Reklama

Reklama

Humr

  • Irsko The Lobster (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Humr je romantickým filmem, jehož děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou dle zákonů Města nezadaní lidé zatýkání a odváženi do Hotelu. Tam si musejí do 45 dní najít odpovídajícího partnera. Pokud se jim to nepodaří, jsou proměněni ve zvíře dle vlastního výběru a vypuštěni do Lesa. Zoufalému muži se podaří uprchnout z Hotelu do Lesa, kde žijí Samotáři, a zamiluje se tam, ovšem něco takového je proti jejich zásadám. (Falcon)

(více)

Recenze (542)

mirak2 

všechny recenze uživatele

Film z technickej stranky vyborny, nie je nudny, plny zaujimavych, ale tak sialenych napadov, ze neviem ako je vobec mozne brat ho vazne. Niekolko WTF momentov, ale skor kvoli totalne absurdnemu dialogu ako nejakemu sialenemu zvratu v deji. "Zabila jsem tveho bratra. Umiral velmi pomalu. Mozna jeste neni mrtvy. Kopala jsem do neho hodne dlouho." ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

První část odehrávající se v hotelu byla naprosto precizní. Vtipná suchým britským humorem, na hranici vážnosti a totální parodie. Jenže po útěku z hotelu se to zvrhlo a šlo to kvalitativně velmi prudce dolů. Druhá - lesní - část měla sice taky svoje silné myšlenky, jenže už to nebylo konzistentní a nudilo to. Další půlhodinu už bych u toho asi nevydržel, takhle však dám (s přimhouřením obou dvou očí) čtyři hvězdičky. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Vytvářet ve filmu absurdní věci takovýmto způsobem si rozhodně říká o pozornost. Navíc občas najdu v podobných šílenostech zalíbení, takže mě humr dosyta uspokojil. Lanthimos dokázal originálním, neotřelým a strohým zpracování s dobrými a přesvědčivými hereckými výkony, tento utopický příběh vyšvihnout hodně vysoko.... Líbí se mi, že příběh dává prostor k mnohým úvahám a otázkám. Přemýšlím i nad tím, proč hodně tvůrců nedokáže propustit do svých vizí o budoucnosti žádné emoce? Asi proto, že budoucnost je nejasná a jakékoliv emoce by mohli znehodnotit celý příběh. Možná na tom něco bude kolik příběhu z budoucnosti je bez emocí a uspěli... ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

ja dystopiu môžem a toto bolo celkom podľa môjho vkusu......satira fungovala......len asi je to nevhodné na Vianoce ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Jak tohle někoho napadne? :D Hotelová část byla skvělá, lesní už tak moc ne. Každopádně originální, divné a občas k zamyšlení. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu má nápad, náboj i zápletku. Ve druhé, lesní části, se ale všechno vytrácí a chybějící konec je už jenom třešničkou na rozteklém dortu. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Lobster nie je prvým ani posledným filmom na tému spoločnosti budúcnosti, jeho vízia sa mi však z tých, ktoré som dosiaľ videla, zdala najoriginálnejšia a zároveň najviac znepokokujúca, predovšetkým s ohľadom nato, ako väčšina postáv prijíma poslušne a bez odvrávania tresty a osud, ktorý im vyberú iní. Zaujímavé je tiež, ako sa silnejšie scény (usmrtený pes, žena, ktorá vyskočila z prinízkeho poschodia) prelínajú s hlboko filozofujúcimi dialógmi a k tomu nechýba štipka čierneho humoru. Herecké výkony, ubíjajúca atmosféra hotela aj mrazivá hudba tiež napomáhajú faktu, že Lobster je intenzívnym filmovým zážitkom, ktorý síce nie je pre každého diváka, u viacerých však zrejme zarezonuje natoľko, že ho nebudú môcť vypustiť z hlavy podobne ako ja. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Že si s tím Lanthimos vyhrál ještě neznamená, že je výsledek jeho snažení uměleckým zážitkem, natož přínosem. Psychologicky neukotvená hříčka. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Mám rád Farrella a jsem vděčný, že Lanthimos to má podobně. A dostal jsem suché, dystopické absurdní drama s řadou sociálních narážek. Emoční vyprázdněnost a strojovost byla jednoznačně cílem a srážet za ni body je něco jako srážet body Tarantinovi za (žoviální) explicitu. Na jednu stranu Humr tak nějak prošuměl bez pobouření (jako milovníkovi zvířat mě jisté prvky brutality nechaly víceméně chladným), na druhou stranu filmařsky skvěle odvedená záležitost, která se mi trefila do momentálního rozpoložení. Velmi přístupné i nonartovému divákovi a pro milovníky absurdního dramatu (ať už knižního nebo vizuálního) jako dělané. Perfektní obsazení. ()

Ka_cos 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu měla potenciál, to ano. Taková mírná utopie a i já si vzpomněla na Orwella. Druhá polovina mě těžce nebavila, takže ve výsledku musím říct, že na to, jak jsem se na tenhle film těšila, je to trochu kravina, aspoň za mě. ()

rezistence 

všechny recenze uživatele

Hořká komedie. Nevím, jestli si to můj chorý mozek nevymyslel, ale podchytil jsem tolik paralel s normálním životem. Až moc. A zase ty závěrečné titulky - nejsilnější parketa, Lobster, Revenant? Když u tohohle typu filmu únavou nepadneš uprostřed, tak by to neměl být špatný film, že ne? 85% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Colin Farell je opravdu výborný v roli Davida, z výrazem ne nepodobným Dirku Bogardovi ve "Smrti v Benátkách" od L. Viscontiho. Ale není to jen fyziognomie obou postav, ale i jejich životní tragika, situace, do které se proti své vůli dostávají. Jinak ovšak surealistický scénář Lathymose a Filippoua (přestože vyhrál cenu za nejlepší evropský scénář roku 2015) je na hony vzdálený uhlazenému, až blazeovanému lázeňskému světu H.Manna. Humr vrší příliš mnoho morbidních situací na můj vkus, v takové budoucnosti bych opravdu nechtěl být ani "single" ani "couple". A závěr ? O jeho významu se domýšlím doteď... ()

PjotrN 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že film nedokoukám až do konce, Humrovi se to povedlo. Velmi strojové hraní všech aktérů, bez mimiky v obličeji s monotonním hlasem bylo první co mi vadilo, ačkoliv to je bezpochyby záměrné. Druhá věc je hudba která mi do děje vůbec nepasuje. Celkově dějová linie je tak nějak divně podaná. Nemůžu než dát jen jednu hvezdu, a to pouze za napad, ktery je originalni a libi se mi...možná se někdy dočkám jiného zpracování. ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

09.02.2014

Řecký režisér Giorgos Lanthimos před několika lety šokoval a bavil svým unikátním filmem Kynodontas, který ve festivalových kruzích rozděloval diváky a poutal pozornost ke kvantitativně velmi skromné… (více)

Reklama

Reklama