Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

tombac 

všechny recenze uživatele

Též bych chtěl být fotbalista- kanón jako Stephen Chow a vyslat takovou pumelici, že by strhala z brankáře soupeře všechno ošacení i s gaťaty a odvála ho spolu s půlkou jeho mužstva a brankovou konstrukcí daleko do dáli... Leč nejsem jím a trapně zakopávám penalty jako Golden Leg na začátku Shaolin fotbalu :-) _ Po Kung Fu Hustle jsem byl natěšen na další Chowovu heroickou řachandu. Ta si po letmých náznacích dávala docela na čas... Jakmile však kung-fu tým vleze na hřiště a začne hrát ehm... fotbal, ihned snímek má správné grády. Zvláště když k té trikové šarádě hřmí patřičně heroická hudba. Očividné digitalizace je ve filmu přehršel a pojetí nejkrásnější hry na světě je hovadina na n-tou, ale to mi bylo šumafuk, hlavně, že je to sranda. Míč je kulatý, na hřišti stojí dvě brány a dvě mužstva proti sobě... a pokaždé vyhraje Shaolin :-) A Chow by měl jednou natočit romantický film. Je vidět, že má pro dojímání diváka cit :-) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry docela netypický film. Ovšem figuruje zde zcela západní klišé o partě sportovců, kterým se nedaří, pak se cosi zlomí a oni vyhrávají jeden zápas za druhým, ale když přijde finální střetnutí, tak jsou namydlení. A zkuste hádat, jak to celé dopadne. Nene, tohle je podle mě spíš určeno západnímu publiku. (87.) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Totálne hustá sračka, ktorú ani nemožno popísať slovami. Demencia vyžaruje z každého záberu. Síce má Chow svoj štýl, ale svoj štýl mal aj Joel Schumacher, keď točil Batmanov. Občas je tam pekný uhol kamery, ale to je všetko. Herci hraju strašne afektovane a sú na úrovni béčkového filmu.futbalové súboje sú nudné a príliš komplikované. Ich nerealistickosť mi neprišla vtipná, ale jedine tak trápna. Rovnako aj efekty. Úbohosť nemá medzí a vrcholí na konci v definitívnom zápase. Mám rád hong kongské akčné filmy (hlavne Jackieho), ale toto ide absolútne mimo mňa. PS: skladateľ kurevsky vykráda Elfmanovu hlavnú tému z prvého Men in Black. ()

predators 

všechny recenze uživatele

To už je asi moc. Kung fu Mela ještě ano, ale toto pojetí kungu-fotbalu mi moc neříká. Především všelijakých podivných létacích scén je až moc, takže se na boj, jako takový, ani moc nedostalo. Komických situací je taky přehršel, ale to bych snad musel být zhulený(a že nekouřím):-), abych se od srdce zasmál. Prostě jde spíš o 10.díl Scary movie v čínském podání.:-)30% ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Po zvážení jen 2*.....pár dobrých vtípku a akcí se našlo, ale koukat se na digitálního mičudu omrzí dřív než by se mohlo zdát. Ale což, ona je většina parodií dementní, jenže když si celé mužstvo stoupne před branku a snaží se dát gól zatímco obránci místo bránění čumí a fandí gólmanovi, člověk se začne nudit.....fotbalu je v tomhle filmu minimum, zápasy připomínají spíš šachy kdy se týmy střídají a chvílemi ring, protože se to tam všechno mastí. U mě jasně vyhrála Kung-Fu Hustle...už proto že tam neprznili fotbal. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Aby její hlava vypadala jako oholená, musela Zhao Wei denně strávit v maskérně 8 až 10 hodin. (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)
  • V italské verzi jsou všechny hlavní postavy nadabovány profesionálními fotbalisty (Damiano Tommasi, Vincent Candela, Marco Delvecchio, Sinisa Mihajlovic, Giuseppe Pancaro a Angelo Peruzzi). V americké verzi Stephen Chow dabuje sám sebe. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama