Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 1
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Recenze (69)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga má slušný rozjezd. Do děje mě první díl vtáhl vcelku rychle, ale zatím si netroufám odhadovat, jak si povede, až se začne všechno víc zamotávat. Doufejme, že to nebude jen další nafouklá bublina. Pilot - 80% Bohužel se mé obavy naplnily a druhá půlka řady už byla překombinovaná až hrůza. Rodinné drama se dere do popředí na úkor nějakého smysluplnějšího příběhu a je to s každým dílem větší nuda. Halle Berry navíc nikdy moc neslušely hysterické scény, takže tady je v nich spíše k smíchu. Ke konci už to bohužel neodkáže zachránit ani sympaťák z Pohotovosti Goran Visnjic. 1. série - 60% Na druhou řadu jsem se rozhodla po tom předchozím zklamání podívat jen proto, že hlavní mužskou postavu tentokrát ztvárnil Jeffrey Dean Morgan. A k mému překvapení se kvalita seriálu o třídu zvedla a ani na okamžik nenudila. Přesně takhle měl seriál vypadat i v první sezóně. Slušné tempo, minimum sentimentálních scén a děj, který zaujme. Zakončené je to podle mě slušně, takže mi ani nevadí, že touto řadou seriál končí. 2. série - 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsou na úvodu poměrně chytré sci-fi s mysteriózními prvky největším kladem skákající prsa běžící Halle Berry, čichám nějakou scénáristickou kulišárnu. Zhlédnutí S01E02 je bohužel ve hvězdách, a to jsem po nástinu děje čekal pravý opak. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga s Halle Berry v hlavní roli. Děj se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti. Molly Woods se po 13-ti měsíční sólové misi ve vesmíru vrací zpátky na Zem. Po chvíli je ale překvapena tím, že je těhotná. I když byla ve vesmíru sama a ani předtím se jí s manželem nedařilo otěhotnět. Na vesmírné stanici Seraphim ji totiž navštíví duch jejích bývalého přítele Marcuse, (který je mimozemšťan). A ten ji oplodní. Její manžel John vyrábí robotické prototypy dětí. Jejich syn Ethan je vlastně první. Postupně kolem dítěte začnou být problémy. ještě před narozením jí ho vezmou. To ale netuší, co všechno dovede. Během seriálu dojde k mnoha zvratům a některé postavy i zemřou. Takže už nechci dál nic prozrazovat. Každopádně Halle Berry vypadá na svůj věk úžasně. :) Ve 2. sérii se bojuje nejdřív proti hybridům a pak proti humanichům. Stane se tam toho opravdu hodně a přibývají nové postavy. Končí to trochu otevřeně.. "Napodobuju tanec mých předků." :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Trikově to nemá na Defying Gravity, herecky taky ne, a vztahy jsou tady tak rodinné, až to ubíjí celou sci-fi linku a jakékoliv zajímavé vyjádření/zvrat/námět/myšlenku. Do toho ta mixnutá linie s konspirací, a ještě navíc roboti jako lidé... V podstatě nic objevného a zajímavého, co už bychom neviděli, neslyšeli v jiných filmech a seriálech. Dokonce to postrádá i napětí, atmosféru, nedrží to celé pohromadě, je to takové rozsekané, jak se skáče z tématu na téma. A když začnou nabývat vrch ty rodinné linie a rozhovory, je to peklo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pilot, ačkoliv nebyl ničím převratným, docela navnadil a Spielbergovo jméno ve spojení se solidním obsazením dávalo naději, že se bude jednat o nadprůměrný počin. Ale bohužel. Od prvního dílu šla úroveň postupně dolů. Sám koncept nebyl úplně špatný, ale Spielberg se ve svých sci-fi filmech většinou pyšnil spoustou nápadů, které vyšperkovávaly špičkové triky a nebo nabušenou akcí. Tady nebylo ani jedno z toho. Jen spousta nic neříkajících dialogů, které byly díl od dílu únavnější a protivnější. A k unylým projevům sklouzli i herci. Halle Berry je tady naprosto nevýrazná a Goran Visnjic v roli jejího manžela jí v tom zdatně sekunduje. Hirojuki Sanada zase ukazuje, že bez katany či vesmírné lodi to není ono. Jeho obsazení považuji za největší úlet. Po čtvrtém díle končím a doporučil bych Spielbergovi, aby udělal totéž. Už mu prostě nejde ani ta produkce. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii rodinné drama s mysteriozními prvky, v řadě druhé již čistokrevné sci-fi. Obě série jsou trochu odlišné, ale obě mají jedno společně: nikdy to nedupne pořádně na plyn. Příběh mixuje tematicky vícero různých sci-fi dohromady. Výsledný mišmaš je ok, zejména díky sympatickým postavám, kterým v druhé řadě dominuje především Jeffrey Dean Morgan. Je to ale mišmaš, který nepřináší vůbec nic nového a koncepčně to především v druhé řadě nedrží po kupě. Postavy často mění strany i motivace. skáče se od tématu k tématu a dějová linka na mě jednoduše působila dojmem, že tvůrci píšou scénář za pochodu, což v dnešní době plné režijně i dramaturgicky precizních seriálů s minimem vaty působí poněkud zastarale a béčkově. Extant neurazí, ale kvůli výše zmíněnému ani zcela neuspokojí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg, Halle Berry, sci-fi ... priam ukážková kombinácia, avšak po pilote mám skôr rozpačité pocity. Námet o astronautke, ktorá sa z trinásťmesačnej sólo misie kdesi na orbite vrátila tehotná znie síce zaujímavo, ale výsledok je značne neoriginálny. Scény zo Zeme len využívajú motívy (detskí roboti) Spielbergom už oveľa hlbšie prepracované v jeho filme AI: Umelá Inteligencia a scény z vesmírnej stanice sú síce spracované prvotriedne a pripomenú nedávnu Cuarónovú Gravitáciu (hlavne štýlom nasnímania), ale celá tá záhada sa zatiaľ javí ako jedno veľké klišé. Dej toho dosť odhaľuje už v prvotnej epizóde a cesta, ktorou sa seriál vybral je až príliš z ranku „mystery“ ako sci-fi. Možno má celá tá zápletka pripravený prepletený príbeh, ale zatiaľ o tom dosť pochybujem. Ono to totiž vyzerá ako nafúknutá bublina, kvázi zamotané sci-fi, ktoré je však od prvého momentu predvídateľné a ponúkne len rokmi omieľané žánrové klišé. Každopádne ešte sa môžem mýliť. Pilot bol svižný, upútal pozornosť, občas navodil až zimomriavkové pocity (stretnutie vo vesmírnej stanici), občas sa niesol typicky v klasickom spielbergovskom „celorodinnom“ duchu a aj tie všemožné seriálové klišé (záhadná postava v závere) viac menej fungovali. Extant má navyše na televíznu produkciu prvotriedny vizuál, kde sa tým „sci-fi svetom“ rozhodne nešetrí (aj keď hudba je občas nevhodne zvolená). Zatiaľ som však v miernych rozpakoch, toto sa totiž môže hravo pretaviť do hlúpeho sci-fi béčka, nad ktorý budú všetci krúžiť očami, ale aj do pomerne odvážneho sci-fi, ktoré sa nebude báť preskúmať aj kontroverznejšie otázky (pár náznakov by bolo už v pilote, napríklad debata o viere/duši). Trocha sa však obávam, že Spielbergová produkcia a hlavne celoštátna televízia (predsa len nie sme na kabelovke, kde si americké televízie dovolia aj odvážnejšie témy) to budú s ďalšími epizódami tlačiť skôr do takého „good-feeling/neškodného sci-fi pre celú rodinu“. Uvidím po dvoch mesiacoch, či som sa v komentári mýlil (rád by som sa) alebo sa obavy potvrdia. / Edit po celej sérii, tak bohužiaľ z Extant sa stal čistý priemer. V mnohých momentoch až hlúpy scenár plný naivných situácii a aj tých pár odvážnejších myšlienok je ihneď zabitých tým, že seriál sa vybral cestou "scii-fi pre celú rodinu". CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Další z produkčních přešlapů pana Spielberga. Stejně jako jeho Under the Dome je i Extant hlavně nafouklou bublinou, jejíž klady leží hlavně v lákavém námětu, v tomto případě tedy spíš námětech, protože se věnuje umělé inteligenci, mimozemšťanům i konspiracím. A samozřejmě rodinným dramatům. Extant tak nakonec není ani ryba ani rak a paradoxně se mu daří málo rozpracovávat dílčí témata a přitom zbytečně roztahuje celkový děj, který už ale na rozdíl od nich patří do šedivého průměru. Jediné, co takový průměr dokáže často zachránit je pak obsazení, jenže ani to zde nestojí za řeč: s výjimkou malého Ethana jsou všechny postavy k uzoufání nudné a nesympatické. I přes tu kritiku ale nemůžu říct, že by ve mě právě některá ta témata nevzbuzovala dost často zvědavost, takže jsem se alespoň nemusel do žádné další epizody křečovitě nutit. Předpokládám ale, že druhá série na tom v tomto ohledu bude mnohem hůř. Ta jde ovšem v překombinovanosti ještě o míli dál, což sice nevede k nepřehlednosti, ale děj po časovém skoku posunul všechny dosavadní motivy do až příliš vyhrocené polohy. Mimozemšťani jsou tedy nelidští, umělá inteligence je protilidská, a lidská vláda to má se všemi svými konspiracemi na háku. V jejich středu tak nakonec Molly, Ethan a nově příchozí JD působí jako videoherní postavičky, které představují jediný možný kompromis a zbytečně hrbolatá a papírem šustící cesta k vysněnému soužití vysaje ze zajímavého tématu jakékoliv kouzlo, takže je po této únavné štrece konec série jen trpkým oddechnutím. A ani přes pár ucházejících momentů si takto zábavný a poutavý seriál nepředstavuju. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Myslím, že první řada se vyvedla, některé díly byly sice jen nadprůměrné, ale některé se opravdu povedly, včetně finále. Halle Berry je tu velmi dobrá, ale největší hvězdou Extantu je jednoznačně Pierce Gagnon (Ethan). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete několik nudných a nezáživných počátečních dílů, dostane se vám živé a docela akční podívané, zejména ve druhé řadě. 1) Spoiler! Koncepce dvou nelidských entit, které budou bojovat proti sobě, mi přijde docela osvěžující. Lidmi vytvoření humanikové a na druhé straně do lidí vtělení vesmírní příchozí hybridé tvoří zajímavý protiklad a mohli být zdrojem daleko zajímavějšího vývoje, než prvoplánové seriálové podívané. Ale tvůrcům očividně nešlo nic víc, než o jednoduchý pokrm uzpůsobený amarouny zkažené chuti mainstreamové televizní (počítačové, filmové) populace. A tento pokrm při všech výhradách se docela povedl. 2) Z herců mě zaujali 33letý Charlie Bewley (anarchista Odin James) a 31letý štíhloučký zpěvák a autor několika alb Tyler Hilton (programátor projektu Humanich Charlie Arthurs). ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Potenciál jak hovado, snad to nevyšumí, jako u ostatních Spielbergovo serošů. Edit: Nevyšumělo. Dvě dějové linky, které se vzájemně ovlivňují, i když spolu v zásadě nemají nic společného. Jedna o mimozemšťanech, druhá o robotech, která se zjevně inspirovala u další Spielbergoviny A.I. Umělá inteligence, což vůbec není na škodu. Naopak to nabízí zajímavá témata. Zároveň jsou obě dějové linky svým způsobem trošku úchylné (můžeme milovat robota/můžeme milovat představu?). A závěr byl vůbec hodně povedený a silný. Stejně jako bylo vcelku povedená vize technologií blízké budoucnosti. A kluk hrající robota Ethana to dal naprosto božsky. Zatím tedy dávám hodně silné 4*, kvůli občasné roztahanosti, kdy by se to vešlo určitě do méně dílů. Ale pokud nezkazí další řadu, tak možná dám i pátou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podívala jsem se na to celé znovu od 1.série po konec 2.série a líbilo se mi to. Samozřejmě je tam pár dílů, které nudí, ale převažuje ta zajímavější a napínavější část. V 1.sérii exceluje Goran Višnjić v té druhé zase Grace Gummer, která mě velmi mile překvapila. Námět hodně zajímavý, druhá série překvapující a napínavější než první a doufám, že Pierce Gagnon po Extantu dostane další herecké příležitosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první díl tak napůl.Scény z vesmíru mají opravdu velmi dobrou hutnou atmosféru,ale ve scénách na Zemi to zatím trošku drhne.Dám šanci ještě jednomu dílu a uvidíme kudy se bude ubírat...60%...po 5 dílech je z Extantu slušná sci-fi jednohubka,které nechybí atmosféra i přesto,že není zrovna originální a míchá v sobě prvky s Já,Robot,A.I. umělé inteligence,Sunshine a kdo ví z čeho ještě.Hvězda nahoru...80%...po 11 díle : pomalu ale jistě se ze slibného nápadu stává standardní zbytečně natahovaný prefabrikát.10 dílů by tomu slušelo víc...60% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Obrovské překvapení! To co z trailerů vypadalo, jako žánrový výplach se po hodině čiré zábavy vybarvilo v originální sci-fi drama tančící na hraně mezi vztahovým thrillerem a mysteriózním scífkem, jež na televizních obrazovkách nevídáte každý den. Halle po dlouhé době předvádí solidní herecký výkon a tempo pilotu sympaticky odsýpá. Teď jen, aby nám to nesklouzlo k průměrné vztahovce. 80% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další sterilní sci-fi, kterou produkuje Steven Spilberg. A tak z osobních zkušeností jsem nečekala nic světoborného a nebyla jsem tak zbytečně zklamaná (viz Falling skies, Terra Nova, Under the dome...). Jde tedy o standardní podívanou z blízké budoucnosti, u které mi je celkem jedno, jaká bude. A nic na tom nemění, že v tom hraje Halle Berry. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie hlavných postáv aj v prvej aj v druhej sérii. Napriek otázniku na konci pre ďalšiu neuskutočnenú sériu seriózne a postačujúce zakončenie. Len by to chcelo byť viac svojský, pretože inak to bola kombinácia všetkého so všetkým od Ja Robot a Terminátor cez telenovely až po Invázia zlodejov tiel a Vládcov bábik. Ale dalo sa. Hlavne druhá séria bola super, to jednoducho poznať, keď na pôde seriálu vystupujú áčkové hviezdy. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Musím se přiklonit k těm lépe hodnotícím, seriál je zajímavý, děj napínavý a Halle Berry opět nezklamala. Líbí se mi vývoj děje na dvě strany, kdy nevíte, co se děje s jejich robotickým dítětem a co bude dál s mimoněm, kterého si Molly dovezla z vesmíru. Také jsou v seriálu správní hajzlíci, takže se zase nasírám na ty hnusný amíky, co lidem zasahují do života. ()

Reklama

Reklama