Reklama

Reklama

Drsňák

(festivalový název)

Obsahy(1)

Film o lásce na první pohled a instinktivní nenávisti, uvedený v soutěžní sekci letošního Berlinale. Gangster a pasák Han-gi spatří na lavičce v parku studentku Sun-hwa, do níž se okamžitě zamiluje. Přes přítomnost dívčina přítele neváhá a dlouze ji políbí. Vytrvale pak Sun-hwa sleduje, a když ji přistihne při krádeži v knihkupectví, využije situace: po dopadení majitelem obchodu se dívka musí vykoupit. Vysokou částku ale nemůže vydělat jinak než v Han-giově nevěstinci. Její vztah k nové profesi i místu nabývá po počátečním zhnusení nejisté a dvojznačné podoby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ki-duk Kim a jeho neutěšený svět, kde ženy dobrovolně i nedobrovolně zastávají roli loutek a muži slabochů... Možná jeho pointy směřují právě k vymanění hrdinů z těchto stereotypů... Bohužel pro mě se málokdy cítím dost vtažen jeho filmem, abych chtěl tu poetickou bezútěšnost rozlousknout... Chyba je spíš na mojí straně, zkrátka se tomuhle typu filmů neumím tak úplně otevřít... Přesto mě ale zajímají, i to někdy stačí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Všechny Kim Ki-dukovy filmy jsou něčím zajímavé, ale některé mi bohužel přijdou o dost slabší a nicneříkající. Což je případ Nabbeun namja. Pár pěkných scén a dobrých nápadů tam sice je, ale hlavním problémem celého filmu je až přílišná syrovost a nepřirozenost (obyčejná studentka vysoké školy se teda se svým údělem prostitutky smířila sakra rychle, člověk ani nestačil koukat a najednou si sedí mezi děvkama v nějaké pochybné gangsterské čtvrti). Láska tam sice nějak zobrazena byla, ale dost pokřiveně a mému zraku to nijak zvlášť "nelahodilo". Dá se vůbec vztahu z naprosté nouze, kdy už holka neví, kam se obrátit, a má zničený život, říkat láska? No nevím... Krutost podsvětí mi ve filmu taky spíš než realistická přišla přehnaná. Po nesčetných bodnutích někoho nožem jsem si už říkala, že by to mohlo stačit. No všechno se tedy Kim Ki-dukovi nepovede. Pořád u mě vede 3-iron. ~(2,2)~ ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce? No, pokud je láska mít někoho ve své moci, tak ano. Potom je to film o podivné, kruté a vynucené lásce.. „V případě, že nezaplatím 15.000 $......vzdávám se všech práv na svoje tělo“. Nevím, tady se asi střetlo mé evropské vnímání světa s tím asijským. Nepůsobí to na mě moc věrohodně a přestože film má několik silných momentů: polibek přes zrcadlo, plakát jako vražedná zbraň a velmi podmanivou hudbu, vyšší hodnocení nedám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zatracení Korejci... Moc je nechápu, ale strašně rád se na ně dívám. A zatracený Kim Ki-duk... Ten chlápek musí mít asi nějaký problém. Minimálně s partnerskými vztahy... A to je vlastně moc dobře, protože jinak by nevznikaly takovéhle úžasně šílené filmy. Drsňák mohl skončit nejmíň dvakrát, ale neskončil, no a když konečně skončil, čuměl jsem jak puk, kroutil hlavou a říkal si "Ku.va mám já tohle zapotřebí? To si dám příště radši nějaký lobotomizovaný akčňák..." Silný zážitek, jako obvykle při korejských filmech. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá poetická dráma od Kim Ki-Duka. Má pomerne dobrý príbeh o pasákovi, ktorému sa zapáči mladá študentka, no tá ho odmietne a na verejnosti poníži a tak pripraví pascu, do ktorej sa chytí a kvôli veľkému dlhu je nútená začať predávať vlastné telo. A tak sa pomaly stáva pravou prostitútkou, pričom svojho nápadníka má stále nablízku, keďže k nej cíti zvláštne puto. So spracovaním som dosť spokojný, toto je opäť taká zápletka, ktorá už na prvý pohľad pôsobí veľmi zvláštne a pri iných režiséroch by som od toho moc nečakal, ale toto samozrejme nie je ten prípad. Už od začiatku to pôsobí dobrým dojmom, režisér tu opäť kombinuje viacero svojich tradičných znakov, voyerstvo, prostitúcia, hlavný hrdina, ktorý nerozpráva a až na pár výnimiek ani neprejavuje emócie a podobne, chválim to zvláštne puto medzi hlavnou dvojicou a zaujímavo podanými obomi postavami. Hlavný hrdina síce pôsobí na prvý pohľad záporne, ale aj tak sa dá k nemu ľahko nájsť cesta a pri nej zase najviac zaujme tá postupná premena z hanblivého dievčaťa na plnohodnotnú predstaviteľku najstaršieho remesla. A aj vďaka tomu, že sa to celé nesie v tom správnom poetickom štýle to funguje výborne. Po úplne ideálnej prvej polovici to síce trochu upadne, tu mi už pár situácií až tak dobre nesadlo, ale aj tak si to stále udrží dobrú úroveň, plno scén je výborných a zaujal ma aj úplný záver. Herecké obsadenie je na tom dobre, Cho Jae-Hyun, ktorý si zahral hlavnú postavu aj v niekoľkých iných režisérových filmoch, ale práve tu ma bavil najviac, sympatická Seo Won a ani tých pár výrazných vedľajších postáv nie je zlých. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, Kim Ki-Duk tu odvádza svoj štandardný kvalitný výkon, takže mu nemám čo vytknúť. Kim Ki-Duk je môj obľúbený režisér a síce na jeho vrcholné diela Bad guy určite nemá, ale stále je to vysoká úroveň a patrí do tej lepšej polovice jeho tvorby. 77% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdina Han-gi skoro celý film nemluví - je to kvůli vadě řeči, která způsobuje, že může mluvit jen vysokým hláskem. (cubajz)

Reklama

Reklama