Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělskou distribuci mám docela rád a už několikrát se stalo, že mě příjemně překvapila (viz první dva díly REC ). Navíc režisér Vivas už pro mě zas až tak velkou neznámou není a ani tentokrát mě vyloženě nezklamal. Zánik sice zapadl do šedého průměru filmů se zombie tématikou, ale nikterak jsem z něj nebyl zhnusený a dokonce jsem tu narazil i na několik momentů, které se mi docela líbili. Zajímavý začátek je však přerušen poněkud nudnější prostřední pasáží, která spíše než horor připomínala ponuré rodinné drama. Naštěstí tu byla alespoň pěkná krajina a občas došlo i na několik vzpomínkových scén, které alespoň částečně doplňovaly děj. Když už konečně došlo na akci, byl jsem docela překvapený (mile). Vylepšení nakažení nevypadali vůbec špatně a konečně se na scénu dostavila i slušná atmosféra. Některé situace sice byly dost kostrbaté a došlo i na nelogické kopance, ale Vivas dokázal ukočírovat své choutky a vše se nezvrhlo v nechutnou přehlídku žánrového klišé. Nemám totiž zrovna v oblibě neohrožené a nesmrtelné hrdiny s nekonečnými zásobníky. No a ani herci si nevedli zas až tak špatně. Takže pokud bych měl přejít ke konečnému ohodnocení, tak si tento evropský kousek zaslouží průměrné hodnocení zcela po právu. 50% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hororový fanoušci jsou zajímavá sorta. Mělo by se jim říkat hororový pindalové, protože furt pindají jako malý čubky. Buď je horor PG13 nebo je naopak jen o násilí, buď tam jsou charaktery nerozvinutý nebo je tam toho jejich vývoje naopak moc. Povinně se samozřejmě taky píčuje na neoriginalitu, nedejbože, že je to remake. Bohužel to pak odnášejí i solidní filmy jako je tenhle. Takže... KLADY: Dobrý řemeslný zpracování. Herci, hudba, kamera, všechno špičkový. Dobrá je i atmosféra a příběh. ZÁPORY: Ve střední části se film trochu táhne, klidně by snesl o 15 minut pokrátit, některé trikové dokreslovačky a zadní projekce nejsou úplně přesvědčivé, postavy se občas chovají tak, jak chce pan scenárista a některé motivace by potřebovaly ozřejmit. Speciální zmínku zaslouží scéna, v níž se Matthew Fox, kterej půl filmu vypadá jak fanda Plastiků, rozhodne ostříhat a oholit. Takže se nejdřív umyje, aby se pak ostříhal a měl po těle tisíce vlasů, který ho budou kousat. Kdy už jim tahle krávovina v těch filmech dojde?:)) Jinak si ale není na co stěžovat. Ideální večerní dvou program s The Colony. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Úvodných päť minút so zombies fajn, záverečné zúčtovanie v dome so slušne nadizajnovanými bielymi príšerami tiež, ale všetko medzitým zúfalo nevyužité. Jednak sú tie takmer dve hodiny na podobné B-éčko zbytočne priveľa a Extinction tak častejšie nudí, než by predvádzal čokoľvek zaujímavé, a po ďalšie ich scenár vyplňuje značne hlúpym správaním postáv. Nemôžem si pomôcť, ale pri každej situácii som mal v Extinction pocit, že takto by sa skutočne nikto zavretý XY rokov v jednom dome ukrývaj sa pred monštrami nechoval. Narážam hlavne na to malé dievčatko, ktoré nikdy nezažilo terajší svet, ale rozpráva ako rozmaznaná teenagerka a rieši iba to, že sa nemôže pofľakovať po vonku. Keď následne dôjde k blúzneniu Matthewu Foxa pri rádiu, tak už som mal pocit, že film sa snaží stopáž vyplniť čo najzbytočnejšími situáciami. Jednoducho, Extinction sa po väčšinu času snaží o drámu troch ľudí, ale vďaka ich chovaniu sa tá dráma budovať nedá a zväčša sú situácie na smiech, než by mali akýkoľvek dopad na diváka. Dvadsaťminútové záverečné zúčtovanie síce slušne šlape, rovnako ako krátky úvod, poteší vzhľad monštier, ale pri tom všetkom tak akurát zamrzí, že prečo takto nemohol vyzerať aj celý film a namiesto toho tých deväťdesiat minút medzitým ponúka iba nefunkčnú, skrz naskrz Béčkovú post-apokalyptickú drámu, ktorú nezachráni ani to zasnežené prostredie, z ktorého sa nedarí vydolovať ani kúsok atmosféry. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka nizkorozpoctova variacia na Ja, Legenda odohravajuca sa v zasnezenom zapadakove. Jednu hviezdicku davam za originalne prostredie. Zombici a zasnezene prostredie sa tak casto nevidi. Pol hviezdicky davam za solidny uvod a pol hviezdicky za originalne zmutovane zombi. Bohuzial to je vsetko, co za nieco stoji. Hlavné trio postav je hrozne debilné a cely cas sa spravaju nelogicky. Zmutovani zombici su sice vizualne zaujimavi, ale oproti klasickym zombikom su uplne neschopni a tym tu absentuje akekolvek napätie. Skôr som sa viackrat pousmial nad ich neschopnostou a finale je jedna velka fraška. Celkovo je pre mna film sklamanim a par zaujimavych vizualnych napadov neospravedlni to, ze zapletka a postavy su uplne na hovno. 4/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama