Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Náhodou to bylo nebylo tak špatný, jak jsem čekal. Je to originální, a to se mi sakra líbí. Zapojení kung-fu do fotbalu, je skvělý nápad, akorát se to musí umět. Párkrát jsem to při tréninku zkoušel a zranění nohy nebylo daleko. Takže by tam měli mít upozornění - nezkoušet v reálu. Pobavil jsem se, a to je hlavní. 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dost rozporuplný film. Jsem zvyklý na kdejakou asijskou „ujetinu“, ovšem tady se střídaly doslova nudné a trapné pasáže s opravdu povedenými, u kterých jsem se nejen zasmál ale i pobavil nad prazvláštní choreografií. Postavy samy o sobě nebyly nejhorší – všichni ti šaolinští bratři a jejich schopnosti + hnusná ale jinak pohledná Vicki Zhao jasně nejzajímavější na celém filmu. Hlavním tahounem samozřejmě bezkonkurenční Stephen Chow a jeho staré botky s „Hello Kitty“. Zavřu obě oči a vlepím tomu průměrné tři hvězdy, ale mám k tomu spoustu výhrad… ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Samotný název je příslibem něčeho velmi speciálního. Shaolin fotbalisté, to zní prostě skvěle. Není to jen obyčejný fotbal, ale to všechno je propojeno s kung fu. Stephen Chow je jeden z nástupců Bruce Leeho, podobně jako Jackie Chan zvolil cestu komedií. Jeho komedie jsou místy o dost šílenější než komedie Jackie Chana, pročež je ale osobitý tvůrce ve svém snažení originální. "Shaolin fotbal" je o tom, jak se skupina nýmandů dá dohromady, aby porazili tým Zla. Doslova takto pojmenovaný. Není to na první pohled nic světoborného, ale kung fu je prostě kung fu a v jeho podání vypadá všechno líp. Fotbal může být neskutečná podívaná, rychlá, brutální, ohnivá. Stephen Chow předvádí, že je neskutečný mistr bojových umění a že to umí dát do souvislosti s žánry a aktivitami, které se s kung fu na první pohled úplně nespojují. Místy je patrné, že digitální trik byly na svou dobu přece jen ještě špatné a jsou trochu smutnou ukázkou toho, že i do podobných filmů, které se vždy pyšnily klasickými triky, se dostává něco, co je nepřirozené. Na druhou stranu Chow chtěl do filmu vložit prvky, které by se skutečně velmi těžko točily bez počítačových triků. Jestli máte rádi kung fu a komedie, jestli vám nevadí absurdnosti, určitě si snímek zamilujete a svou "poetikou" vás dostane. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/expendables-2-cerna-venuse-mame-papeze.html ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná sportovní komedie s neméně dobrou hudbou. Je vidět, že si tvůrci s triky dali opravdu záležet a hlavně v posledním zápase je to brutálně znát. Hned jak začal tak sem se řezal smíchy až do konce. Tak výbornou fotbalovou scénu jsem ve filmu snad ještě neviděl. Ale nedá se upnout jen na tuhle část filmu. Celý film stojí za shlédnutí například když se začínají učit fotbal. Opravdu originální téma na zatím nepříliš využitý sport ve filmech až na pár vyjímek. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Ázijskou kultúrou, keď som mal asi 7 rokov a až doteraz je to jeden z mojich obľúbených filmov. Štýlistická pecka, ktorá prepája drámu, komédiu a lásku k futbalu v jednom. Tento film predstavuje asi všetko čo si človek pod pojmom Ázijský športový film dokáže predstaviť. Je to uletené, vtipné, drsné, ale aj dokáže chytiť za srdce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)
  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama