Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (309)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Les sebevrahů“ je film s velkým potenciálem, film, který by mohl vytvořit místo pro legendy, nejen v reálu, ale i ve filmovém světě. A i když se tvůrci moc snažili, aby to na konci mělo ten správný WTF efekt, bohužel se nadšení nekoná, jen je to místy docela dobře hnusné. Není zde ani jedna postava – snad kromě japonských – která by se mi jakkoli zamlouvala. Hodně utopená příležitost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer byl lákavý, film jsem sotva dokoukal. Téměř nic se tam nestane, lekačky absolutně nefunkční s low audiem. Do toho připočtu nesympatickou hlavní hrdinku, naivní chování všech zúčastněných, průměrnou režii a výjde mi tisíckrát omletá duchařina ( divím se, že jsem to dokázal napsat), kde je lákavý snad jen ten Japonský les, který je stejně nevyužitý.Slabé,nudné,odpudivé. 35% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Američanka Sara prichádza do Japonska, aby v lese, v ktorom ludia páchajú samovraždy, našla svoju sestru, ktorú už síce vyhlásili za mŕtvu, ale Sara stále verí, že je nažive. Sara má šťastie, že sa k nej pridá žurnalista, ktorý chce na jej príbehu zarobiť a miestny obyvatel, ktorý lesné cestičky pozná naspamäť. Začína sa tak cesta za záchranou sestry, ktorá bude ale neuveritelne ťažká, pretože les, do ktorého trojica práve vstúpila, skrýva ovela temnejšie veci ako nádhernú prírodu a lesné zverstvo. - Dnes ráno ma potešilo, že sa The Forest objavil na verejnosti len mesiac po premiére, ale po dopozeraní sa moje nadšenie vytratilo. Už dávnejšie mi prekážal názov, ktorý tento horor dostal v distribúcii, pretože inak by som bol ovela prekvapenejší jeho témou. Na rozdiel od hereckého obsadenia majú tvorcovia niekolko skúseností s hororom, a preto som mal očakávania trochu vyššie. Nemôžem poprieť, že námet je zaujímavý, lenže to dopadlo ako klasické horory, ktoré sa u nás dostávajú do kín. Buď sú to komédie s jemnými prvkami hororu, nezmyselné PG-13 horory, alebo nádejné projekty, ktoré však vo výsledku viac sklamú, ako potešia. A tretí prípad sa týka aj konkrétne hororu The Forest. Našťastie sa tvorcovia vyhli intenzívnejšiemu kontaktu dvoch kultúr, pretože toto mi u hororov v spojení USA + Asia väčšinou vadí. Natalie Dormer si ma až tak úplne nezískala, ale verím, že v Patient Zero to napraví. Ostatné postavy nedostali dostatok priestoru na ukázanie svojich schopností, čo možno bolo jedným z dôvodov, kvôli ktorým sa The Forest nestal fascinujúcim hororom. Natalie Dormer to proste v mojich očiach sama neutiahla. Les musím pochváliť. Pekné boli zábery zvrchu, aj keď ich bolo málo. Našťastie sa tu neopakoval fail z The Blair Witch Project a tvorcovia sa nebáli zájsť hlbšie do lesa, takže za toto im patrí moja pochvala. Chýbala mi nejaká výraznejšia hudba a preto si myslím, že aj lakačky fungovali slabšie. Aj keď skúsenejšieho diváka zrejme nevylakajú, musím pochváliť snahu o obrazové lakačky, ktoré sa už dnes často nevidia. Nanešťastie sa úplne nevydarili ani masky, ktoré pôsobili dosť neprepracovane, a tak nemajú žiadnu šancu vystrašiť. The Forest je rozhodne zaujímavým projektom, ale osobne som od neho aj po dosť rozsiahlej reklamnej kampani očakával viac. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Koukatelný průměr, který nijak nevybočuje ze šablony těchto kousků. Jediné plus je, že film celkem rychle utíká. Jednou jsem se i lekl, ale za to mohla reakce mé přítelkyně, takže mě lekla vlastně ona. Je to škoda, protože z onoho mystického místa šlo vytřískat určitě víc. Postavy tak nějak nevnímáte, protože Vám je hned jasné jak dopadnou, stejně tak jako film nedokáže ničím překvapit. 50% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ach jo.... Typický předvídatelný horor bez jakéhokoliv překvapení (pár lekaček se nepočítá). Vždy se jedna postava sebere a jde někam - odkud není návratu - hledat někoho blízkého. A většinou to nedopadne zrovna nejlépe. Kdybych věděla, že mě nečeká vůbec tak skvělá podívaná, jak mi protagonisté filmu slibují, tak bych na to do kina samozřejmě nešla... I když v kině jsem viděla větší ptákoviny (viz Vincentův svět). A přitom les Aokigahara je tak poutavé téma, které by mohlo být natočeno naprosto jinak. Dvě hvězdičky z pěti dávám za skvělou Natalie Dormer a ještě lepší ťamanku (nejsem rasista, ale prostě od sebe nerozeznám Vietnamce či Číňany a tak jim lidově říkám ťamani - asi jako každý Čech např.: Jdu si nakoupit k ťamanům) a její creepy face. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Zhruba v čase 55:10 jde Sára (Natalie Dormer) s Aidenem (Taylor Kinney) lesem a přijdou k řece. Aiden jde směrem vlevo napřed, před Sárou, která se podívá dolu vpravo na řeku. Aiden pokračuje dál. Když je střih a Sára se pořád kouká vpravo dolu (úhel a umístění kamery se téměř nezměnili) na řeku, Aiden najednou jde za Sárou, úplně opačným směrem a vrací se pro ní. (Ace.A.T.L.)
  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)

Reklama

Reklama