Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér slavné Gomorry (2008) tentokrát opustil současnou realitu a vydal se do světa pohádek, jak je na počátku 17. století zapsal neapolský básník Giambattista Basile, z jehož díla Lo cunto de li cunti později čerpali všichni slavní pohádkáři. V jeho filmu, natočeném v angličtině, panují ve třech sousedících říších v nádherných hradech a zámcích králové a královny, kteří mají různé slabosti, touhy a trápení. Vedle princů a princezen se tu vyskytují divní živočichové a obludy, obři a draci, ale také kejklíři a pradleny, protože všední si tu podává ruku s nadpřirozeným, vznešené s vulgárním, surovost s něhou, dramatické s komickým. Imaginace režiséra a jeho spolupracovníků vytvořila až barokně opulentní dílo s výraznými odkazy na dějiny umění a hudby, ale také s potutelnými postřehy o neměnných vlastnostech a chování lidí... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (232)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fairy tales your mother never told you.. Skvělá pohádková tří dílná antologie s překrásným exotickým prostředím Itálie, gotickými hrady, úchvatnými kostýmy, krásnou hudbou, solidními herci, ale potěší i ryze morbidní-hororové prvky, které svou ojedinělostí vyráží dech. Všechny tři příběhy jsou originální a mají, co do sebe. Mne bavil nejvíce šílený, nadržený Vincent Cassel se svým harémem a děvkami válejícími se po zemi. Solidní podívaná. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je leda tak pro dospělé, nebo alespoň od 15 let výš. Mladší ratolesti zřejmě nerozdýchají královnu požírající uvařené srdce, lesbičky laskající si kozičky, lásku dvou bratrů, co nápadně připomíná incest nebo zlobra násilně mordující celou rodinu. To jen tak pro představu, co vás zde čeká. Skoro až poetické vyprávění občas sem tam naruší morbidní zvrácenost, peprný humor nebo drtivý útok okřídleného monstra, ale celé dvě hodiny jinak nenásilně proplují k závěru, který.... co si budeme nalhávat, zkrátka nasere. S výrazem jakože WTF totiž hledáte uspokojivé vysvětlení, to však nenacházíte ani po titulkách, ani za televizí, ani pod kobercem. Toť asi jediná bradavice na jinak perfektním ksichtě. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez pochyby veľmi zaujímavý, zvláštne pôsobiaci snímok. Pokiaľ sa nájde divák, ktorý si o filme nezisťuje žiadne podrobnosti, respektíve minimum, lebo má rovnako rád "prekvapenia" ako ja ;) mal by vedieť, že titulok tohto počinu mierne mätie. Nie je to veľmi určené kategórii (14 -) ako to bolo napríklad v prípade "Janka a Marienky". Čakal som že to bude vzhľadom k zaradeniu do uvedených žánrov takpovediac "tuctovka", no odstupom času ma rozvíjanie samostatných príbehov v kombinácii so svojskými prvkami akurát utvrdilo, že niečo obdobné by som skôr očakával z Japonska či Kórei (zrejme mám málo skúseností). Každopádne nenudil som sa, film ma bavil a takpovediac vnútorne poháňal k záveru s očakávaním, ako sa to všetko skončí. Z pohľadu horor žánru tu toho človek priveľa neuvidí, pričom hlavným pilierom je jednoznačne fantasy story obohatená o zvláštnosti ktoré rozhodne nemusia sadnúť každému. Popravde som naozaj prekvapený, že sa tento film dohrabal na úroveň až takmer 70%. S Garrone-m nemám doposiaľ žiadne skúsenosti. Mám dva jeho filmy v poradovníku, no a po tomto čo predviedol v "Pohádke pohádok", som naozaj zvedavý na jeho čudesnú originalitu i v ďalších snímkoch. Tak uvidíme. A aby som nezabudol :) za "toto" - 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Že by návrat skvělé italské filmařiny, navíc se známými tvářemi světové kinematografie? Na první pohled jsem si myslel, že to bude levná záležitost bez nápadu, ale tohle je krásně vizuálně zpracované, navíc s duší skutečných pohádek, tedy hororových příběhů, které lidé tak měli a mají rádi. Neskutečné překvapení. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být nejlepší krvavá pohádka, místo toho je to jen natahovaná, hloupě sestříhaná, hudebně totálně zanedbaná a navíc fakt logicky děravá kaše, do které se namíchalo několik příběhů, které spolu vlastně nijak nesouvisí (krom toho, že se odehrávají v jednom království). Takže u mě převládá zklamání z totálně promarněné příležitosti. Chápu, že někdo zde ocení určitou artovost a syrovost, ale já se přes tu nelogičnost a utahané zpracování fakt nepřehoupnu. Bylo toho moc. 45% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (7)

  • Film je založený na zbierke rozprávok „Pentamerone“ (V taliančine známej pod názvom „Príbeh príbehov alebo zábava pre najmenších“), kolekcii rozprávok zo 17. storočia, zozbieraných talianskym básnikom, Giambattistom Basilem. (KoRner)
  • Natáčení probíhalo převážně v Itálii v lokalitách Neapol, Apulie, Gioia del Colle Sovano, Sorana nebo Laterza. Točilo se i ve Francii a Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama