Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Recenze (285)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dost koktavý film. Záblesky geniální zábavy střídá nenápaditá nuda a tak je to pořád dokola. Oproti Kung-Fu mele zde sice najdeme kompaktnější zápletku, ale o tu jde přeci až v druhé řadě. 70% Zajímavé komentáře: tombac, JohnnyD, bouncer, baruss, hribisko ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná sportovní komedie s neméně dobrou hudbou. Je vidět, že si tvůrci s triky dali opravdu záležet a hlavně v posledním zápase je to brutálně znát. Hned jak začal tak sem se řezal smíchy až do konce. Tak výbornou fotbalovou scénu jsem ve filmu snad ještě neviděl. Ale nedá se upnout jen na tuhle část filmu. Celý film stojí za shlédnutí například když se začínají učit fotbal. Opravdu originální téma na zatím nepříliš využitý sport ve filmech až na pár vyjímek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $489,600Tržby Celosvetovo $42,776,760║ Podarená komediálna vychytávka, bohato využívajúca bullet-time. Bžunda ako sa patrí! /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto. Opravdu líto. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy dal takovéto hodnocenní komedii. Je to opravdu smutné. Ale těch 5* nezruším, ani kdyby jste mě hodili do hřiště hrát proti Stephenu Chowovi. Geniální spojení vtipu, ironie a bojového umění, kterému se snad vyrovná jen Kung fu mela, která cituje snad každý film o bojovém umění natočeném v HK. Tohle je přesně ukázka jak jednoduše a přesto kvalitně jde naložit s parodií. Autoři Scary movie se mají ještě hodně co učit. Jen doufám, že takovýchle snímků bude ještě hodně, abych se taky někdy zasmál, protože ty americké komedie nasahají tomuto zázraku ani po kopačky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dobrá bejkárna. Ani nevím proč jsem film tak dlouho odkládal. Film je fajn spojením Kung-Fu a fotbalu a ikdyž je to značně přestřelené, tak je to vtipné a velmi zábavné. Fajn záležitost i téměř po 20 letech. Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 8/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne originalni film a asi to nejlepsi, co kdy Stephen natocil. Film je sice ze zacatku spis smutnej, ale jako celek je to hodne vtipna komedie. Tym Kung Fu je vyborna sebranka a o to vic prevapi, kdyz to pak rozjedou. Triky jsou na hodne slusny urovni a klidne tu mohlo bejt vic podobne vychytanejch utkani, jako to zaverecny. Taky se povedla hudba, ktera dej skvele doplnuje. Film sice neni nijak zvlast komplikovanej, ale je tak narvanej ruznejma parodickejma scenkama nebo super vtipkama, ze jsem se fakt skvele bavil a nemuzu jinak, nez dat 5*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak toto je omnoho lepšie než neskorší Kung Fu Hustle. Jediné čo mi na tom vadilo bolo nadmerné množstvo digitality. Inak výborná komédia kde hviezdia všetci brankári (a brankárky). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemá logiku, ten americký nezná ani kulatý míč a na ten shaolinský jsou zákony fyziky krátké. Je to zkrátka dost ujetá zábava, ale my, kteří umíme skórovat kopačkou z orbitu, si tuhle kravinu rozhodně umíme užít. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Digitální fotbalová nuda - že se budu u filmu tvůrce velezábavného filmečku Kung Fu Hustle tak nebetyčně nudit, to jsem opravdu nečekal. Zasmál jsem se cca. třikrát, a tomu já neříkám komedie. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Též bych chtěl být fotbalista- kanón jako Stephen Chow a vyslat takovou pumelici, že by strhala z brankáře soupeře všechno ošacení i s gaťaty a odvála ho spolu s půlkou jeho mužstva a brankovou konstrukcí daleko do dáli... Leč nejsem jím a trapně zakopávám penalty jako Golden Leg na začátku Shaolin fotbalu :-) _ Po Kung Fu Hustle jsem byl natěšen na další Chowovu heroickou řachandu. Ta si po letmých náznacích dávala docela na čas... Jakmile však kung-fu tým vleze na hřiště a začne hrát ehm... fotbal, ihned snímek má správné grády. Zvláště když k té trikové šarádě hřmí patřičně heroická hudba. Očividné digitalizace je ve filmu přehršel a pojetí nejkrásnější hry na světě je hovadina na n-tou, ale to mi bylo šumafuk, hlavně, že je to sranda. Míč je kulatý, na hřišti stojí dvě brány a dvě mužstva proti sobě... a pokaždé vyhraje Shaolin :-) A Chow by měl jednou natočit romantický film. Je vidět, že má pro dojímání diváka cit :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková netradiční komedie o kung fu fotbale, ale musí se nechat že je fakt dokonalá, příběh je samozřejmě o ničem a je správně jednoduchej, ale ty zápasy nemaj chybu, hlavně ten poslední je naprosto nejkrutější ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

What the fuck?! Že bych se nějak skvěle bavil, to nemůžu říct. (anebo sice můžu, ale nebyla by to pravda) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale tieto čínske splašky mi raz nejdú dole krkom. To bola úplná blbosť a len som odpočitával minúty kedy tento film skončí. A ako počítam tak počítam, ale nebolo miesta na zasmiatie. A to je pri názve komédia už čo povedať. Hviezdičku dávam za nápad a za odvahu. 15%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia od Stephena Chowa. Má výborný príbeh o majstrovi kung-fu, ktorý si aj napriek svojim výnimočným schopnostiam zarába len tými najpodradnejšími spôsobmi, no napriek tomu mu nechýba chuť do života a neustále hľadá spôsob, akým by kung-fu spopularizoval a konečne uspel. Keď jeho talent objaví bývalý úspešný futbalista, konečne zistia ten pravý spôsob, akým sa presadiť, no najprv musí o tom mladík presvedčiť aj svojich ostatných talentovaných bratov a vytvoriť futbalový tím, ktorý by mohol uspieť na najbližšom turnaji. So spracovaním som nadmieru spokojný, spojenie kung-fu a to aj v tejto prehnanej podobe a futbalu bol veľmi dobrý nápad, ktorý v rámci žánru ponúka veľký potenciál a ten sa aj našťastie podarilo výborne využiť. Jedine na mňa pôsobí dosť zvláštne, že minimálne na komédiu je tu až príliš moc silného ponižovania, či už iných, ale aj samého seba, čo dosť mení celkovú atmosféru, no film mi to vôbec nerušilo, možno práve naopak, ešte ho to ozvláštni trochu viac. No hlavne, že dej je väčšinu času veľmi dobre zvládnutý, bavili ma všetky postavy, pričom mi sadol aj vzťah hlavného hrdinu ku pouličnej kuchárke a našťastie vydarená je aj celá tá zábavná mytológia o kung-fu s množstvom rozmanitých situácií, kde sa môže prejaviť. Jedine ten turnaj mi prišiel trochu moc rýchly, ale to je už skôr len detail, sadlo mi to aj v tomto prevedení. Rozhodne musím pochváliť aj akciu, jedine druhá polovica finálového zápasu mi už prišla moc prehnaná, kvôli čomu to už vôbec nefunguje, ale inak ma všetky tie zápasy veľmi bavili, rovnako aj ostatné sprievodné situácie a navyše je to aj výborne natočené, pričom nechýba viacero skutočne skvelých záberov. A sadol mi aj humor, vtipných situácií je tu nespočet a bavil som sa veľmi dobre. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Stephen Chow v hlavnej úlohe, moja obľúbená Vicki Zhao, ktorá tu hrá veľmi netradičnú postavu pouličnej kuchárky a plno výborných vedľajších postáv, hlavne ostatní bratia. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrá vizuálna stránka plná zaujímavých efektov, ale nesklamali ma ani zvyšné zložky, Stephen Chow mi sedí. Shaolin soccer patrí medzi tie komédie, ktoré ma neomrzeli ani po viacerých pozretiach, úplne ideálna víkendová oddychovka. 77% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa po zhliadnuti Kung-fu mely ohromne tesil. Neuveritelna smes humoru, kung fu, parodie, fotbalu a emocii vybicovana az do takej miery, ze mi to vhana slzy do oci. V istom zmysle dokonale 10/10 ()

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama