Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Uživatel Horebled smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Flaxik

Co na to říct a nelhat? Nakoukáno měl nebo má a ví sakra dobře o co jde, ale mysllím že by si dal i lajnu omítky, kdyby byla krize :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

tak mě pak kdyžtak někdy odkaž na nějakou diskuzi obecně o hororech. je jich tu tolik, že se nevyznám, kde se co probírá.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

to jsem po tobě ani nechtěl. tím myslím obecné věci jako co podle tebe dělá dobrý horor, co má všechno splňovat, aby ses u něj bavil, co je naopak tabu a nemůžeš to vystát. to by bylo na delší pokec někde jinde.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Eodeon : Nevím proč, ale najednou mi nefunguje volba odpovědět :-) Tak já hodnotím filmy podle žánru jestli fungují, tak jak by v daném žánru fungovat měli a nabízím prostý někdy nekompromisní pohled obyčejného diváka. Na filmovou teorii a řešení podstaty vesmíru skrze filmy, jsem nikdy nebyl :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

že seš to ty, tak si to třeba někdy ověřím a nechám si něco doporučit :) ale chtělo by to líp se poznat. tím tě nezvu na rande. to myslím tak, že bych chtěl napřed pochopit, jakýma očima se na ty filmy koukáš. třeba moje hodnocení Annabelle. to není tak drasticky odlišné od většiny ostatních, protože bych měl nízké nároky. to je prostě tím, že to hodnotím podle úplně jiných měřítek než většina. prostě se na to dívám úplně jinýma očima, a do jisté míry každý. to vlastně říkáš sám, že je to individuální. ale když tu individualitu někoho druhého poznáš, dovedeš podle mě snadno odhadnout, jaký film by mu sednul, a naopak jestli tobě sedne film, který ti on chválí.

na příspěvěk reagoval Martin741

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Hele já jsem snad ten největší hororový skeptik a negativista na celý týhle databázi, takže když už někomu něco doporučuju, tak to musí bejt dobrý :-) Ne je to individuální samozřejmě.

na příspěvěk reagoval Bloody13, TheDon, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

já originalitu jako kritérium vůbec nepoužívám. vždyť kolik filmů opravdu "přijde s něčím novým"? každý pětistý? a to jsem ještě možná optimista. navíc žánrových filmů. berme to tak, jak to je. lekačky jsou prostě jedna "metoda", občas funkční, občas nikoliv, a na dobrý áčkový horor jich podle mě stačí jen pár. nikdo nečeká žádné vysoké umění. jde o chvilkové pobavení. a to jsem v kině na Annabelle dostal a dokonce více, než v případě Conjuring, který zmiňuješ. to je sice také skvělý únikový film, ale v komentářích jsem zmínil, proč mě až tolik neoslnil. možná je to znak určité snížené náročnosti, ale to už jsem vlastně také zmínil. mít nízké nároky na dobrý horor, ale vysoké nároky na dobrý film.

 

jasně, máš pravdu, že mezi nezávislými horory se občas najde perla. já jsem to myslel tak, že mě unavuje nakoukávat hory špatných filmů, abych mezi nimi tu perlu našel. ano, můžu dát sice na doporučení někoho, kdo se v hororech vyzná víc, ale podle mojí zkušenosti mám při takovém postupu stejně velkou šanci, že se spálím, jako když vybírám třeba podle režiséra, podle anotace nebo podle plakátu. na to je tady prostě až příliš moc samozvaných odborníků na horor, kteří ale přitom nemají vůbec šajn. proto mě také vytáčí, když cítím, že si na to někdo hraje, jak už tu padlo.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

TheDon

Jojo, i podle jeho duplikátního účtu je někde pryč. Já zas slyšel, že mu odstřihli elektřinu, ale ta Kroměříž je možná logičtější :)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Já ten film trestám za to, že nepřišel z ničím novým. Je to postavený jenom na lekačkách a tím to hasne. S tímhle konceptem jednou úspěšně přišel jeden film (Conjuring) a od té doby ho všichni kopírují. Jinak i v levných hororech se dají najít vydařené kousky třeba loňský Beneath byl vynikající (myslím teď ten v dole a ne ten z tou rybou :-) )

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

a hodnotíš teda film s ohledem na jeho rating, nebo naopak ho trestáš za jeho rating? protože podle mě je snadné ok, moje úvaha: natočit Rko nebo Xko, aby vyhovělo potřebám hororových fanoušků, to není zas takový problém, ale kumšt je pracovat s tímhle ratingovým omezením. když někdo svede natočit velmi dobře horor i pro děcka, možná si to zaslouží samo o sobě ocenění. to myslím jak obecně, tak konkrétně k Annabelle.

 

já to mám v hororech trochu obráceně oproti ostatním oblastem kinematografie. snad všude a vždy dávám přednost svobodné nezávislé tvorbě, jedině u hororů raději zajdu na áčkový studiový film, než na alternativu. důvodů je víc, ale mimo jiné to, že už prostě nemám trpělivost s horory, které jsou laciné, amatérské, úplně zpackané, s mizernými triky a s tím vším, víš určitě dobře, jaké myslím. může se mi někdo divit? vždyť takových je v tomto žánru snad drtivá většina. nebo respektive, když už brak, tak pořádný, tím myslím materiál pro festival otrlého diváka a podobné. to pak beru :)

 

BTW kino je pro zvuk určitě nutnost, to říkáš přesně, já bych ještě dodal, že hodně záleží na atmosféře v kině. na té náladě, kterou vyvolávají ostatní diváci. to jsem ostatně napsal i do toho komentáře, který se tak moc nelíbil Mikovi.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jak už jsem se vyjádřil 51% podle mě naprosto odpovídá. Standartní duchařská PG-13 lekačka. Já nevím už si moc nepamatuji. Byl jsem na tom loni v kině a dal 3*, ale co si budeme povídat, kino u takovýho filmu přidává na intenzivnosti zážitku především tím zvukem, který zvýrazní lekačky na kterých je ten film postavený. Nevidět to v kině asi ty 3* nedám, ale to už se nedozvím, protože jsem to od té doby neviděl a ani po tom netoužím.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

a teď ještě téma cenzury na ČSFD. já si říkal, co je to to poslední, co tady ještě chybělo. tak už to asi máme všechno.

 

a co Annabelle? srágora je to, co říkáte, lidi? :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

já jsem to četl celé a pochopil jsem to tak, že rozdíly v průměrném IQ (a zarážející je už jen to, že tuhle kuriózní premisu uznáváš), vysvětluješ genetikou. to mi stačí. ať tam ale došlo k jakémukoliv případnému nedorozumění, diskuze na filmová témata jsem sledoval pečlivě a tam neexistuje možnost, jak bys svojí chorobnou názorovou nesnášenlivost mohl nějak vymluvit jako nadsázku nebo co. dokud se to omezovalo na jednu diskuzi, budiž, ale už je to fakt příliš. jestli nechceš, aby s tebou příště někdo jednal s despektem, prokaž mu stejnou úctu. hotovo. tak je to snadné. v opačném případě se vystavuješ riziku, že se někdo ohradí. vlastně je to dost pravděpodobné.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Jo tahle diskuze už má trvale špatnou karmu. Dneska večer to tu projede POMO a jdeme všichni :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama