Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephen je slavný kuchař pyšnící se titulem Bůh Vaření, který vede svůj řetězec restaurací. Každý rok dělá porotce v turnaji o svůj titul, nikdy však nikdo nesplní jeho podmínky. Až jednoho dne šéfkuchař Tong na veřejnosti odhalí, že Stephen je podvodník, převezme jeho titul i restaurace. Zničený Stephen musí s pomocí pouliční kuchařky Turkey začít odznovu a dokázat všem, kdo je pravý Bůh Vaření. (Raztubyl)

(více)

Recenze (20)

kitano 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow je velky talent. Jeho filmy velmi su velmi svojske, tazko najdete nieco podobne. Kung fu mela a Shaolin soccer su v onej svojskej kombinacii humoru a parodie priam dokonale. God of Cookery ma takmer tu istu schemu, neunguje vsak tak 100 percentne ako jeho novsi bratcekovia. Nieje to tym, ze by mal nezaujimavu temu,ci nedostatok napadov. Prave naopak. Tych napadov je tu hadam az prilis vela. Priam sa na divaka hrnu. Myslim si ze prave preto film ako celok neunguje tak, ako jeho novsi, nametovo akosi cistejsi, surodenci. Je tu toho akosi privela. Taktiez si myslim ze pocitace Stephenovi obrovskou mierov prispeli k tomu, aby sa vo svojich novsich filmoch mohol naplno realizovat - God of cookery je oproti nim uz predsa len trochu zapraseny. O sklamani sa vsak ani zdaleka neda hovorit, film je to proste nadherne Chovovsky uleteny. Minimalne som sa naucil to, ze ak sa raz dostanem do Hong Kongu, nikdy si nedam miesane nudle :) (7.3/10) ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow jako Stephen Chow je God of Cookery ve filmu God of Cookery, který je asi tak stejným stylem padlý na hlavu jako Kung-fu mela a další. Celým svým pojetím a už i úvodními titulky velmi odkazuje na klasické hongkongské akční filmy plné velkých hrdinů, co se postaví za kamarády a plné přerodů postav od frajírkovství k prozření atd. atd. prostě jako tradičně, až na to, že tu nejsou žádné meče a pistole, ale vařečky a pánve. Celé je to pochopitelně úplně ujeté a plné buď přisprostlých nebo totálně šílených vtípků ve stylu odehnání největší fanynky, rozjíždění vlastní restaurace až po mosazné muže šaolinu. Kvalita těchto vtipů pro mě ale tentokrát dost kolísala zvlášť v první polovině filmu, kdy to prostě bylo občas trochu i nuda, ale tak třeba ještě nemám nakoukáno a třeba to taky bylo těmi úplně děsivými titulky, co jsem k tomu měla. Ve druhé polovině to už je lepší a nejlepší to je při finálním souboji o to kdo bude Bůh kuchařství, který měl nejvíc to šílené vaření u kterého lítají suroviny vzduchem, maso se klepe kungfu pěstí a smaží se vnitřní kungfu silou. A právě to bláznivé vaření na tom bylo to nejzábavnější, jenže překvapivě ho ve filmu zas tolik nebylo, což pro mě osobně bylo tak trochu zklamání. Přemýšlela jsem kolik tomu dát a dokonce se to chvílema pohybovalo i kolem trojky, protože Kungfu mela se mi líbila mnohem víc, ale nakonec to bude čtyřka přinejmenším proto, že je to dost originální a ulítlé a taky si tam hrajou pingpong s masovýma kuličkama, takže tomu tentokrát dáme čtyřku a bude to :). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch průměrnějších, i když stále hodně vtipných, Chowových komedií. Tentokrát je strašně namachrovanej kuchařskej bůh, kterej všechny děsně stírá a buzeruje, aby byl pak setřenej sám a musel se dostat zpátky s pokorou, samozřejmě nic originálního, ani to neni nějak extra nápaditý, ale díky Chowovi, to je prostě zábava, kterou ale trošku sráží nic moc konec tvářící se hodně vtipně, ale mě to moc nebavilo ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tvrdím to sice po dokoukání každého dalšího filmu Stephena Chowa, ale je to pravda - tohle je nejujetější věc co jsem kdy v životě viděl. Na klasické Rocky III schéma (či Kickboxer, Blades of Glory schéma... dosaďte zkrátka oblibence) nabalil kung-fu vaření a je to zase tak zvláštní až taky extrémně originálně vtipné. Ty hodně divné věci už z hlavy asi nedostanu. 75 % ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow (hrá ho Stephen Chow) má titul Boha Varenia - čiže toho najväčšieho gurmána, ochutnávača a šéfkuchára pod slnkom. Vie posúdiť, či sú mäsové guľky správne prevarené, cestoviny správne vláčne a či na kúskoch smaženej prasačej kože nie sú zbytky výkalov. Alebo je to inak? V skutočnosti je to nešika, ktorý svojich vyzývateľov podpláca len kvôli tomu, aby mohol byť na obale od instantných nudlí. Čoskoro jeho podvod ale výjde na povrch, a novým Bohom sa stáva absolvent Čínskej kuchárskej univerzity, ktorého len prednedávnom tak vrúcne prijal do tímu. Ocitá sa tak na ulici v prachu, aby sa následne z núdze spojil s pouličnou škaredou zubatou predavačkou Turkey a začal vyrábať nie najlahodnejšie "čúrajúce knedlíky", ktoré kedy svet videl! Stephen Chow je slapstickár a je to na ňom badať. Namiesto nejakých sofistikovaných slovných vtipov radšej necháva protagonistov v hereckých eskapádach prehrávať a používať jednoduchý priamočiary humor. Za použitia zaujimavých vizuálnych finesiek (teda bojových umení) na prípravu jedál, tu ale máme ďalšiu zo skvelých chowovských komédií hodnú za zhliadnutie. Už sa nedočkavo trasiem na Fight Back to School... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama