Reklama

Reklama

Umění padělání

  • Německo Beltracchi - Die Kunst der Fälschung (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poutavé dílo s myšlenkovým nábojem, a přesto nečekaně zábavné. Tak můžeme charakterizovat dokumentární film o životě Wolfganga Beltracchiho, který už bezmála čtyřicet let balamutí světovou uměleckou veřejnost falšováním a prodejem obrazů malovaných údajně umělci ze začátku dvacátého století. Tento muž neblaze proslul jako protagonista největšího skandálu s falšovanými uměleckými díly poválečného období. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dokument, poutavej, snadnej, o týpkovi, kterej byl asi trochu genius ve špatný (naší ) době. Dobrý vidět, jednou stačí, člověk si udělá prima obrázek o hodnotách umění dnešního světa, o tom, jak jeden borec je schopen bleskově mistrovsky nahradit všechny ty Fan Gogy, Pikasy, atak. P.S. Takže si pak kupte nějakej ten drahej vobraz :-) ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh,dokument až tak ne... Celkový odhadovaný zisk Beltracchi vyrobený z jeho padělků se odhaduje přes 100 Milonů $ . V roce 2011, byl Beltracchi odsouzen na šest let v německém vězení, manželce Heleně, bylo uděleno čtyřleté vězení, a oběma bylo nařízeno, aby zaplatily miliony v restitucích. Beltracchi byl propuštěn v roce 2015, tedy po polovině vykonaného trestu. ()

Chapi 

všechny recenze uživatele

V jeho úsmeve som videl spokojnosť, jeho "falošné" obrazy visia v múzeách a súkromných zbierkach po celom svete a je len málo žijúcich umelcov ktorý by to dokázali. Je to rana pre umenie, ale verím, že Beltracchiho vytvoril trh a on využil svoj talent a svoj potlačený pud zodpovednosti k dejinám umenia. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že robiť umenie nie je až také umenie. Ale chce to veľa šikovnosti, a aj talentu, a vznikajú umelecké diela nevídanych kvalít a hlavne ceny. Len sa nenechať chytiť. Tento človek je lepší ako Jánošík, a nedá sa nedržať mu palce, keď obeťami sú všetci tí snobi, čo potrebujú mať svoj „originál“. Aj ho majú. Dokument je trochu dlhší, ako by sa patrilo, a tak je hviezd menej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Celkový odhadovaný zisk Beltracchi vyrobený z jeho padělků se odhaduje na 100 milionů amerických dolarů. V roce 2011 byl Beltracchi odsouzen na šest let v německém vězení, manželce Heleně bylo uděleno čtyřleté vězení a oběma bylo nařízeno, aby zaplatily miliony v restitucích. Beltracchi byl propuštěn v roce 2015, tedy po polovině vykonaného trestu. (sator)

Reklama

Reklama