Reklama

Reklama

Děvčátko se sirkami

(TV film)
  • Německo Das Mädchen mit den Schwefelhölzern (více)

Obsahy(1)

Malá Inga žije po smrti svých rodičů v sirotčinci. Jedinou útěchou jí je kouzelný amulet, ve kterém může vidět rodiče. Děti v sirotčinci musí tvrdě pracovat, aby si vydělaly na živobytí, a zlá ředitelka je za sebemenší přestupek trestá rákoskou. Hladové a promrzlé děti o Vánocích prodávají na trhu sirky. Tomu, kdo přinese nejvíc grošíků, slíbí ředitelka, že dostane za odměnu pečené husí stehno. Inga jde prodávat s kamarádem Emilem. Moc se jim nedaří, lidé nemají o sirky zájem, nějaké peníze dostanou jen od hodného strážmistra, který promrzlým dětem dá napít teplého čaje ze své termosky. Vydělané peníze dá Inga Emilovi a vypraví se hledat další zákazníky. Večer už ale pokročil, na ulicích je čím dál méně lidí. Inga bloudí městem a nahlíží do oken, kde ke svátečním stolům usedají šťastné rodiny. Místo aby se vrátila do sirotčince, vypraví se k polozbořenému domu svých rodičů. Setkává se tam s neznámým mužem, který soucítí s jejím osudem. Zapálí poslední sirku, aby se zahřála, a vtom se objeví její rodiče. I dům je najednou, jako kdysi býval, celý slavnostně vyzdobený. Emil v sirotčinci nemůže usnout, má strach o svou kamarádku, která se nevrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (15)

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Klasika v novem kabatu, ktera uz neni jen pro deti. Je to moc hezky natocene, ale souhlasim, ze konec by mel byt v duchu celeho pribehu, ale protoze je to pro deti, chapu, ze to skoncilo tak jak to skoncilo. Ale i jako dospelaka me hodne zaujal pribeh a hlavne konec Inge, takze znovu- moc krasne natocene. ()

reygadas 

všechny recenze uživatele

Voľná adaptácia rozprávky Hansa Christiana Andersena odohrávajúca sa v sirotinci, v ktorom sa príbeh zameriava na dve hlavné postavy - Inge a Emila. Napriek tomu, že sa dejová línia filmu (scenár) vzďaľuje pôvodnej predlohe, cez postavu Inge (Lea Müller) - výborné obsadenie hlavnej postavy dievčatka predávajúceho zápalky, ktoré za krutej zimy v noci vonku zmrzne - to tejto voľnej filmovej adaptácii príbehu neubralo na čare. Kvôli hlavnej postave dievčatka a jej presvedčivému výkonu štyri hviezdičky. Bez tejto hlavnej hrdinky by bolo hodnotenie slabšie. Celková vianočná atmosféra filmu bola zaujímavo spracovaná. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemecká rozprávka, to vždy zaváňa průserom. Ale nechal som sa presvedčiť hodnotením na čsfd, a tentoraz ma vôbec nesklamalo. Príbeh som nepoznal, tak som nebol ušetrený prekvapení, príjemných aj menej príjemných, a celkový dojem je veľmi dobrý. Spracovanie, herci, aj kvalitne ponuré uzimené prostredie, všetko bolo takmer dokonalé. Až na tie vtipné momenty, ktoré v takom silnom príbehu radšej byť nemuseli. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která poslouží jako fajn oddychovka nedělního dopoledne. Bavilo mě to, prostředí se mi líbilo a herci byli fajn. Nic náročného to není, taková jednoduchá klasika pro děti i starší. Jediné, co mi trochu vadilo byl ten přeslazený konec, čekal jsem trochu smutnější/tragičtější závěr, ale chápu, že je to hlavně pro děti a tak to musí svým způsobem skončit dobře 4* ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Krásný dramatický příběh s citlivým koncem. Nebýt mysteriozních vsuvek (nebo spíš výletů do fantazie?) byl by to normální příběh za života. To staví příběh o laťku výš - konec vyzívá pozitivně, i když v sobě nese stopy bolesti, zlo bylo potrestáno, ale hodně bylo i odpuštěno. Všeho je akorát. Zpracování s použitím zajimavé kamery, nechybí vtip. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na zámku Marquardt a v historickém městě Spandau Citadel. (Janek2002)

Reklama

Reklama