Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Trikově to nemá na Defying Gravity, herecky taky ne, a vztahy jsou tady tak rodinné, až to ubíjí celou sci-fi linku a jakékoliv zajímavé vyjádření/zvrat/námět/myšlenku. Do toho ta mixnutá linie s konspirací, a ještě navíc roboti jako lidé... V podstatě nic objevného a zajímavého, co už bychom neviděli, neslyšeli v jiných filmech a seriálech. Dokonce to postrádá i napětí, atmosféru, nedrží to celé pohromadě, je to takové rozsekané, jak se skáče z tématu na téma. A když začnou nabývat vrch ty rodinné linie a rozhovory, je to peklo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete několik nudných a nezáživných počátečních dílů, dostane se vám živé a docela akční podívané, zejména ve druhé řadě. 1) Spoiler! Koncepce dvou nelidských entit, které budou bojovat proti sobě, mi přijde docela osvěžující. Lidmi vytvoření humanikové a na druhé straně do lidí vtělení vesmírní příchozí hybridé tvoří zajímavý protiklad a mohli být zdrojem daleko zajímavějšího vývoje, než prvoplánové seriálové podívané. Ale tvůrcům očividně nešlo nic víc, než o jednoduchý pokrm uzpůsobený amarouny zkažené chuti mainstreamové televizní (počítačové, filmové) populace. A tento pokrm při všech výhradách se docela povedl. 2) Z herců mě zaujali 33letý Charlie Bewley (anarchista Odin James) a 31letý štíhloučký zpěvák a autor několika alb Tyler Hilton (programátor projektu Humanich Charlie Arthurs). ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg, Halle Berry, sci-fi ... priam ukážková kombinácia, avšak po pilote mám skôr rozpačité pocity. Námet o astronautke, ktorá sa z trinásťmesačnej sólo misie kdesi na orbite vrátila tehotná znie síce zaujímavo, ale výsledok je značne neoriginálny. Scény zo Zeme len využívajú motívy (detskí roboti) Spielbergom už oveľa hlbšie prepracované v jeho filme AI: Umelá Inteligencia a scény z vesmírnej stanice sú síce spracované prvotriedne a pripomenú nedávnu Cuarónovú Gravitáciu (hlavne štýlom nasnímania), ale celá tá záhada sa zatiaľ javí ako jedno veľké klišé. Dej toho dosť odhaľuje už v prvotnej epizóde a cesta, ktorou sa seriál vybral je až príliš z ranku „mystery“ ako sci-fi. Možno má celá tá zápletka pripravený prepletený príbeh, ale zatiaľ o tom dosť pochybujem. Ono to totiž vyzerá ako nafúknutá bublina, kvázi zamotané sci-fi, ktoré je však od prvého momentu predvídateľné a ponúkne len rokmi omieľané žánrové klišé. Každopádne ešte sa môžem mýliť. Pilot bol svižný, upútal pozornosť, občas navodil až zimomriavkové pocity (stretnutie vo vesmírnej stanici), občas sa niesol typicky v klasickom spielbergovskom „celorodinnom“ duchu a aj tie všemožné seriálové klišé (záhadná postava v závere) viac menej fungovali. Extant má navyše na televíznu produkciu prvotriedny vizuál, kde sa tým „sci-fi svetom“ rozhodne nešetrí (aj keď hudba je občas nevhodne zvolená). Zatiaľ som však v miernych rozpakoch, toto sa totiž môže hravo pretaviť do hlúpeho sci-fi béčka, nad ktorý budú všetci krúžiť očami, ale aj do pomerne odvážneho sci-fi, ktoré sa nebude báť preskúmať aj kontroverznejšie otázky (pár náznakov by bolo už v pilote, napríklad debata o viere/duši). Trocha sa však obávam, že Spielbergová produkcia a hlavne celoštátna televízia (predsa len nie sme na kabelovke, kde si americké televízie dovolia aj odvážnejšie témy) to budú s ďalšími epizódami tlačiť skôr do takého „good-feeling/neškodného sci-fi pre celú rodinu“. Uvidím po dvoch mesiacoch, či som sa v komentári mýlil (rád by som sa) alebo sa obavy potvrdia. / Edit po celej sérii, tak bohužiaľ z Extant sa stal čistý priemer. V mnohých momentoch až hlúpy scenár plný naivných situácii a aj tých pár odvážnejších myšlienok je ihneď zabitých tým, že seriál sa vybral cestou "scii-fi pre celú rodinu". CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první díl tak napůl.Scény z vesmíru mají opravdu velmi dobrou hutnou atmosféru,ale ve scénách na Zemi to zatím trošku drhne.Dám šanci ještě jednomu dílu a uvidíme kudy se bude ubírat...60%...po 5 dílech je z Extantu slušná sci-fi jednohubka,které nechybí atmosféra i přesto,že není zrovna originální a míchá v sobě prvky s Já,Robot,A.I. umělé inteligence,Sunshine a kdo ví z čeho ještě.Hvězda nahoru...80%...po 11 díle : pomalu ale jistě se ze slibného nápadu stává standardní zbytečně natahovaný prefabrikát.10 dílů by tomu slušelo víc...60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii rodinné drama s mysteriozními prvky, v řadě druhé již čistokrevné sci-fi. Obě série jsou trochu odlišné, ale obě mají jedno společně: nikdy to nedupne pořádně na plyn. Příběh mixuje tematicky vícero různých sci-fi dohromady. Výsledný mišmaš je ok, zejména díky sympatickým postavám, kterým v druhé řadě dominuje především Jeffrey Dean Morgan. Je to ale mišmaš, který nepřináší vůbec nic nového a koncepčně to především v druhé řadě nedrží po kupě. Postavy často mění strany i motivace. skáče se od tématu k tématu a dějová linka na mě jednoduše působila dojmem, že tvůrci píšou scénář za pochodu, což v dnešní době plné režijně i dramaturgicky precizních seriálů s minimem vaty působí poněkud zastarale a béčkově. Extant neurazí, ale kvůli výše zmíněnému ani zcela neuspokojí. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama