Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Zajímavosti (38)

  • Annabelle se dnes nachází v Muzeu okultních předmětů v městě Monroe, které založili manželé Warrenovi. (Duoscop)
  • Snímek je založen na příběhu skutečné panenky, jež byla údajně posednuta zemřelou Annabelle Higgins - odtud jméno panenky. Případ se zařadil mezi mnohé další vyšetřované Edem a Lorraine Warrenovými zabývajícími se paranormálními jevy. (Geriel)
  • Natáčení probíhalo v Langham Apartments, Los Angeles, Kalifornii a USA. (Terva)
  • Představitelka hlavní hrdinky se shodou okolností jmenuje Annabelle Wallis, stejně jako děsivá panenka. (Voorhees)
  • V závěrečných scéně, kdy vstoupí do obchodu žena a chce si koupit panenku, lze spatřit v povzdálí na skříni ležící skutečnou podobiznu panenky Annabelle. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Mia (Annabelle Wallis) utíká ze sklepa před démonem, se Mia pokouší třikrát jet do 6. patra, což zřejmě odkazuje na proslulé ďáblovo číslo 666. (Corpsegrinder)
  • Skutečná panenka Annabell nevypadá nijak děsivě. Jedná se o hadrovou panenku se širokým vyšitým úsměvem, velkýma očima a trojúhelníkovým nosem. (misha88)
  • Je zobrazená budova s názvom Barclay. Rodina Barclayovcov je rodina terorizovaná Chuckym vo filme Chuckyho hra (1988). (Pat.Ko)
  • Hlavná hrdinka sa volá Mia. Mia Farrow hrá hlavnú úlohu vo filme Rosemary's Baby (1968) s podobným dejom, v ktorom sa matka snaží chrániť svoje dieťa pred zlom. (Pat.Ko)
  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)
  • Detská vysielačka visiaca nad postieľkou hrá rovnakú melódiu ako hudobná skrinka V zajatí démonov (2013). (Pat.Ko)
  • Bábika Raggedy Ann bola predstavená verejnosti v roku 1918 v knihe "Raggedy Ann Stories". Meno bábiky je spojením mien dvoch básní amerického spisovateľa Jamesa Whitcomba Rileyho- "The Raggedy Man" a "Little Orphant Annie". V súčasnosti vlastní hlavnú licenciu na bábiku spoločnosť Hasbro. (Raccoon.city)
  • Existuje viac legiend ako vznikla zlá povesť Raggedy Ann. Oficialna je tá, kde malá dcéra spisovateľa Grullea, Marcella našla starú handrovú bábiku bez tváre na povale svojej babky a otec jej dokončil tvár. Na bábiku si spisovateľ spomenul o pár rokov neskôr a dal si jej výzor patentovať a v tom istom mesiaci, keď mu úrad patent uznal, zomrela jeho dcéra Marcella na infekciu z očkovania. (Raccoon.city)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 71. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama