Reklama

Reklama

Pořád jsem to já

  • USA Still Alice (více)
Trailer 1

Alice Howlandová, šťastně vdaná matka tří dospělých dětí, je uznávanou profesorkou lingvistiky, která začíná zapomínat slova. Když je jí diagnostikována raná forma Alzheimerovy choroby, zjišťuje Alice společně se svou rodinou, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou. Její úsilí zůstat stále tím, kým kdysi byla, je děsivé, dojemné i inspirující. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (13)

  • V poslední scéně filmu čte Lydie (Kristen Stewart) své matce (Julianne Moore) dramatický text. Jde o hru Tonyho Kushnera  "Andělé v Americe", kterou rozvrhl do dvou dílů nazvaných "Milénium se blíží" (1991) a "Perestrojka" (1992). Bývá označována za nejdůležitější americkou hru konce 20. století a v roce 2003 podle ní režisér Mike Nichols natočil televizní minisérii Andělé v Americe (od r. 2003). (Myrddin)
  • Alec Baldwin (John Howland) byl v roce 2011 vyveden z letadla, protože nerespektoval pokyn pilota, aby vypnul svůj iPad, na kterém zrovna hrál hru „Words with friends“. Hra byla mnohokrát zmíněna ve filmu. (KajusaK)
  • National Board of Review Awards zařadila film Still Alice do žebříčku 10. nejlepších nezávislých filmů roku 2014. (Dementra)
  • Richard Glatzer trpí chorobou ALS (Amyotrofická laterální skleróza), kvůli které nemůže mluvit. Režíroval film pomocí aplikace IPad, která převáděla text na řeč. (kklepkaa)
  • Fanoušci Kristen Stewart ku příležitosti jejích 24. narozenin uspořádali dobročinnou sbírku, jejíž výtěžek putoval na výzkum léčby Alzheimerovy choroby. Podařilo se vybrat přes 21 000 amerických dolarů. (Ajjinka)
  • Děj původní knihy se z většiny odehrává v Cambridge, kde Alice (Julianne Moore) přednáší na Harvadově univerzitě. Film se však natáčel v New Yorku, takže filmová Alice přednáší na Kolumbijské univerzitě. (Ajjinka)
  • Natáčení zabralo necelý měsíc. (Ajjinka)

Související novinky

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama