Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vídeňská fotoreportérka Verena má před sebou slibnou kariéru. Udržuje vztah se svým redakčním nadřízeným Paulem. Při fotografování v zoo se seznámí s tajemným Chálidem, který ji neodolatelně přitahuje, a zamiluje se do něj. Chálid její city opětuje a daruje jí prsten. Ve Vídni se koná konference arabských rozvojových fondů. Verena zjistí, že Chálid patří k arabské delegaci. Jeden z jejích členů jí vysvětlí, že Chálid je významný muž a že se s ním nesmí stýkat, a zaplatí jí za to. Verena je nešťastná. Chálid ji však ujistí, že ji miluje a chce, aby s ním odjela do Dubaje. Když Verena později začne zanedbávat pracovní povinnosti, Paul ji vyšle pracovně právě do Dubaje. Tam se Verena znovu s Chálidem setká. Policie je přistihne při líbání na veřejnosti a oba zadrží. Jsou však záhy s omluvami na pokyn Chálidova bratra Hassana propuštěni. Chálid Verenu ubytuje u sebe doma.

Teprve nyní se Verena dozví, že Chálid se má stát po smrti svého otce šajchem malého emirátu. Chálid chce emirát reformovat a modernizovat a je přesvědčen, že mu Verena může pomoci. Verena proniká do arabské společnosti a dozví se, že je zakázaná žena. Šajchové můžou mít řadu milenek, ale žení se jen s ženou, která je jim zaslíbena od dětství. Chálid se má oženit se studentkou ekonomie Faizah. Řekne však Vereně, že se s Faizah nikdy neožení, a zařídí s imámem jejich soukromý sňatek. Jeho bratr Hassan ji s dalšími muži zastrašuje a chce, aby odjela ze země. Ukradne jim potvrzení o sňatku. Chálidova matka si pošle pro Verenu a zdůrazní jí, že se Faizah za Chálida provdá. Chálidova otce postihne mrtvice a žádá syna, aby se neodvracel od své rodiny, protože ho země potřebuje. Verena mu vrátí prsten a potají ho opustí. Odlétá zpět do Vídně a Chálid se s ní přijde rozloučit na letiště. Verena se vrátí do novin a k Paulovi. Po čase uvidí v televizi reportáž o sňatku Chálida s Faizah. Zanedlouho dostane od něj dopis. Chálid jí posílá prsten, který jí dal, a píše, že na to, co bylo mezi nimi, nikdy nezapomene. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Film o zakázané lásce, rozhodně dobře natočený a svým způsobem napínavý, protože narozdíl od amerických není předem jasný konec. Abych řekl pravdu , já bych do arabských států nejel (natož pak pro nevěstu) ani jako muž a co teprve žena, hold jiný kraj jiný mrav..nakonec to ještě dopadlo dobře...80% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ženy. Nepoučia sa ani za boha. Nepochopia, že arabáčskí moslimovia nie sú dobrá voľba, v žiadnom vesmíre. ODPAD! ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama