Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý příběh v Moliérově zpracování se v roce 1972 stal podkladem pro televizní adaptaci, v níž si titulní roli zahrál Jan Tříska... Na příkaz Doni Elvíry vyhledá Gusman sluhu Dona Juana Sganarella, aby vyzvěděl, proč ženu Don Juan opustil. Toho však už lákají jiné lásky a dobrodružství, ženy ho zajímají jen do chvíle, než mu podlehnou. Právě se dvoří hned dvěma venkovským děvčatům najednou. Nedbá Sganarellova varování, že bratři Doni Elvíry chtějí pomstít její potupenou čest. V lese Don Juan nevědomky zachrání život jednomu z bratrů, rozcházejí se však s příslibem příštího souboje. Don Juan neztrácí svou suverenitu ani při setkání se sochou komtura, kterého zabil, a drze vyzývá sochu k večeři ve svém domě... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rt12 

všechny recenze uživatele

Zpracovat Dona Juana, tak aby zaujal je samo o sobě dost obtížné. Jde pro mne o nejmíň oblíbenou hru od Moliéra vůbec. Ovšem vesměs skvostné obsazení a výkon pánů Třísky a Somra, vše plně vynahradil. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasické drama s klasickým námětem zobrazeným jako divadlo světa. Režie ani herecké výkony na tom nic nemění, "jen" dokreslují a prokreslují. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Další ukázka, jak na minimálním prostoru poskytnout maximální zážitek. Excelentní sloh v podobě velkolepých monologů, jež z úst nejen (ale převážně) Jana Třísky povznáší tento nenápadný kousek opravdu hodně vysoko. Navíc přehled krásných žen, hlavně Eliška Balzerová (zde ještě uvedena jako Havránková), to je skutečně ztělesnění jemné a zároveň silné, až nebezpečné ženské roztomilosti, přitom v těle a s mluvou prosté venkovské dívenky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fantastický, Jan Tříska je v roli Dona Juana zkrátka fantastický. A Josef Somr jako jeho přetvařující se sluha taktéž. Jiří Bělka byl na televizní dramata zkrátka machr. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama