Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší Bond minulých let. Skvělý, sympatický a originální George Lazenby v roli tajného agenta Jejího Veličenstva. Malá narážka na začátku filmu na Conneryho coby předchozího Bonda. Jen snad škoda, že milý Lazenby nedostal vícero příležitostí s touto dnes již kultovní postavou britského agenta.. Skvělý věčný úhlavní nepřítel Bonda Blofeld znamenitě ztvárněn nezapomenutelným Savalasem. Do toho všeho v pozadí naprosto perfektně zapadá melodičnost autora filmové hudby Johna Barryho. Bravurní dílko. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, Teresa Bond." Takovou dovolenou jakou měl Bond v tomto filmu. To znamená na horské chatě s hromadou roztoužených samiček, by bral asi každý muž a možná i pár žen :-) Když se tak dívám na komentáře ostatních, tak je mi jasné, že se s většinovým názorem rozejdu hned ve dvou bodech. Takže jdeme na to. Lynčování může začít až potom. Bod A) George Lazenby mi nepřijde jako špatná volba pro roli agenta s povolením zabíjet. Charisma na to má, v akčních scénách mu to sluší a to, že je lehce nevýrazný by se třeba v další bondovce spravilo, když se tady rozkoukal. Bod B) zápletka mi přišla docela nudná a scénář (Už jen to finále je na hlavu) mě také nebavil. Samé rekreování a kde nic tu nic. Na štěstí je tu dobře natočená akce (Jízda v bobové dráze stojí za to), pěkná Bond girl, kvalitní hudba a hlavně charismatický Telly Savalas, který si svého záporáka užívá. V tajné službě Jejího veličenstva je jedna z těch slabších bondovek, ale zase žádná hrůza to také není. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem a díky tomu, že jsem tuhle bondovku konečně viděl v originálním znění, musím uznat, že není vůbec špatná. Dokonce tvrdím, že je velká škoda, že Lazenby nedostal (nechtěl) další šanci. Nula nula sedmičku hraje vcelku přesvědčivě, ačkoliv mu chybí Coneryho šarm. Je drsný a jeho bitky například - radost pohledět. Ve filmu je navíc k vidění první z bondových lyžařských naháněček, bezvadně natočená scéna s lavinou, honička na bobech a závěrená megaakce s helikoptérami. Blofeld s tváří Tellyho Savalase má zase jednou obdivuhodný ďábelský plán, bondgirl (bondwife?), kvůli níž jsem vždycky trochu naměkko, je opravdu kočka. K tomu nádherná píseň (když melodii Johna Barryho zpívá Louis Armstrong, tak prostě není co řešit). Tož pět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dějově velice bohatá bondovka, pro vývoj postavy agenta Jejího Veličenstva dokonce stěžejní, bohužel obsazení George Lazenbyho a jeho laxní výkon (teď nemluvím o těch skvělých lyžařských scénách :)) nevyváží ani skvělý Savalasův Blofeld. A nevím proč, ale zrovna tenhle světovládný plán mi přišel i na Bonda hodně šílený. Asi proto, že ho děsivě zparodoval James Coburn :). Ale ruku na srdce, při závěrečné scéně vždycky uroním slzu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slabší Bondovka, ale nikoli nejslabší. Nevýrazný Bond, nic moc Bond girl, málo akce. Na druhou stranu Telly Savalas je nejlepší představitel Blofelda, hláška "To by se Connerymu nestalo" nemá chybu a chtě nechtě je tento film v sérii docela důležitý (a do doby Casina Royale jediný s absencí happy endu). ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Scéna, kde Bond (George Lazenby) zjistí, že na něj Tracy (Diana Rigg) čekala v jeho hotelovém apartmá, se od té doby používá jako jedna ze scén při konkurzu na roli Jamese Bonda. (henrycruel)
  • George Lazenby je jediným představitelem agenta 007, který se narodil a vyrůstal mimo Spojené Království: v Austráli (Pierce Brosnan se sice narodil v Irsku, ale během puberty se s matkou odstěhoval do Británie). (džanik)
  • Jedna ze dvou bondovek, kde jsou použity záběry z předchozích filmů série. Tím druhým je Goldfinger (1964). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama