Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Jediná Bondovka, kde hrál představitel tajného agenta 007 Geroge Lazenby. A dnes je mi to docela líto, protože jsem si ho po letech docela oblíbil, zejména tento díl, který pro mě nyní dost znamená. Tento film jsem vlastně viděl v mých dětských letech a byla to pro mě druhá Bondovka, kterou jsem shlédl. Ta první byla Goldfinger, která už tehdy pro mě znamenala velkou pecku. Tato bondovská část ve zkratce v orig. OHMSS mě tehdy moc neuchvátila, ale dnes to vidím jinak. George Lazenby celkově určitě nepřekonal velké charisma jedinečného Seanna Conneryho, ale přiblížil se mu docela dost. Lazneby je sympaťák a v roli Jamese Bonda se vžil docela dobře. Už jen titulní úvod mě chytl a byl plný nostalgie. Žádná píseň, ale s Barryho hudebním doprovodem. V obrazcích tu máme náhledy na předchozí filmy s Connerym a to potěší. Celkově je to opravdu solidní počin ve všech ohledech. Akce je velice kvalitně natočena, zejména ty lyžovací naháněčky, spojené se skvělým soundtrackem. Zhruba ta prostřední část stopáže snímku se zdá být tempem trochu pozvolná, ale mě bavila každá minuta snímku. Jak už jsem dříve v komentářích zmínil, tak jsem četl všechny knížky, zejména ty od autora agenta, Iana Fleminga. Musím uznat, že tento film je snad o ždibec lepší než kniha. Ta emocionální hloubka je zde doslova neuvěřitelná. A to emoce jako takové se začali promítat v Bondovkách až později. Velkou zásluhu na tom má určitě výborný skladatel a otec  hudebního OST o Jamesovi John Barry, kterého poslouchám i samostatně (myslím tím jeho snímky s Bondem). Zde skladatel opravdu v hudbě emocemi nešetřil. V mnoha variacích se tu objevovali krásné skladby a v určitých scénách skvěle gradovali. Když opět zmíním akci, tak je to především o tom lyžování a zde musím pochválit záporáka Blofelda, kterého zde hraje představitel Kojaka. Blofeld se zde zapojí i do lyžovacího pronásledování a to nemluvím ani o finále. Zde má navíc ta postava určitý respekt, který zoufale chyběl v předchozím dílu. Ostatní herci jsou v pohodě, včetně krásné a charismatické Tracy. Tento film není asi úplně oblíbený ze všelijakých netypických aspektů … Bond se zde ke konci ožení a jak to tragicky v poslední scéně skončí apod. Romantická linie zde funguje a je viditelná. Děj je prostý, ale zabaví. Škoda, že Lazenby nenatočil víc dílů. Hrál to dobře, navíc to byl jeho vůbec první film, tak nechápu proč tolik kritiky. Ještě zmínil postavu Irma Bunt, která mi byla nepříjemná a připomněla mi Rosu Clebb ze Srdečných pozdrav z Ruska. Zato Draco mi přišel pohodový. No, co k tomu ještě dodávat? Je to stopáží dlouhá část o tajném agentovi, ale za mě to v poslední době funguje jako celek a neuvěřitelně mě to baví. Moc se mi nestává, že bych nějak k filmům rapidně změnil názor. U Bodovek se mi to stalo třeba s Casinem Royale, který se mi zpočátku vůbec nelíbil a dnes je to 1 z 6, 100% snímků o Bondovi. Takže asi tak. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Lazenby opravdu nedisponuje Conneryho charismatem (ale kdo jiný ano?!?), ale ve všech ostatních ohledech patří V tajné službě Jejího veličenstva k těm nejlepším bondovkám vůbec - zajímavý, emocionálně působivý příběh (ten konec!!!), první skutečně hrozivý představitel arcipadoucha Blofelda Telly "Kojak" Savalas, krásná Barryho hudba, nádherná kamera, skvělá lyžařská akce, kulometný střih atd. **** 1/2 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Lazenby silně doplácí na přímé srovnání s Connerym. Převzít roli po "Mr.Charisma" by neunesl jen tak někdo, natož někdo se vzhledem špatné voskové figuríny... S čistou divákovou hlavou si ale dokáže získat sympatie, hraje civilně a knock-out první ranou se mu dá věřit. Nakonec to všechno mělo i maximálně pozitivní dopad na výsledný film. Po stále intenzivnějším tajtrdlýkování na ose "Goldfinger -> Thunderball -> Žiješ jenom dvakrát" se Bond vrátil do realističtějších kolejí (v mezích, samozřejmě, samotná zápletka je pořád vyloženě bondovská), což filmu dává hned jiný náboj. 007 nemá v nejvhodnější chvíli po ruce další fantastický vynález od Q a spoléhat se tak musí především na sebe. Nemožnost vylhat se z kdejaké situace tak má na triku zranitelného hrdinu i ucelený scénář. Jeden z nejlepších, včetně uvěřitelné milostné linky a zbytečně nenáviděné svatby. _ No a tak dále až k zvláštní melancholické náladě (na 99% ji tvoří především excelentní hudba) a pochvale za snad jedinou předcraigovskou bondovku, která je schopna vyvolat nějakou citovou odezvu. Velká škoda, že Lazenby nepokračoval. Série by jistě vypadala daleko lépe a nesměřovala by do brosnanovského pekla. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelá Bongirl, Blofeld, prekvapivo dobrá romantická línia, vynikajúci záver, hlášky (hlavne tá na konci úvodnej scény) Mínusy: prehnaná minutáž, strašný strih, veľký rozpor a neucelený prechod medzi prvou a druhou časťou filmu, Lazenby (nie je zlý, ale proste nie je dosť dobrý). Rozporuplný, ale aj tak výborný Bond - trošku neprávom podceňovaný. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Poezie, kterou Tracy (Diana Rigg) cituje Blofeldovi (Telly Savalas), je odvozena z projevu ve hře Jamese Elroye Fleckera "The Story of Hassan of Bagdad and How He Came to Make the Golden Journey to Samarkand“. (henrycruel)
  • Jedna ze dvou bondovek, kde jsou použity záběry z předchozích filmů série. Tím druhým je Goldfinger (1964). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama