Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Szabolcs je mladý maďarský fotbalista hrající za německý tým. Jeho nejlepším přítelem je spolubydlící Bernard, k němuž tajně chová silné city. Po prohře v důležitém zápase a následné hádce se Szabolcs rozhodne vrátit do Maďarska a žít prostým životem na dědečkově farmě. Zde potkává mladého vesničana Árona, kterého najme na pomoc s renovací rozpadlého domu. Zatímco se sbližují a stávají milenci, z Německa najednou přijíždí Bernard, který touží po vztahu se Szabolcsem. Tři mladíci společně nějakou dobu prožívají prostou idylu maďarského venkova, ale jak již sám titul naznačuje, Ádám Császi směřuje své mistrně režírované drama k temnému, bouřlivému finále. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (21)

mclovin077 

všechny recenze uživatele

Závěr tak nečekaný, až z toho mrazí... Jinak kvalitní snímek o "trojici", hlavní hrdina ví, že je gay, ale neví koho chce, Němec ví že je gay a koho chce a Maďar pro změnu neví zda je gay a neví koho chce... Nečekejte přestřelku dialogů, ale za to krásné záběry na maďarský venkov. A že je ještě dnes Maďarsko tak pruderní země pro gaye jsem nevěděl.... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající András Sütö a Ádám Varga ve strhujícím filmu, plném zakázaných slov, prudkých vášní a osudových rozhodnutí. Minimalistický styl vyprávění, rámovaný velkolepými obrazy maďarského venkova, dává vyniknout jak charakterům, tak emocím, ale jen tam, kde to má smysl. Je to přesně ten typ filmu, kde se sice nic moc neděje, ale potom přijde naprosto nečekaný vytržení z letargie, úplnej konec světa. Jenom poslední záběr je na pět hvězd. Fakt mě to dostalo. ()

Reklama

Lucka.S 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut maďarského režiséra Ádáma Császi je silně atmosférickým dramatem o třech mladých gayích, kteří zápasí se svou sexualitou v homofobní atmosféře dnešního Maďarska. Film podle skutečné události ukazuje, jak prostředí plné nenávisti a omezenosti ničí životy a k čemu takové okolí a výchova mohou člověka dohnat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film, který je svým tématem hodně těžký, ale velice zajímavý. Nebyl to první film s gay tématikou, který jsem viděl, ale rozhodně to byl film, který mě svým rychlým a rázným koncem dokázal vyšokovat tak, že jsem celé závěrečné titulky strávil před televizní obrazovkou jen s otevřenou pusou a nevěřícným výrazem v obličeji. Přitom většina filmu vypadala tak nějak idylicky a skoro ospale. Mladý fotbalista, který se rozhodl pověsit kopačky na hřebík, přijíždí na maďarský venkov na statek zděděný po svém dědovi, za pomoci místního mladíka ho začíná renovovat a vzniká mezi nimi milenecký vztah. Záběry kamery přitom napovídají, že statek stojí na samotě, je zde klid a vlastně se tu nic zajímavého neděje. Ale konfrontace hlavního hrdiny s místními obyvateli poté, co se dozvědí o jeho orientaci, je více než výmluvná a nenechává diváka na pochybách, že tohle se může ještě vyvinout všelijak. Film nabízí příjemné a sympatické herce, zajímavý děj, i když, pravda, občas s delšími pauzami bez dialogů, pohodové záběry z venkova, ale i drama s hořkým koncem. Já jsem s tím, co jsem viděl, po divácké stránce spokojen, po lidské stránce znepokojen. Ale asi jsou místa, kde to opravdu takto ještě stále chodí. Uděluji čtyři hvězdy. ()

doff 

všechny recenze uživatele

Mladý fotbalista se vrací po neúspěšném zápase z Německa na rodný maďarský venkov. Venkov pro gaye většinou nebývá idylický a platí to i tady. Tři mladí gayové si potřebují ujasnit, kdo koho miluje, kdo s kým chce zůstat. (Jeden si potřebuje ujasnit i sám sebe.) Kamera a minimum dialogů umocňují atmosféru filmu. Příběh pozvolna plyne ke svému zdánlivému happyendu. Avšak venkovská komunita má široce otevřené oči, rodí a modifikuje své členy – gaye (i ty nepřiznané) nevyjímaje. Dramatický konec filmu jakoby se nehodil k jeho předešlému pomalému a lehce unylému příjemnému tempu. Zde však podle mě přesně zapadá. Neřešitelný konflikt – tenze, kterou jeden z hlavních hrdinů má, se může zmírnit jen jediným způsobem a to tak, že zmatek, bezvýchodnost situace, zlobu (na sebe i okolí) nasměruje dovnitř proti sobě anebo ji nechá vytrysknout vně. Konec filmu si tak v ničem nezadá s konci antických tragédií. 90 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle skutečné události. Změněn byl jen věk hlavních protagonistů - jednalo se o dva třicátníky a osmnáctiletého mladíka - a vražda, které jsme svědky na konci filmu, byla ve skutečnosti mnohem brutálnější. (Lucka.S)
  • Dle slov režiséra bylo hlavním cílem filmu rozpoutání diskuze na dané téma, které je v dnešním Maďarsku naprosto tabuizované. (Lucka.S)
  • Většina záběrů byla pořízena na farmě poblíž města Kiskunmajsa. (ČSFD)

Reklama

Reklama