Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

campix 

všechny recenze uživatele

Od začátku mi bylo jasné, že Shaolin fotbal bude s fotbalem společné tak maximálně název a sem tam se tam nějakým způsobem čutne do fotbalového míče. I tak odcházím od tohoto počinu Stephena Chowa značně zklamán. Kungu-fu Mela byla daleko smysluplnější a rozhodně také zábavnější. Já jsem neshledal většinu věcí kolem Shaolin fotbalu vtipných. Prostě se u mě naprosto minul účinkem. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úplná hovadina. Film, kterej si sám ze sebe dělá legraci mě po necelé dvě hodiny nutil se smát. Spojení bojovejch umění, fotbalu a přehnaností zaručuje nonstop zábavu pro diváka, jelikož zde nejsou žádné mantinely. Musim uznat, že tak skvělou režii vidím málokdy. Dost by mě zajímalo, jak se točily ty zápasy, protože většinou jsou téměř bez střihů, zcela přehledné a divákovi neunikne žádnej gól, žádná situace, šarvátka, prostě poctivá, oldschool práce. Stephen Chow si zaslouží pochvalu jak za režii, tak za hlavní roli. Dokonce zde funguje samotný příběh, pár emotivních scén a hromada hlášek/absurdních situací. Líbilo se mi taky, že každá postava z týmu měla "to svoje", čím disponuje. Nejvíce mě bavil Kwok-Kwan Chan, kterej vypadá jak Bruce Lee a má největší charisma. Jinak mi nikdo nějak výrazně nevadil. Nejlepší jsou rozhodně amatérské zápasy, šílenej náser :-) výborná hudba a dobrý vizuál. Doporučuji, oblíbená komedie, která diváka nenechá vydechnout a kvůli supr námětu, fungujícímu příběhu, různorodým postavám a špičkové režii to stojí za to film vidět. 10/10 ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Dokonalý bizár čínské filmografie, na který stojí kouknout kvůli extrémně přehnaným kung-fu scénám při fotbalových utkáních. Zápletka využívá všech nejmožnějších klišé a záporák s týmem Zlých je předem daný už na začátku. Nebýt scének, které jsem objevil na internetu, tenhle klenot bych si určitě nepustil. Když to mám zhodnotit jako celek s hereckými výkony, dějem nebo prací s tempem, musím tomu dát hodnocení kvalitě filmu náležející. Bizár ale stojí zato občas shlédnout, člověk se alespoň pobaví, jak je to cringe. Hodnocení: 45 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu jsem se vskutku bavil. Nemám sice rád žánr sportovních filmů, ale Stephen Chow to vzal pěkně od podlahy. Vzniklo tak dílko, které je svou kvalitou na míle před takovou Vybíjenou z amerických luhů a hájů. Chow sice neváhá použít humor i poměrně hrubozrný, ten však vyvažují jemnější vtípky, a v neposlední řadě i intenzivní romantická linie. Preferuji sice spíš jeho následující film Kung fu hustle - je ucelenější, propracovanější a například ona romantická linie (ač kratší) je ještě intenzivnější. Kdo se však nedokáže smířit s předčasně ukončeným životem Bruce Leeho, neměl by si Shaolin soccer nechat ujít. Je to jeho nejlepší posmrtný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rad humor Stephena Chowa, ale Shaolin Soccer mi ako jeden z mala jeho filmov pred rokmi sadol. Vtedy som videl tu kratsiu verziu. Dnes som si po dlhej dobe pustil film znova v tej dlhsej verzii a uz ma to prilis nebavilo. Futbalove sceny su sice stale celkom zabavne, ale trva polovicu filmu kym sa nejaky zapas zacne. Dovtedy musime sledovat neustale ponizovanie kladnych postav, co sa mi nepacilo a pripadalo mi to divne. Rovnako sa mi nepacilo jak hnusne namaskovany xicht mala Wei Zhao. Nedalo sa na nu vôbec pozerat. Mimo futbalovych zapasov uraduje ten klasicky trapny Chowov humor, ktory mi nesedi. Takze dnes som sa uz prilis nebavil a vidim to na cisty priemer. 5/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Wei Zhao , která ve filmu hraje Mui, v době natáčení neuměla kantonsky, a proto je její postava ve filmu jediná, která mluví standardní čínštinou. (Raztubyl)
  • V italské verzi jsou všechny hlavní postavy nadabovány profesionálními fotbalisty (Damiano Tommasi, Vincent Candela, Marco Delvecchio, Sinisa Mihajlovic, Giuseppe Pancaro a Angelo Peruzzi). V americké verzi Stephen Chow dabuje sám sebe. (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama