože jsem nejprve čekal zlepšení a pak už jsem to nějak ze setrvačnosti proklikal do konce (poslední díl kupodivu zas taková hrůza nebyla). Dokonce to vypadá na druhou řadu, tu už já ale rozhodně neuvidím. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skromně pojaté scifi se stále krásnou padesátnicí Halle Berry. Seriál si vystačí s pár exteriéry, interiéry a skutečně pár herci na to, že je Země v globálním nebezpečí. Apocalypsa se zdá přiblížila z dalekého vesmíru a onu si ji vlastně lidstvo zavinilo samo. Sestrojit takto sofistikovaného robota + celou jeho armádu bez norem a zákonů je pro mě i pro scénáristy dost složitá věc. Vše to nějak řídí jakási ministryně něčeho a směle se řítí někam o čem nemáme páru. Druhá série se zvláštně vleče nudným rodinným dramatem. Vše se vyřeší jak mávnutím kouzelného producentského proutku v posledních dvou dílech. Asi už někdo tlačil, že do toho víc peněz nedá ´´seňore Spilbergo.´´ Navíc jednu velkou pro mě podstatnou věc ve scifi. Už mám plný zuby robotů a ufonů, kteří se chovají a vypadají jako lidi! 60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete několik nudných a nezáživných počátečních dílů, dostane se vám živé a docela akční podívané, zejména ve druhé řadě. 1) Spoiler! Koncepce dvou nelidských entit, které budou bojovat proti sobě, mi přijde docela osvěžující. Lidmi vytvoření humanikové a na druhé straně do lidí vtělení vesmírní příchozí hybridé tvoří zajímavý protiklad a mohli být zdrojem daleko zajímavějšího vývoje, než prvoplánové seriálové podívané. Ale tvůrcům očividně nešlo nic víc, než o jednoduchý pokrm uzpůsobený amarouny zkažené chuti mainstreamové televizní (počítačové, filmové) populace. A tento pokrm při všech výhradách se docela povedl. 2) Z herců mě zaujali 33letý Charlie Bewley (anarchista Odin James) a 31letý štíhloučký zpěvák a autor několika alb Tyler Hilton (programátor projektu Humanich Charlie Arthurs). ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Potenciál jak hovado, snad to nevyšumí, jako u ostatních Spielbergovo serošů. Edit: Nevyšumělo. Dvě dějové linky, které se vzájemně ovlivňují, i když spolu v zásadě nemají nic společného. Jedna o mimozemšťanech, druhá o robotech, která se zjevně inspirovala u další Spielbergoviny A.I. Umělá inteligence, což vůbec není na škodu. Naopak to nabízí zajímavá témata. Zároveň jsou obě dějové linky svým způsobem trošku úchylné (můžeme milovat robota/můžeme milovat představu?). A závěr byl vůbec hodně povedený a silný. Stejně jako bylo vcelku povedená vize technologií blízké budoucnosti. A kluk hrající robota Ethana to dal naprosto božsky. Zatím tedy dávám hodně silné 4*, kvůli občasné roztahanosti, kdy by se to vešlo určitě do méně dílů. Ale pokud nezkazí další řadu, tak možná dám i pátou. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama