Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (448)

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výrazně umírněnější verze Tedíka. Snímek je zcela vhodný pro malé i velké diváky. Ideálně pro všechny společně. Taky jsem si tam našel svoje. Netuším, jestli stárnu, či se postupně transformuji v retarda, ale v několika momentech jsem pocítil něco, čemu se říká dojetí. Dojetí se tak nějak doplňovalo s několika momenty zábavy. Snímek je velmi zdařile hudebně doprovozen a zcela obstojně zahrán. Jedná se o klasický snímek zobrazující lehoulince ztřeštěnou rodinku, kde se všichni mají hrozně rádi a v kritickém momentě dovedou pořádně zatahat za jeden provaz. Snímek je neuvěřitelně milý a lidský. Ačkoli podobné filmy ani omylem nevyhledávám, tak tomuto se podařilo si moje srdíčko získat a já mu ve finále nemám moc co vytknout. Možná se snímek někomu může zdát trošku přeslazený, ale spíše si myslím, že má potenciál leckomu pozvednout náladu. U mě více než dobrý! Slabší 4 kousky! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak máte deti, tak je Paddington jednoznačná voľba. Pravdepodobne spadá do kategórie rodinný a detský film viac ako hociktorý animák, napriek tomu, že je z prevažnej časti hraný živými hercami a digitálny je iba medveď a snáď ešte holuby...Ten sa po technickej stránke vážne vydaril a deti si ho okamžite zamilujú. Humor je fajn a Nicole Kidman si svoju mrchu očividne užila. Náš malý syn pri sledovaní ani nedýchal a oči mal vypleštené na maximum, až sme sa občas smiali viac z jeho výrazu ako z filmu. To však znamená len jediné a to, že ho film max. zaujal. Navyše bluray i dvd disk obsahuje i slovenský dabing, čo je pri animákoch a niektorých rodinných filmoch už pravidlo a to je len dobre. V rámci žánru a z pohľadu diváka, pre ktorých je film v prvom rade určený je to určite plný počet. Z pohľadu dospelého by som ani ja menej ako štyri hviezdy nedal. 100%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Londýn na nádraží Paddington a v Hatfieldově domě. (willy1)
  • V prvej polovici roka 2015 prudko stúpol vo Veľkej Británii predaj marmelády. (megajalec)
  • V roce 2020 byla na železniční stanici Paddington Station umístěna bronzová socha Paddingtona v životní velikosti. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama