Reklama

Reklama

Příběh Gabby Douglasové

(TV film)
  • USA The Gabby Douglas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh sleduje dětství i dospívání Gabby Douglasové, která porazila drtivou konkurenci a stala se historicky první olympijskou vítězkou tmavé pleti. V roce 2012 vybojovala zlatou medaili ve sportovní gymnastice na letních hrách v Londýně. Gabby Douglasová byla již od útlého věku považovaná za zázračné dítě. Poprvé se zapsala do dějin světové sportovní gymnastiky v osmi letech. Během začátků své soutěžní kariéry získala řadu celostátních mistrovských titulů ve své věkové kategorii. Zatímco v aréně stoupá její hvězda závratnou rychlostí, doma ve Virginia Beach se Gabby a její rodina potýká s finančními problémy, a tak se nadaná sportovkyně s těžkým srdcem rozhodne opustit svou matku Natalii, tři sourozence i babičku a stěhuje se do Des Moines v Iowě, aby se tu připravovala pod vedením proslulého trenéra Lianga Chowa a přiblížila se tak svému snu o olympijském vítězství. Gabby se díky úspěšným začátkům, odhodlání a bezpodmínečné lásce své rodiny stává v roce 2012 členkou ženského gymnastického týmu USA, s nímž čelí na londýnských olympijských hrách tvrdé konkurenci. Její vytrvalost i oběti, které svému snu musela přinést, jsou odměněny sladkým vítězstvím jak v týmové soutěži, tak i v individuální kombinaci všech disciplín. Díky zlatým medailím se Gabby i ostatní členky týmu zařadily mezi nejúspěšnější gymnastky světa. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

showxman 

všechny recenze uživatele

Moc plochý a naivní scénář. Tohle že má vyvolat nějaké hlubší emoce? A přitom je to docela slušný příběh. Herci jsou spíš neherci a hlavní postava je nejplošší ze všech, vykreslena zcela bez invence. Její sourozenci se dobrovolně a jednohlasně zříkají svých kroužků? To určitě! Disciplinovaně sedí všichni pospolu u večeře a hltají každou větu Gabby? Oh come on! Trenér Chow jako nedůrazný kamarád a úsměvem od ucha k uchu, který nikdy nemizí? Tak trochu americký sen se šikmýma očima. Gradace děje čistá nula. Apropo příběh je to možná krásný, ale to co se stalo v gymnastice hned na olympiádě následující, tedy v Riu 2016, zastínilo Létající veverku i všechny ostatní příběhy minimálně 40 let zpět (do dob Čáslavské). Simone Biles(ová) získala čtyři zlaté, k tomu přidala jeden bronz. Její příběh je navíc kapánek silnější, jelikož jako dítě musela být odebrána své matce, jenž se o ni nedokázala postarat kvůli své závislosti na drogách. Námět na biják jako hrom. Mimo jiné veverka Douglasová závodila s Bilesovou právě v Riu a spolu zvítězily v soutěži družstev. Bohužel viděno s dabingem. 50 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Sportovní scény jsou zvládnuté skvěle. Možná se mi to jen zdá, ale filmy o atletice bývají v téhle oblasti vždy minimálně dobré. Pravda, ono natočit běžícího, nebo skákajícího člověka je snazší, než jej natočit při akční kolektivní hře. Celkem vysoko hodnotím sociálně kritický kontext filmu. Co však naopak hodnotím velmi negativně jsou omletá klišé sportovních snímků a pořádná hrouda patosu. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbehy, ktoré napísal sám život, dokážu človeka chytiť za srdce. A toto bol jeden z nich. Inšpiratívny príbeh Gabby, ktorá sa vďaka obrovskej drine a odhodlaniu napokon dotkla na olympiáde až zlatých športových výšin - až som na konci nedokázal udržať dojatie a mal som z tých autentických záberov až zimomriavky. Za takým úspechom sa skrýva pre bežného človeka nepredstaviteľná makačka, a tak ako povedal Gabbyn tréner, aj obrovská vášeň v srdci. Príbeh bol určite miestami trochu prikrášlený a zdramatizovaný (ako takmer každý životopisný film), ale konečný efekt stál za to. Páčilo sa mi, že to nebolo len o neustálom a priamočiarom o stúpaní k výšinám, ale prišlo aj zopár zlomov, straty sebadôvery, vášne a dilemy o tom, či to má vôbec zmysel. Na konci však už samozrejme nikto nepochyboval, že to zmysel malo! :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o skvelej gymnastke Gabby Douglas. Je to TV film a tým pádom má svoje obmedzené možnosti. Napriek určitým nedostatkom a nevypracovanosti jednotlivých častí ten výsledok nie je zlý. Z hereckej je to v podstate v poriadku – R. King, matka Gabby Douglasovej, je však mnohokrát dominantnejšou ako hlavná postava. Mimo iné, film poukazuje aj na to, že nie vždy stačí ten talent – dotyčná osoba (talent) potrebuje silnú podporu. Bez matky, dobrého brata a sestier a bez pokojného/chápavého trénera by Gabby možno bola dobrá – ale nie jedna z najlepších. (Jej fantastická odhodlanosť a morálka sú bez akýchkoľvek pochybností nutné, ale ako som spomínal, keď ešte máte niekoho, na koho sa dá kedykoľvek spoľahnúť, tak potom pre vás takmer neexistuje nemožná vec.) Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gabby Douglas má určitě nádherný příběh, který stojí za to, si shlédnout. Dodá naději a kuráž mladým nadějným sportovním talentům v dalších letech, kteří na tom budou obdobně jako Gabby k tomu, aby na příštích olympiádách předvedli neméně fascinující výkon. K tomu samozřejmě režisér přičetl trošku toho Boha a nadpřirozena, aby toho nebylo tak úplně málo a výsledkem je tento maličký film o jednom maličkém osudu, který je ve velkém přijímán každým, kdo má v Americe alespoň trošku srdce a sportovní zápal pro výhry. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama