Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (448)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro děti a milovníky destruktivního humoru s místy nechutnými prvky ohledně tělesné hygieny a vyměšování různých tekutin. Barevná obrazovost ale zahřeje u srdce a potěší i některými výtvarnými gagy. MÓDNÍ OKÉNKO Ledově chladná Nicole Kidman se pyšní nádherně štíhlou postavou, kterou ještě podtrhuje dokonale padnoucími kostýmky a obleky. Připomínají lovecké ohozy a zároveň využívají zvířecí motivy na důkaz, že Nicol je tady za dravou šelmu i za lovkyni, která si z poražených zvířat dělá trofeje v podobě oblečení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul King, Hamish McColl | Hudba: Nick Urata | Distribúcia: StudioCanal | Štúdio: Heyday Films, StudioCanal | Rozpočet: 38,5 milióna € | Tržby: 241,600,000 $ | Ocenenia: Spolu - 2 nominácie BAFTA || Paddington je milý animák, ktorý si deti určite obľúbia. Nemá však Shrekovský alebo Ratatouille-ovský nadhľad a široký vekový záber, hlavne vďaka schematickej konštrukcii vývoja deja, a niektorým archetypálnym postavám. 55% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přestože vizuální styl Paddingtona prozrazuje tvůrce Mighty Boosh (plynulé přechody mezi reálným a fantaskním světem, hodně výrazné barvy a kostýmy), dost si vypůjčuje také z filmů Wese Andersona (vycentrované frontální kompozice, mizanscéna jako nitro domečku pro panenky). Zápletka nápadně využívá motivů ze 101 dalmatinů, méně nápadně z Chaplinova Kida a dalších filmů o osiřelých mláďatech. Vyprávění strukturované jako série akčních sekvencí připomíná z novějších počinů Prokletí králíkodlaka nebo Tintinova dobrodružství. Neznamená to, ale že by byl Paddington prost původních nápadů a jen vykrádal druhé. Na pocitu familiárního je naopak založen. Přímočaře a upřímně vypráví tradiční příběh s oblíbenou postavičkou (minimálně v Británii). Svou návaznost na tradici sahající minimálně do roku 1958, kdy vyšla první paddingtonovská knížka, nezapírá a nestydí se za ni. Stejně tak neshazuje sentimentální scény a nerelativizuje své liberální poselství (jak se v éře stále větší nesnášenlivosti chovat k cizincům, obecně k těm, kdo se odlišují). Kombinace povědomých prvků z Paddingtona dělá navzdory tenounké zápletce, neprokresleným nebo nevyužitým postavám a medvědovým kompozičně chabě motivovaným nehodám adepta na novou vánoční klasiku. Zahraju si na Mirku a závěrem dodám, že původní znění, o které budeme v českých kinech bohužel ochuzeni, by filmu s velkou pravděpodobností zajistilo minimálně pět procent navíc. 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)
  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)
  • Postava Mary Brown (Sally Hawkins) se ve filmu živí jako ilustrátorka knih pro děti. Oba hereččini rodiče vykonávají stejné povolání. (Barghest)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama