Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (309)

maddy 

všechny recenze uživatele

Film sebevrahů. Točiť film o japonskom lese samovrahov Aokigahara a nevykúzliť v tom lese ani kúsok atmosféry, tomu sa hovorí zlyhanie (aj keď sa síce točilo v Srbsku, keďže získať povolenie od japonskej vlády točiť v Aokigahara nie je jednoduché, no neprečítať si to na internete, tak bežný európsky divák to nemôže poznať). Každopádne, Forest má na horor viac ako sľubný námet, no bohužiaľ ostalo iba pri ňom. Samotný film vôbec nič zaujímavé neponúkne a jedná sa o tú najštandardnejšiu druhoradú ducharinu, ktoré svoje zlaté časy zažívali tak desať rokov dozadu, keď sa po úspechu výborného Kruhu a Grudge veselo remakovali všetky tie Temné Vody, Clony, Zmeškané Hovory a im podobné. The Forest od nich nemá ďaleko a je z toho iba ďalšia úplne neatmosferická a nestrašidelná hororová báchorka, ktorá sa spolieha iba na tie najotrepanejšie ľakačky. Prvú hodinu sa v nej nič zásadné nestane, iba dianie občas naruší s dejom absolútne nesúvisiaca ľakačka, napríklad keď bezdomovec udrie na okno taxíka v ktorej sedí hlavná hrdinka alebo v hoteli na ňu vybafne babička majiteľky a s očakávaným príchodom do lesa to je ešte horšie. Namiesto akéhokoľvek zintenzívnenia, sa z toho čoraz viac sa stáva nezmyselný horor, ktorý ma v poslednej polhodine úplne stratil a bolo mi absolútne jedno čo sa v ňom deje a ako to celé skončí, pretože mám pocit, že to celé nedávalo zmysel už ani samotným tvorcom. Keby Forest ponúkol aspoň jednu zaujímavejšiu alebo akokoľvek nápaditejšiu scénu, tak možno nie som taký prísny, keďže ono to zase nijako neurazí, avšak ani nijako nenadchne a je to iba obyčajná, maximálne priemerne zrežírovaná rutina bez štipky čohokoľvek zaujímavého. CELKOVO: 2* (4/10) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na internetu mi bylo důrazným varováním, že tohle zřejmě nebude zrovna dvakrát kvalitní podívaná, ale zaujala mě hlavně zmínka o lese Aokigahara. Mrkl jsem jen v rychlosti a obsah filmu, ale komentáře jsem nechal bez povšimnutí. Nerad si dopředu čtu o filmu více, nežli je nezbytně nutné, protože z duše nesnáším spoilery, které mi zkazí náladu ještě před úvodníma titulkama. Jen jsem ve skrytu duše doufal, že nepůjde o stejnou kravinu jako Blair Witch, nebo jemu podobné filmy. Bohužel jsem se prvního znechucení dočkal hned vzápětí a to ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že tvůrci rozhodně netočili tento film v nechvalně proslulém lese, ale v srbském národním parku (jak jsem se posléze dozvěděl). Tudíž jsem si musel druhé „nejoblíbenější“ místo sebevrahů na světě najít na internetu, abych se alespoň podíval na fotky. Američané už mě začínají iritovat neustálými marnými pokusy napodobovat své asijské kolegy, nebo stavěním svých přiblblých scénářů na pověrách či historických faktech jiných národů, o kterých ví starou belu a jejich vyobrazení k obrazu svému. Režisérský zajíček Zada však tentokrát držel v ruce zajímavý námět, jenž mu byl doslova naservírován na stříbrném podnose, mu se však z něj absolutně nepodařilo vymačkat veškerý potenciál, který se mu tady nabízel. Místo toho nám nabídl podivný patos, který měl dost hořkou příchuť. Nejde o vyložený průser, ale určitě se z toho dalo vytěžit mnohem víc. Je mi jasné, že se najde spousta lidí, kteří se mnou nebudou souhlasit, ale tohle vážně nemělo ani na průměrné hodnocení. 40% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Forest je film bez šťavy a určite nie hororom. Celé to strašenie je založené na nejakých ksichtoch starých báb, kto sa má toho báť? Snímok sa snaží byť psychologickým hororom za lacný peniaz, preto nakoniec ponúkne len nevýrazné postavy, slabý scenár a príbeh, ktorý nevybočuje z priemeru. Ak to má byť založené na skutočných udalostiach, oplatí sa radšej o lese samovrahov vyhľadať nejaký dokument. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sterilní horor, kterej dvě třetiny nudí a v očekávaným infernu... nudí ještě víc. Je až s podivem, že něco takového vůbec projde producentským sítem, to opravdu někdo očekává, že horor, jako je tento, dokáže někoho aspoň trochu vystrašit? To jsou ti Amíci až takový rasisti, že si myslí, že jsou japonský holky natolik děsivý, že jimi obsypeme les a divák se posere strachy? To fakt nikdo neviděl ty díry ve scénáři? A co tam měl vlastně dělat ten cápek, kterýho hlavní hrdinka potkala v baru nad hnusně zakaleným pivem? A co na to Jan Tleskač...? Z námětu tajemného lesíka plného sebevrahů dokázat natočit takovýto shit, jo, tak to už je umění, páč tohle je kentus, odsouzenej spáchat sebevraždu v tom krásným japonským lese, co japonským lesem ani nebyl. Sayonara. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v lese, ve kterém na stromech místo šišek visí oběšenci!" Les sebevrahů upoutá diváka na první pohled chytlavým tématem, které je originální zejména díky situování děje do prokletého lesa Aokigahara. Ostatní hororové prvky jsme tu už někdy dříve viděli (sestry, duchové, sebevražda, paranoia atd.), a proto film ve výsledku působí průměrným dojmem, byť byl konec přece jenom nepředvídatelný (alespoň pro mě) - to musím uznat. Zkrátka snímek, který se v rámci svého žánru pravděpodobně ztratí v davu, ale i tak stojí za to ho zhlédnout a nechat se trošku vylekat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Z místa, kde se příběh odehrává, se stala turistická atrakce, do níž lidé nanosili kostry uhynulých zvířat či panenky bez hlav a další předměty, které mají nahánět návštěvníkům hrůzu. (Geralt z Rivie)
  • Kostymérka Bojana Nikitovic se svým týmem oblékla duchy jurei a ubusute do kimon, nakoupených v Japonsku, ručně ušitých či zakoupených ze druhé ruky. Poté prošlo oblečení duchů procesem umělého stárnutí – bylo nejrůznějšími způsoby páleno, opotřebováváno, umazáno od trávy a bláta a potrháno. Byly do něj také vyrobeny díry, které měly působit jako vyžrané moly. (Zdroj: Falcon)
  • Fotografie o lese Aokigahara, ktoré si prezerá Sara (Natalie Dormer), sú prevzaté zo skutočných stránok a medzi snímkami je možné vidieť i neslávne známu osobu s "polovičnou tvárou," ktorá inšpirovala plagát filmu. (pancoyote)

Reklama

Reklama