Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Central City bojují muži zákona s bandou motorkářů, zdá se však, že proti ní nemají šanci. Nedokážou gangu zabránit v divokých nočních jízdách, při kterých výtržníci zapalují auta neznámou hořlavinou. Specialista Barry se v policejní laboratoři snaží zjistit složení této nebezpečné chemikálie - a po jednom z pokusů skončí v nemocnici. Když se dostane z nejhoršího, zjišťuje, že se s ním stalo cosi podivného. Mnohakilometrovou vzdálenost nyní dokáže uběhnout za pár vteřin! Neví sice, co se vlastně přihodilo, nově nabytou schopnost však náležitě využije. Stává se Flashem, policistou s nejrychlejšíma nohama na světě, nezničitelným bojovníkem proti motorkářům i dalším pouličním tlupám... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud jste podobně jako já zvyklí na Burtonovy geniální comicsové filmy, vyvolá ve vás Flash jenom pohrdání. Jenže když si uvědomíte, že Gotham, tak jak nám ho Burton předhodil k atmosférickému a audiovizuálnímu obžerství (nehledě na perfektní herecké výkony), je nedostižný, docela se i pobavíte, jako u většiny akčních béček, na která se podíváte jen jednou... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Roztomilo hravé TV béčko so slušnými hláškami, bavil som sa, také malé osvieženie oproti dnešným vylešteným vysokorozpočtovkam. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá comicsová předělávka. Zvláštní nádech, trochu nudnější, ale přišlo mě to v době shlédnutí celkem dobré. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

"VŽDYCKY JSEM VÁS UČIL, ŽE S PRÁZDNÝM ZÁSOBNÍKEM NEMůŽETE STŘÍLET." - "ALE JÁ MÁM NABITO." FLASH, CAPTAIN AMERICA, FANTASTIC FOUR, NICK FURY, WITCHBLADE... 90. léta byla bohatá na mizerné comicsové televizáky. FLASH do našich videopůjčoven dorazil (spolu s Pyunovým CAPTAIN AMERICA) v jejich první polovině a sice v podobě tří videokazet, z nichž první obsahovala pilot k televiznímu seriálu a další dvě vždy po dvou tématicky podobných spojených seriálových dílech. Pilot, později rozstřižený do dvou epizod, nabízí dle očekávání to nejohranější superhrdinské schéma (marná sláva, comicsový Flash poprvé vyběhl už ve 40. letech) zahrnující obligátní nehodu v laboratoři a k superhrdinství motivující smrt blízké osoby, a velmi legrační triky. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi dobré béčko. Flash - pilotní film k seriálu - má spoustu nepopiratelných kvalit. Skvěle zmáknutý scénář, kde se pomalu a zábavně seznamujeme s hlavním hrdinou, super hudba od Dannyho Elfmana, dobrá atmosféra, sem tam nějaký ten dobrý vtípek... Prostě tenhle film má do katastrofy daleko. Co se týče záporů, tak občas trochu patosu (který se dá omluvit dobou a původními komiksy, které takové taky byly), poměrně nevýrazný záporák (motorkářský gang a jeho boss) a kostým Flashe bohužel moc drsně nevypadá. Naopak zblízka vypadá poněkud neforemně, Flashe neobepíná, ale spíš mu tvaruje a zvětšuje svaly, což vypadá trochu podivně; zvlášť ty stehna vypadají u superrychlého běžce nějak moc široce. Ale jinak dobrá zábava, komiks je komiks, ale za tenhle film se DC stydět nemusí. (7/10) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na porevoluční dobu, ve které se VHSky půjčovaly za dvacku s vrácením do druhého dne, ale v sobotu je bylo možné půjčit až do pondělí. Doba Terminátorů, Policejních a Lyžařských akademií, Gremlins, Critters, Běžícího muže a dalších více méně kultovních filmů. Flash vyvolává v dnešní době už jen jemný úsměv na tváři, v době své československé premiéry však pro předpubertální dítě představoval nový, dosud neznámý svět. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tupý levný céčko, který utratilo všechny lovásky za soundtrack od mistra Elfa a studijo krásně našetřilo na hercich a na scenaristech, který tento kousek měli sepsany během jednoho pulhodinoveho posezeni u chlazeneho ležáku. Triky a "efekty" nebudu komentovat, film odflaklejši než moje domácí úkoly, který jsem ani nedělal. Nebylo to ale zase takový umučeni a dalo se to s chladnou, otupelou leč trochu bolavou hlavou dokoukat. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný, minimalistický pilot, který nikoho nepobouří extrémně rychlým ani pomalým tempem natož složitou či příliš plytkou zápletkou. Během věty: "Celkem příjemný, minimalistický pilot" se několikrát otočilo cosi červeného, oběhlo - ale zanechalo to vánek...jemný. A i kdyby by byl Flash rychlejší než světlo a utíkal tak rychle, že by slovo "pilot" proběhlo dřív než "celkem" nikdo by si toho moc nevšímal. Poklidné, ale z 90'kových komiksových běsů nejsnesitelnější. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Protože mám rozkoukaného současného Flashe, musel jsem si pustit i tuto starší verzi, kde se v hlavní roli objevuje John Wesley Shipp, který si v té nové zahrál Barryho tátu. No ve všech ohledech průměrné, obzvláště v porovnání s novou verzí, ale na druhou stranu docela mile zábavné a vtipné. (Dabing = katastrofa) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Väčšinou komiksové spracovania sa niekedy nevydaria a to ztoho dôvodu, že sa chopia svojej šance mladý neskúsený režiséri a myslia si, že ich film zarobí nemalé peniaze. Ale ak máte dobrý scenár, predstavivosť, komiks po ruke a vynikajúceho skladateľa hudby Dannyho Elfmana, môžete si byť istý, že teraz to bude ten najlepší film, aký ste vždy chceli vidieť a po ktorom, budete pátrať aj na onom svete 80 percent. PS: Som zvedavý na seriál. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komixový pilot k seriálu, ktorý by som v čase uvedenia asi veľmi žral a spomínal s veľkou nostalgiou. Preto odpustím pár nedotiahnutých vecí a oceňím charizmatického - aj keď menej známeho komixového - hlavného superhrdinu. Ostatné postavy sú celkom fajn, nechýba tomu humor a dobré hlášky. Rovnako za efekty sa nemusia tvorcovia vôbec hanbiť. Záporáci boli síce slabí, ale verím, že v nasledujúcich častiach seriálu prídu aj lepší. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi klasické superhrdinské béčko, které si ale naštěstí nedělá žádné ambice a díky tomu je i docela zábavné a vtipné. Ale prostě všechno je na tomto filmu podprůměrné (což nijak nevyvrací předchozí tvrzení o relativní zábavnosti). ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Další z mých bývalých dětských VHS hitů. Flash je superhrdina, do něhož uhodí blesk při jednom experimentu a on získá schopnost být superrychlý. Poté bojuje proti pouličním živlům a bandě motorkářů, jenž mu zavraždili bratra. Mě tento superhrdina prostě baví, mám rád rychlost. 80% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relatívne nudné a neakčné, aj na pomery TV slabé, ale zároveň odvážne a prinášajúce na obrazovky jedného z členov Justice League, už len za to si zaslúži ocenenie vyššie. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zábavně, nenuceně vtipně podané béčko dle komiksu. Komiks neznám, ale film bavil dostatečně. Dobré je, když hlavní představitel je divákovi sympatický, ne třeba jako v novém Spidermanovi ! ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že po půl tuctu novodobých filmíků o suprhrdinech jsem zvyklý už na ledajaké hovadiny a různé podoby absence scénáristovy fantazie, ale to jsem ještě netušil, že na mě z hlubin času vybafne další skvost, tentokráte na téma laborant vs. tříkolkáři. Rok vzniku jsem rozhodně bral v úvahu, ono zrychlovat záběry šlo už i v devadesátých, ale ostatní věci už mi jaksi hlava pobírat odmítla, a to hlavně: město, které si nedokáže poradit s bandou zfetovaných pošuků na motorkách, nezachrání jeden Blesk, ale pouze apokalypsa biblických rozměrů, která toto doupě neschopnosti definitivně vymaže z mapy. ()

Reklama

Reklama