Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (587)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zase jedna kvalitná romanťárna, ktorá nezapadá prachom a stane sa žánrovou referenciou, ako je dnes napríklad Zápisník jednej lásky. Audiovizuálne nádherná, až do mierneho gýču zahalená, ale dejovou kostrou sofistikovanšia a atmosférou osudovosti a neodvratného plynutia času ľudského života naplnená lovestory, ktorá vás chytí za srdce. “Sci-fi” prvok udalosti, ktorá je štartérom príbehu, nepôsobí rušivo, ale mu dodáva literárne snové kúzlo. S mladou Meryl Streep by sa film dostal ešte vyššie, ale Blake Lively je dostačujúca a svojou ženskou krehkosťou a krásou snímke dodáva správnu romantickú náplň. Dobrá rola pre Harrisona Forda dnes taktiež poteší. Takmer na plný počet hviezd. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks pro dospělé divačky a diváky s nostalgickými sklony a slabostí pro staré věci. Často se nevidí film dodávající si na důležitosti předstíráním, že je adaptací románu. Rozvětvené vyprávění, mnoho postav, mnoho flashbacků nebo vševědoucí vypravěč s velmi knižním vyjadřováním nejsou nejvhodnější prostředky k natočení hladce a přirozeně plynoucí romance. Rozhodně ne v rukou dvou začínajících scenáristů s příliš velkými ambicemi. Věčně mladá by mohla být výborným melodramatem klasického střihu (vnějškově charakterizovaná, pasivní a trpící hrdinka, bezchybné postavy versus neúprosně plynoucí čas, mnoho šťastných i nešťastných náhod, neschopnost vyjádřit své pocity), kdyby se držela vztahové problematiky a nesnažila se kromě emocionálních konfliktů řešit nekonečnost vesmíru a nevyzpytatelnost osudu. Výsledkem je hybridní literárně-filmový útvar. S románovou osnovou, ale bez dost širokého tematického záběru a s dost bohatým obsahem. Rozmáchlost vyprávění nemá své opodstatnění a filmu kvůli němu chybí spád. V jádru jde přitom v podstatě o pohádku, čemuž odpovídá i lehce nadreálný výtvarný styl (zvlášť nasvícení některých scén, ale také výpravné záběry s kamerou vznášející se vysoko nad hlavami herců). Vizuálně je to půvabné, svou naivitou kouzelné a Blake Lively protagonistce dodává náležitý staromódní šmrnc (nejen nošenými šaty, ale i způsobem, jak se pohybuje a jak se vyjadřuje), aniž by působila strojeně. Hlavní přínos přesto vidím v ochotě jít proti anti-aging trendu a přiznat, že nestárnout není přirozené. Jde o tak záslužné, přitom tak banální a přesto tak málo vídané uvedení věcí na pravou míru, že mám chuť odpustit filmu i předstíranou hloubku a rádoby-sofistikovanost konstrukce, která toto sdělení nese. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věčně mladá má už od začátku takový zvláštní nadpřirozený nádech, kterým se může pyšnit například Forrest Gump nebo Podivuhodný příběh Benjamina Buttona. I proto se na něj po celou tu dobu hrozně hezky kouká a v podstatě se mu nedá ani nic zásadního vytknout. Jediné malinké mínus mi maximálně přišlo v tom, že jak film přichází se zajímavým filmovým nápadem, tak zpracování je naprosto klasické, aby nikoho neurazilo. Každopádně klasicky kvalitní v rámci takovýchto filmů, kterých není moc, ale každý další udělá velkou radost. A krom toho mě hodně překvapila Blake Lively, která svojí roli, na které stál celý tento film, zvládla naprosto perfektně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $42,629,776Tržby Celosvetovo $69,057,415Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,452,563Tržby za predaj DVD v USA $8,474,698║ Príjemný romantický film, kde krásne funguje obsadenie aj nádych romantiky rozvrstvený v rôznych etapách. Do toho prim hrá aj nostalgia daných etáp, nečakané prekvapenie. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

…PO ROKU INTENZIVNÍHO STUDIA, BYLA ADALINE BOWMANOVÁ NUCENÁ UZNAT FAKT, ŽE JEJÍ STAV NELZE VĚDECKY VYSVĚTLIT… /// V roce 1937 se Adaline stalo něco neuvěřitelnýho. A teď má podobnou prekérku jako Russell Edwin Nash (říkám podobnou!). A tak si žije s tím svým tajemstvím, vypravěč to vodvypráví (obrázky ukážou) a atmosféru to má moc hezkou. A to se ještě ani neobjevil Ellis, aby to získalo romantickej šmrnc. Složitosti života začnou převyšovat radosti a díky sympatický Blake Lively (fakt na těch 107 nevypadá!) vnímám tu živoucí radost. Škoda, že nevymysleli originálnější závěr. Přeci jen tenhle, na způsob absolutního řidiče (to je ten, kterej se narodil i zemřel při gumovým defektu), ubírá na kouzlu. Pohádka pro dospělý ve stylu Benjamina Buttona, u který se dá s klidem upustit kroupa. Navíc je zajímavý, jak tomu holky dávaj 3* a kluci jdou vejš. Že by za to mohla Blake Lively? (U mě rozhodně!) Že by holky nevěřily na zázračný zjevení romantickýho chlapa? (Tak já…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Po staletí mám jen jednu fotku. 2.) První šedivej vlas jsem našla ve 107 letech. 3.) Thx za titule „Mummy, Sarinka a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Navždy mladá je parádny, fascinujúci film. Vôbec som mu neveril a absolútne sa mi ho nechcelo pozerať, ale potom som sa odhodlal a bolo to geniálne a keď som si po rokoch dal reprízu, bolo to ešte geniálnejšie. Blake Lively si tento film určite dá časom zarámovať a nech už v živote bude hrať v čomkoľvek, toto bude už navždy hodnotené ako jeden z jej najlepších hereckých výkonov (samozrejme po boku báječného Smrtiaceho prílivu). Ostatní sú tiež skvelí, ale nie až tak, ako ona, hoci každá postava urobí niečo úžasné, nečakané alebo niečo iné, čo vás dostane. Scenár je absolútne božský; upísal by som dušu diablovi za to, ak by som raz niečo také dokázal napísať (dcéra). Spomenúť musím fantastickú, zvláštnu, hypnotickú, snovú a nádherne mysterióznu atmosféru, ktorá sa ťahá naprieč celou snímkou. Do toho tony citov, nechýba humor, silné a nezabudnuteľné momenty, ktoré vám vytvoria zimomriavky na koži a slzy v očiach (pes, sivý vlas, oživovanie, meteorit, stretnutie po desaťročiach). Nevidím dôvod nenapáliť tomu rovnú stovku. Bez debaty jeden z najlepších filmov roka (ak nie desaťročia). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za prvé se mně líbí ten plakát nahoře, za druhé bych si to chtěla alespoň na čas vyzkoušet, mít tuhle záhadnou chorobu, kterou měla Adaline a za třetí mně to vysloveně sedlo do nedělní, odpolední nálady. Okamžitě mi to připomnělo seriál Forever, ovšem v dámském provedení a v romantickém hávu. Šla jsem do toho, protože jsem tělem i duší romantička a přesně to se mi dostalo vrchovatou měrou. Harrisona jsem skoro nepoznala, nějak nám kluk stárne před očima, ale jeho filmový synek stojí za mrknutí oka. Já jsem pro, aby nám ta láska z filmových pláten nezmizela i když je to někdy jen krásná pohádka, ale v reálu by to bylo přece tak nádherný.......... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Navždy prcatelná Blake Lively a její nekončící patálie s největší noční můrou všech žen přes 30. Trvale pevná vagína, pleť jemná jak dětská prdelka a perfektní postava bez jediného výdeje energie na její udržení, to vše garantováno navždy. Otřesný horor! Musím se přiznat, že jsem od toho čekal uslzenou pseudoromantiku určenou pro odrostlé lolity s roky zaschlým poševním sekretem na kalhotkách ze zesnulého Stmívání, které se ve svých čerstvým dvaceti cítí jako dosluhující stařeny, naprosto neatraktivní pro dystopický průmysl, kterým tento retro filmeček bude chtít ukázat naději, cestu a poselství, že věčné mládí a krása stojí za naprostý hovno a ta celulitida, křečové žíly, vrásky jak prase, strie, mizející ovulace a konečná menopauza, je pomyslná třešnička na dortu života každé hrdé ženy. Kupodivu přesně takový film nakonec i byl. Jsem přirozeně citlivý a chápavý chlapec (zájemkyně o nezávazný sex se mi mohou ozvat v poště) s pochopením pro každou ženu a její pětihodinové vylévání srdce ohledně stupidních malicherností, ale ty emoce šly úplně mimo mě a právě na nich by to zřejmě mělo celý stát. Jestli to bylo díky mizerným výkonům, mizerné režii, nebo to bylo naprosto skvělý a já jsem jen kreténský ignorant bez vkusu, to nechám na zdejší erudovanější "filmové kritiky". Z námětu se dalo rozhodně vytřískat víc, pokud ne víc, šlo to minimálně zkrátit o 30 minut a hlavně ústřední postava, která měla přes století zkušeností a dokonce věděla, který boxer kdy koho ojel ve třicátých letech a dokázala udělat blowjob několika světovými jazyky, nemusela mít rozhodovací schopnosti té zmiňované lolity sledující zmoklé polonahé vlkodlaky v lese. Blake Lively možná není prcatelná navždy, ale v tomto filmu ještě rozhodně ano, takže výhradně díky ní 59%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přes ten konec, který mi přišel už moc a dost film zkazil, mi to přišlo jako opravdu hezký romantický film s dost originálním námětem a tak nemohu jinak, než mu přilepšit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všichni, kteří tě pronásledovali, jsou dávno mrtví." Tak i na ženy po stovce může přijít jaro. To je dobře, zejména když vypadají jako Adaline nebo její aliasy. Docela mne tedy rozesmálo, když jsem od filmu obdržel přednášku z fyziky, chemie a biologie o tom, proč přestala Adaline stárnout. Vždyť by se to mohlo stát každému z nás. Třeba Highlanderovi, ale ten to měl těžší, protože je divné, když mladému chlapovi umírají v náruči babičky. Avšak poměr starého chlapa s věčně mladou holkou se dá vždycky vysvětlit penězi. Ale o to tu nejde, protože tohle byl jeden z největších dojáků mého života a já jsem mu skočil na špek. Asi za to může ta chvíle, kdy Adaline spustila portugalsky, nebo možná když válela v té vědomostní hře, ale možná byla prostě jen jedním z nejkrásnějších věšáků na šaty a oblbla mě. Já ji to však odpustím, protože jsem si to užil. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu pěkně, i to že byl Ellis trochu vtěrka bych přežila, nebo to tak hrozné stalkerování jako ve Stmívání, ale pak to své kouzlo ztratilo. I přes všechny ty krásné obrazy a prostředí, i přes příjemný hlas vypravěče to nakonec skončilo dost fádně a mé nadšení z pěkného začátku velmi ochladlo. V podstatě vše, co se dělo od té chvíle, co obrátila auto, stálo za starou bačkoru. Pěkný romantický snímek, slabá Makropulos, ze kterého se nakonec vyklube něco naprosto průměrného, ačkoliv to mělo šanci vybočit. Nemluvě o tom, že jsem to vlastně ústřednímu páru nepřála - ne takhle, ne tak zbrkle. Nakonec mi přišlo, že víc milovala jeho tátu, ale to zřejmě bylo tím, že Ford je prostě mnohem lepší herec než Huisman. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně vykradený The Man from Earth, jen namísto filosofie na téma věčného života přichází tento film s romantikou. A to romantikou poměrně vkusnou, i když občas trochu studenou a akademickou. Myslím, že by podobným příběhům prospělo nechat postavy sáhnout si víc na dno a tím pádem moci více přemýšlet o svých citech, o ztrátách, o tom, co je pro ně důležité a čeho se dokážou vzdát nebo čeho se naopak vzdát nechtějí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle je tvá nová holka? Už sis to s ním rozdala?“ - „Jo, před deseti minutami zrovna tam, co sedíš.“ K filmu jsem přistupoval trochu s despektem v očekávání něčeho přesládlého, řady logických chyb a také faktu, že nejspíš nebudu „cílovka“. Ale nakonec jsem se rozhodl přistoupit na režisérovu hru a nelituju. Hlavní hrdinku se mi podařilo velmi rychle oblíbit, člověk tak nějak chápal, proč se drží svých zásad, ale zároveň touží po tom, co jí žádný partner nemůže dát, ani ten zrovna objevivší se pan Dokonalý (už jsem naznačil, jak moc snímek cílí na ženské publikum?). Ale i přes jistá klišé to byla romantika moc příjemná, vesměs pohodová (sem tam i lehce úsměvná), vcelku dobře využívající možností tématu a zkrátka se na ni velmi pěkně dívalo. Bohužel od chvíle „defibrilace“ šel film pomalu ale jistě do kytek, a trapnost s kometou to jen zpečetila. Což je škoda, protože jinak to byla moc fajn podívaná, a já ji i přes to hodnotím solidními 4*. „Kam?“ - „Někam, kde jste ještě nebyla.“ - „Jestli je to v tomhle městě, tak pochybuju.“ - „Uvidíme.“ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nádhera. Romantický žáner a hlavne z americkej produkcie síce určite nepatrí medzi moje najobľúbenejšie, ale z Age of Adaline som mal pocit, že by to nemuselo byť zlé a navyše to trochu ozvláštňuje aj ten doplnkový, prakticky až fantasy prvok so starnutím, kvôli čomu som tomu skúsil dať šancu a s výsledkom som teda mimoriadne spokojný. Dejovo to síce mohlo byť aj o niečo prepracovanejšie, občas som mal pocit, že sa tu toho vlastne ani až tak moc nedeje a pripomína to štandardnú žánrovku, ale má to úžasnú atmosféru, hlavne už rozbehová úvodná štvrťhodina si ma dokonalo podmanila, svojim štýlom mi propomenula niekoľko mojich obľúbených filmov a tak mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť. K tomu je to perfektne natočené, tu som si vizuál nadmieru užíval, film sprevádza veľmi príjemná hudba a veľkým plusom je aj obsadenie. V prvom rade hlavná hrdinka Blake Lively je tu nesmierne sympatická a tak som si celý čas prial, aby jej to vyšlo čo najlepšie, nesklame ani jej priateľ a po veľmi dlhej dobe ma zaujal aj Harrison Ford. Samotná romantika je tu podaná úplne ideálne, takže ani s týmto nemám problém. Takže to jediné, čo by som tu ešte uvítal je viac takých tých doplnkových scén, aké boli hlavne v úvodnej štvrťhodine, ale aj tak som nadšený, Age of adaline je zatiaľ najlepší film, aký som tento rok videl a s radosťou si ho pozriem znovu. 85% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky načrtnutá skica s půvabnou Blake Lively, které to sluší ve všech obdobích dvacátého století. Je jen škoda, že jí úplně nevěříte okouzlení Ellisem, když s jeho tátou toho má společného mnohem víc, a že scénáristu nenapadlo lepší rozuzlení než jen další deux ex machina moment. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem ten typ, co by vyhledával romantická dramata, ale tohle mne velice zaujalo. Skvělý nápad a i když byl konec naprosto předvídatelný, tak to stejně dokázalo zahrát pěkně na pocity. 80% PS: Blake Lively hlavní role vyloženě sedí a moc dobře se na ni kouká. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobře natočený kýč jak od Rosamunde Pilcherové, který má tu smůlu, že pro něj už v dnešní době snad ani není místo. Jinak nejlepší role Harrisona Forda minimálně za posledních pět let. ()

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama