Reklama

Reklama

Humr

  • Irsko The Lobster (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Humr je romantickým filmem, jehož děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou dle zákonů Města nezadaní lidé zatýkání a odváženi do Hotelu. Tam si musejí do 45 dní najít odpovídajícího partnera. Pokud se jim to nepodaří, jsou proměněni ve zvíře dle vlastního výběru a vypuštěni do Lesa. Zoufalému muži se podaří uprchnout z Hotelu do Lesa, kde žijí Samotáři, a zamiluje se tam, ovšem něco takového je proti jejich zásadám. (Falcon)

(více)

Recenze (544)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Rozhodne vynikajúci nápad/námet.To vsetko však zráža hudba a prehnane artový kabát.Keby sa film držal viac scifi a humuru mohla tu byť nová sexmisia...😎 ()

Kotletka odpad!

všechny recenze uživatele

Majn gad! Co naplat, člověk by rád dal za PERFEKTNÍ nápad alespoň jednu hvězdu, (přestože je zpracování tak na mínus sto že).. jenže pak přijde další hodina a půl tohle blábolu. Pocity při filmu jsem měla asi jako z filmů: Funny Games USA, Máj.. Zkrátka je mi z toho fyzicky zle, že jsem prostě po asi dvou a půl hodinách nebo kolika říkala.. uf, vydržela jsem dlouho, musím to dokoukat. A přijde další hodina! (Aha tak ne.. Tohle že má jen 119 minut? Nevěřím..) Komentáře - Lima, MrHlad, petra8619, juvelinokivi Prostě, jestli se rádi považujete za intelektuála, protože koukáte na filmy, ve kterých je art vyjádřen tak, že když postava čeká na něco v sedě pět minut, tak vy tu scénu pozorujete deset minut, tak je to přesně film pro vás. Taková škoda potenciálu, začátek je naprosto brilantní.. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Poselství, které film nese, je sice hezké a pravdivé, ale to neznamená, že je to dobrý film. Není. Je to divný, nudný a k tomu všemu šíleně dlouhý (jsou to sice jen dvě hodiny, ale zdá se to jako věčnost). Ke konci už jsem měl taky chuť si něčím vydloubnout oči. 2/10 ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát do roka sa podarí vidieť takto originálny film? 1x? 2x? Pre mňa je Lobster najoriginálnejší film roka a to bez váhania. Neskutočná alegória na absurdné spoločenské konvencie. Úžasný obraz a kamera - drvivá väčšina filmu bola natočená s prirodzeným svetlom. A potom Colin Farrell, ktorý pribral kvôli tejto roli 20 kg. Neskutočný výkon ocenený nomináciou na Zlatý Glóbus. Film získal nomináciu na Oscara za scenár. Dovolím si povedať, že by si zaslúžil sošku a nielen nomináciu. Grécky a pritom dobrý film? Veru áno. Tak iné a navyše s efektnou formou. Prekvapenie, aké sa len tak nevidí. PS: Casting Farrella bol geniálny ťah. (Cinematik 2015) ()

Whetley 

všechny recenze uživatele

Příběh o soucitu a lidské vřelosti. Nebo spíše nesoucitu a nevřelosti. Skvělé, centrované záběry. Symetrie, vyšisované barvy, perfektní hudba (nevykradl to Lanthimos z Psycha?) Mrazící a uchvacující. ()

elessar04 

všechny recenze uživatele

Nikdo nesmí být sám. Pokud se váš vztah rozpadne nebo přijdete o partnera např. kvůli jeho smrti, jste zatčeni do Hotelu, kde máte 45 dní na to najít si nového partnera. Pokud se vám to nepovede, budete přeměněni ve zvíře dle vlastního výběru. Náš hlavní hrdina si vybere humra. Jednoho dne se však rozhodne utéci z hotelu, a tak skončí v Lese, kam odcházejí Samotáři. V lese platí nejrůznější pravidla. Je lepší být zavřený v Hotelu, být zvíře nebo být omezován krutými nařízeními v Lese? Já jakožto fanoušek šílených artových čehosi filmů mám rád filmy, které jsou prostě divné a tento film? To je opravdu VRCHOL ÚCHYLNÉ ŠÍLENOSTI. Už si nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl tak divnou a úchylnou věc. Příběh je velmi originální a je těžké určit o jaký žánr se vůbec jedná - já bych typoval drama, horor, romanťárna, sci-fi, thriller, experimentální a nevím co ještě. Colina moc nemusím, ale zase musím uznat, že jeho výkon  v tomto se nedá jen tak zahodit. Hudba k filmu ladila. Kamera statická a to mám rád. Důraz je kladen ne přesnost - mám rád, když jsou věci uprostřed. Film není pro slabé povahy. Často jsem cítil znechucení. Závěr může někoho nasrat, já byl možná rád za to, že to tak zůstalo. Mám rád ujetiny. Tohle teda bylo ujetý asi až moc. Je to zajímavý film, z něhož mi bylo špatně, díky němuž jsem se i smál, ale díky němuž mi bylo dokonce i smutno. Jaké zvíře byste chtěli být vy? ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jestli se vyprostíš, rychle utíkej a najdi nás. Když se vyprostíš, jenže bys mohl vykrvácet, jdi rovnou do hrobu!" Bizarní utopistická sci-fi romantika, trochu ala David Lynch. Někdy až nechutná a vulgární. Ale originální. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Ó, ano, prosím. Dlouho jsem neviděl něco tak minimalistického, zároveň složitého a promyšleného, plného metafor a skvěle myšlenkové. Možná si tak vybavím Asi to ukončím. Už samotný obsah zní tak vyzývavě a nevšedně. Moc mě bavilo sledovat dění v hotelu a hledání partnerky. Druhá strana filmu, která se mi líbila o trochu méně, zase nabídla jiné úvahy a postoje a zase nám přiblížila úplný opak myšlení. Kam se však zařadí hlavní hrdina, když je takový, jaký je (nebo se zdá být)? Originálně romantické, dystopicky ujeté, skutečně smutné. Vyhodnocení: Otevřený závěr třešničkou na dortu ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Myšlienka filmu nie je až tak originálna, pretože už kdekoho nahnevala spoločnosť, ktorá je vždy usporiadaná podľa pravidiel, ktoré človek musí dodržiavať bez toho aby mal slobodnú vôľu, aj keď sa mu vždy klame, že ju má. Nedá sa dať výpoveď štátu, v ktorom žije, môže len utiecť, ale to zas len do inej spoločnosti s inými pravidlami. Spracovanie bolo však nápadité, vtipné, aj keď dej sa vliekol a miestami nudil. ()

West 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak ujetý, že pořád nevím co si mám o tom myslet. Antiutopie,Orwell, říznutej Lynchem a Lars von Triérem? Svět ve kterém tě vyženou z města, když si nezadaný, nacpou do autobusu, a odvezou za město do hotelu s ostatními (nezadanými). Máš 45dní, aby ses tam s někým sblížil, jinak té promění ve zvíře podle tvého výběru. David (Farrell) ale nechce být zvířetem, opustila ho žena kvůli jinému, a on stále doufá v naději.. A tak emigruje do lesa, do společnosti vyhnanců, kteří jsou vyvražďování těmi z hotelu, a na které se pořádají hony - za každého chyceného 1 den v hotelu navíc.. Jenže v lese zase platí opačná pravidla - Nesmí spolu nikdo nic mít.. Co se stane, když se do sebe dva tajně zamilují, přesto že riskují svůj život...? Lehce depresivní romantický thriller se špetkou černého humoru. V zásadě hodně připomínající 1984 od Orwella. Na tohle musí mít člověk náladu, a mě to zrovna padlo do noty. Jen ten konec by potřeboval trošku přikořenit.. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

brilantní, absurdní, některé záběry jak barokní obrazy ... škoda, že jsem tenhle kousek viděl až teď, ve Varech by to vyznělo lépe. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

A tak my svým způsobem žijeme pořád: Zaměříme se na nějakou myšlenku a všechno ostatní ignorujeme. Že je to absurdní a nelogické? Samozřejmě. Proto je udržitelnost možná pouze za použití násilí. A vzhledem k tomu, že se k němu neuchylujeme sami, tak máme aspoň naději, že umřeme dříve, než prokoukneme absurditu vlastních konstruktů... ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Zatneme ruku v pěst, dáme jí za záda a rozdáme si to s tímhle filmem, protože tohle je pecka.Originální a velice zajímavý nápad.Dávám pět humřích hvězdiček. ()

Manhatten 

všechny recenze uživatele

Zábavný artový snímek, zejména první polovina je plná podivných a zvrhle vtipných scén (zejména vztah Farrella a lovkyně samotářů je supr). V druhé polovině už to jde kvalitativně dolů, ale celou stopáž jsem se rozhodně nenudil. ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

09.02.2014

Řecký režisér Giorgos Lanthimos před několika lety šokoval a bavil svým unikátním filmem Kynodontas, který ve festivalových kruzích rozděloval diváky a poutal pozornost ke kvantitativně velmi skromné… (více)

Reklama

Reklama