Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $22,774,493Tržby Celosvetovo $87,400,000║ Veru žiadna sláva George Lazenby ako Bond, netreba sa vôbec čudovať že sa len raz predstavil v tejto úlohe. Taktiež príbeh a akcia nefungujú tak ako bolo zaužívane v tejto sérii a dá sa povedať že sa jedná jednoznačne najslabší článok série. /40%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, je divné, že po vzájemné konfrontaci v Žiješ jenom dvakrát není Blofeld schopen Bonda ihned poznat. Není to tím, že jsou oba po plastice (Blofelda dokonce i natáhli do výšky), ale dlouho odkládané V tajné službě Jejího veličenstva zkrátka mělo být Bondovkou číslo 1. (ještě před Dr.No), což je vzhledem k závěru myslím i logické. Ano, Lazenby, jakýsi klon mezi Clivem Owenem a Jendou Čenským, je mizerný herec, co se hodí leda do reklamy na lyžařské brýle. Ano, prostřední pasáž z institutu léčby senné rýmy se táhne jako med a jejím vyvrcholením je zjištění, jestli dole pod kiltem navštívil Lazenbyho lazebník. Ano, pěstní souboje jsou podivně sestříhané a zrychlené záběry působí spíše komicky. To všechno je pravda. Přesto má Huntův film kolem sebe jakési fluidum, které ho dělá v mých očích více nadčasovým, než je většina Conneryho pokusů. Snad za to může akce dobývání Blofeldovy kliniky, z které nejspíš mírně čerpal mistr Nolan při lucidním snění, či samý závěr, který přinesl reminiscenci na jeden Truffautův film o pomstě novomanželky a vlastně vysvětlil, proč ženich bude v budoucnu tak rád chodit v černém (smokingu).. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že Lazenby hrál Bonda jen jednou. Bez charismatu, hereckých kvalit a pro mě i bez sexappealu, to je model George. Nejen, že hraje pořád stejně, ale dokáže v některých chvílích strhávat film do děsivé parodie (vrhání nože, závěrečná akční jízda, závěr). Od naprostého průšvihu v bondovské historii zachraňuje scénárista, který měl zřejmě dobrý den a sepsal velmi pěknou, kvalitní zápletku. Potěšil mě Kojak Telly Savalas, jenž Blofeldovi dodal tu zlotřilost, chybějící v předchozím díle. Menší rýpnutí si zaslouží střihač za sestavení akce, jelikož při nádherně opulentní jízdě na lyžích mohl vynechat všechny detailní záběry na 007 a vše nachat jen na kaskadérech. Dále pak přetáhl délku minimálně o 20 minut. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší Bond minulých let. Skvělý, sympatický a originální George Lazenby v roli tajného agenta Jejího Veličenstva. Malá narážka na začátku filmu na Conneryho coby předchozího Bonda. Jen snad škoda, že milý Lazenby nedostal vícero příležitostí s touto dnes již kultovní postavou britského agenta.. Skvělý věčný úhlavní nepřítel Bonda Blofeld znamenitě ztvárněn nezapomenutelným Savalasem. Do toho všeho v pozadí naprosto perfektně zapadá melodičnost autora filmové hudby Johna Barryho. Bravurní dílko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytecna bondovka, kdyz nebyl k dispozici Connery, at uz protoze nechtel nebo nemoh, meli bud pockat, az se rozhoupe, pripadne mu prihodit prachy a ne nutne, aby si splnily nejakej plan, se cpat do dalsi bondovky, na ktery je videt, ze na vyber hlavniho predstavitele asi nebylo moc casu. Lazenby je totiz hlavni slabina tyhle jinak nijak zvlast spatny bondovky. Ma jedinou vyhodu, je mladej a vcelku namakanej, takze bitky v jeho pojeti pusobi docela svizne a drave a kaskadersky kousky uveritelne. Coz bohuzel nevyvazi fakt, ze postrada jakykoliv charisma, ackoliv hlaskuje jak o zivot, tak ty hlasky nemaj stavu a hereckyho talentu taky moc nepobral. Hrebickem do rakve pak bylo navlect ho do ty priserny kosile nebo skotsky sukne. I kdyz abych mu zas nejak nekrivdil, sem tam nejaka hlaska aspon pobavi, treba jeho baleni dvou zenskejch za vecer. Jinak co se tyce pribehu, je fajn, ze tu je dost akce, ale 140 minut je proste moc, na takle premrsteny stopazi ma vinu hlavne zbytecne protahovanej uvod s Bondem na dovoleny, kde se nic nedeje a je to zbytecne ztracenejch nakejch 40 minut. Co se tyce zaporaku, Blofeld uz je znacne vycerpana postava, chtelo by to nekoho novyho, navic od minulyho dilu tak nejak prisel o svoji uberjizvu. To ani nemluvim o tom, ze v Savalasovo podani nepusobi vubec zajimave. Nicmene pribeh samotnej neni nejhorsi, akce tu je spousta, i kdyz trikove hodne slaby a sestrihany to je obcas fakt prasacky, ze z ty akce clovek moc nema, obzvlast, kdyz je misty nesmyslne zrychlovana, takze ve vysledku to neni zas tak spatna bondovka. Slabsi 4*. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • V knižní předloze se Bond setká v restauraci Piz Glora s herečkou Ursulou Andress - představitelkou první bondgirl. (Sonnery)
  • Poezie, kterou Tracy (Diana Rigg) cituje Blofeldovi (Telly Savalas), je odvozena z projevu ve hře Jamese Elroye Fleckera "The Story of Hassan of Bagdad and How He Came to Make the Golden Journey to Samarkand“. (henrycruel)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama