Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (511)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tyto teenager romány z per autorek-spisovatelek, zabalené do pseudo sci-fi/fantasy hovna, to je neblahý jev dnešní popkultury. Slovy Simony Stašové z Pelíšek - tolik peněz to stálo, a přitom taková blbost. Respektovaných, divadlem ošlehaných charakterních hereček Jodie Foster a Naomi Watts mi bylo upřímně líto.Vím, že nákladné hypotéky na Floridě se musí platit, ale stejně, mají to tyhle dvě dámy zapotřebí? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $130,179,072Tržby Celosvetovo $295,238,201Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ až príliš z toho saje Matrix a to vo veľa ohľadoch, už to nemá takú atmosféru ako predchodca, režisér Robert Schwentke je čoraz väčší rutinér a nemá čo dať na vrch a tieto post-apo filmy ako Hunger Games a The Maze Runner začínajú byť až moc podobné na jedno kopyto až chuť z toho prechádza, zlatý Terminátor /60%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jakožto mladý, bystrý a nezpochybnitelně překrásný génius jsem si všiml, že poslední dobou se na databázi nebezpečně rozmnožují komentáře, kterým vůbec nikdo nerozumí, proto jsem se rozhodl jeden takový sepsat a velkoryse jej rovnou i opatřit výkladovým slovníkem. Takže jdeme na to. Tržby celosvětově: 17101985 dolarů (lidi milují tržby a je úplně jedno, že je to nějaká nesmyslná cifra, například toto číslo je datum dne, kdy jsem přišel o panictví). Nejsem sice žádný filmový kritik (ale myslím si to), takže nemám tendence cokoliv prvoplánově shazovat (rozhodně mám), ale zastávám názor (nemám nejmenší tušení), že filmové postavy k sobě měly příliš colegialas japo-nesaský vztah (tuto frázi jsem si právě vymyslel, však on to stejně nikdo googlit nebude a i kdyby ano, vyjedou mu akorát nezletilé japonské školačky). Celé se mi to zdálo takové tendenční a kompulzivně klastomanické (nemám ani páru, co jsem to právě vypotil za blábol). Shailene Woodley je tradičně skvělá, její křehký hlásek zní jako tající mléčný karamel a své postavě dokázala propůjčit brilantní prostopášnost ctižádostivé duše (zrovna používám honosnou a metaforickou řeč, kterou jsem opsal z nedělní přílohy Blesku, protože nechci aby někdo poznal, že pracuji jako třídič kuřat v Dobřemilické drůbežárně). Akční sekvence jsou sice na dobré úrovni, ale film jako celek je velice nekonzistentní, plný vztahových a motivačních klišé, takže při rozeznění závěrečných titulků pocítíte stejnou úlevu, jako kdybyste z balkónu osmého patra činžovního domu vyhodili automatickou pračku (právě jsem napsal vtip, který chápu jenom já, manželka a opravář praček Enrico, se kterým mi minulý týden utekla). Nemyslím si, že by se to v dohledné budoucnosti zlepšilo, naopak to vypadá divně a spíše se to zhoršuje (už nevím co psát, takže jsem právě citoval svého urologa). Opravdu nemám tušení, co tím chtěli tvůrci vlastně říct (a stejně tak nemám tušení, jaký je význam mé existence v tomto vesmíru). Závěrem bych sem rád postnul nejlepší písničku ze soundtracku (která tam sice vůbec nebyla, ale moc by se tam hodila!). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate, Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,875 // Otvárací Víkend v USA: $52,263,680 // Rovnako kvalitné, ako jednotka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

O něco méně zajímavější než Divergent, ale pořád solidní šleha v ranku Teen akčních filmů. Politické, ukecané a intoušské Hunger games ať sežerou knihomolové, já dávám přednost efektní zábavě a tou Insurgent nepochybně je. Přibylo více akce, více se zde střílí a je zde i nějaký souboj, což pokládám za plus. Některé scény jsou vygradovány napětím úplně na maximum, což EvilPhoeNiX vřele rád uvítá. Oba hlavní herci jsou super, chemie mezi němi funguje na jedničku a highlightem je definitivně opět simulace, tam jsem nedýchal. Za mě tedy opět spokojenost, akce, story, spád vše funguje. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Navázat na rok starou efektní adaptaci výtečné předlohy nebývá zrovna snadný úkol a už vůbec ne, pokud máte tentokrát před sebou o něco méně strhující látku. Vzhledem ke kompletně vyměněnému tvůrčímu týmu proto chápu zcela odlišný feeling a překvapivě uznale kývám hlavou nad vypuštěním natahovaných knižních pasáží (pobyt u Odpadlíků) i nad tím, že hlavní trademarky série i nadále působí dostatečně divergentně. Největší výhrou ale zůstává famózní casting. Ten rok, během kterého představitelé ústřední mladé party (Tris, Čtyřka, Caleb, Peter) sbírali zkušenosti jinde, se projevil v jejich výkonu přímo náramně a je to právě jejich um, který dává zcela zapomenout na to, na jak vratké dějové nohy se v samém závěru celá sága staví. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem divergentní, rezistentní, paranoidní a nelíbí se mi Tris. Z nějakého záhadného důvodu, který se patrně skrýval v té blikající krabici, jsem se však při pobíhání mezi jednotlivými sekcemi a odpadlíky snad ani nenudil. Přesto si myslím, že mám příliš málo akné na to, abych byl z této dietní sci-fi nějak zvlášť unesený. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Citeľne slabšie ako prvý diel a po takmer všetkých stránkach. Ak som prvému dielu vyčítal hlavne nelogickú premisu, Rezistencia sa chvíľami topí aj v nie úplne logických scénach, či zvratoch. Ani dej sa výrazne neposúva dopredu a ako takou záchranou sú len veľmi dobre osadení herci a úplný záver, ktorý zdá sa mení pravidlá hry. A že ide o záchranu na poslednú chvíľu. Tradičné rozdelenie finále na dva samostatné filmy však už teraz nepôsobí dobrým dojmom. 50% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Psanci podobní lovné zvěři a můžou chodit v klidu po ulici a nikdo si jich ani nevšimne? Ale jinak skoro až škoda slov. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sci-fi teenage ságy je továrnou na klišé, dementní dialogy, absurdní a nelogické scény a sekvence a toporné herecké výkony. To by v důsledku ani tak nevadilo, protože jednička je v mnoha ohledech podobná. Jenže v Divergenci koncept postapokalyptického světa ještě bavil, v Rezistenci uz nepřináší nic nového a nudí. V prvním díle zaujal trénink, ve druhém se jen snažíte zorientovat v neustále se měnících motivacích a jednáních postav, které generují nové a nové zvraty. Hlavně se ale jednička oproti dvojce nebrala příliš vážně, takže ačkoli výraz herců pronášejících stupidní repliky byl v obou dílech stejný, ve dvojce to působí strašně směšně. Z trojlístku dystopických sci-fi ság poslední doby (Hunger Games, The Maze Runner a Divergence/Rezistence) je právě ta hodnocená a komentovaná jednoznačně nejhorší. Jen kvůli očekáváním, co přinese třetí část, dávám dvě hvězdy. I když všechny tyhle podobně zaměřené sci-fi, jakmile dostanou širši (či vyšší) rozměr, vlastně nakonec odkryjí, jak moc logicky děravé a chatrné jsou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Uložíš ho nebo mám já?“ Sice jsem čekal úpadek oproti jedničce, ale…nic, samozřejmě přišel. Ovšem pěkně popořádku. Už úvodní ostříhání vlasů mě rozesmálo (to jsou alespoň problémy odbojářek) a naznačilo mi, že podobných scén dostanu (zase) hodně. Jakože Rezistence nabízí tu nejtěžkopádnější červenou knihovnu pro teenagerky, při které dávivý smích nahrazuje zvracení. Pak je člověk vděčný i za to „přetrikované“ efektní pozlátko, hlavně když se nemusí pořád soustředit jen na hormonální erupce hlavní hrdinky, která je takřka neustále na-přes-držku (vede srdceryvné „sérum pravdy“). Nicméně, pořád jsem doufal. V to, že přijde něco podobného tréninku a boji s vlastními strašáky z jedničky, což měla v Rezistenci obstarat Simulace. No, pravda, vrchol filmu to sice byl, ale zároveň jen slabší odvar výše zmíněného. A pak v to, že dojde na grandiózní souboj Naomi vs. Kate…který tvůrci sprostě odflákli. Čímž si u mě definitivně vysloužili krásné 2*, ehm. Nicméně věřím, že mě zvědavost zase přemůže a já (blbec) kouknu i na další díl. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Téměř zbytečné pokračování, jenž může být zajímavé pouze bojovými scénami. Za efekty a kameru 20% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Béčková varianta áčkového Hunger Games. Akorát méně politické, méně užvaněné a mnohem přímočařejší s podobně sympatickou hlavní představitelkou a ROZHODNĚ lepší chemií ústředního dua. Bohužel se tvůrci nevyvarovali typických trademarků nízky PG teen zábavy, tedy trapně předvídatelný scénář, nevěrohodné emocionální dilemata a zoufalé oslí můstky (na poslední chvíli má ten či onen zemřít a cvak - dějová přesmyčka, někdo ho zachrání.). I tak to ale uteče výrazně rychleji, než trojka Hunger Games a nebudete z toho mít takový ten pocit zneužití, protože zas tak velké očekávání divák u Divergent série nemá, ale počítat se s ní musí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z Divergence si toho nepamatuji mnoho :) Druhý díl někde navázal a mně bylo vlastně jedno, co se dělo předtím, tak nějak jsem to dokázal vstřebat i bez hlubší mytologie. U Divergence jsem to shrnul celkem trefně a v úpdstatě za tím samým si stojím i zde. Ať už Neil Burger nebo Robert Schwentke...je zkrátka vidět, že podobné kousky točí hlavně producenti a ne režiséři s vizí, takže jsou oba díly vlastně lehko zaměnitelné (což ale není pravidlem, viz Harry Potter, kde je poznat rukopis všech tří režisérů). Co bych snad jen dodal, že má tento díl navíc oproti předchozímu je honička k vlaku, kterou hodnotím jako nejlepší scénu v sérii, která mě osobně dostala a je tam cítit nějaký ten vztah k látce a akčnímu pojetí. Jinak vesměs průměr... Shailene Woodley sice možná není taková hvězda jako Jennifer "Katniss" Lawrence, nicméně nakročeno má také velice slušně...60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jednička byla strašná blbost, která čas od času zabavila nějakým lepším nápadem, ovšem zapadnutým v rámci jednoho z nejhorších nápadů na young adult fiction, co jsem zatím viděla (jako sorry, ale ty frakce jsou od začátku totálně nesmyslný a není divu, že se schyluje k revoluci, i Labyrint měl lepší nápad, a to i ten nestál za moc). Už jen pohled na ten plakát vyvolává smích, jen se na něj chvíli dívejte. Mělo to ale dva hlavní hrdiny, co byli míň hrozný, než Bella a Edward (moderní srovnávací měřítko) a dokonce absentoval i "Jacob" (jestli to ovšem nebyl onen týpek, co se zasebevraždil). Dvojka je ale opravdu strašná. Neděje se tam vlastně vůbec nic, než neustále se opakující simulace v mozku hlavní hrdinky, a i když se tam náhodou děje něco jinýho, pořád je to ta stejná sterilní a otřesná nuda. Kate Winslet mě iritovala, Naomi Watts taky, obě ze stejnýho důvodu - bylo jasný, že si v každý svojí scéně v duchu říkají, do jaký strašný chujoviny se to daly uvrtat. Shailene Woodley, která mi v prvním díle přišla sympatická, byla tady k nesnesení (jestli za to mohly ty ostříhaný vlasy, to nevím) a její boyfriend taktéž. Upřímně se divím, že se točí další díly a doufám, že poslední díl se tradičně rozdělí na dva, aby se děj ještě víc rozpliznul. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že mi bylo úplně stydno, ovšem sledovat určité fikční světy a v něm jednoho vyvoleného, který překonává mdlé překážky (ach ty zoufalé oslí můstky), není ani zajímavé ani nějak intenzivně natočené. Takový Hunger Games nám předkládá poměrně jasný příběh s jasnými pravidly, tahle série je ovšem rádoby mnohovrstevnatá, ve výsledku ale spíš chaotická. Místy jsem netušil, která bije (první díl jsem viděl před třemi lety), když bych to chtěl přejít, rád bych si užil alespoň akční scény nebo talentovanou Shailene Woodley. Tu sice čeká sakra zajímavá budoucnost, ovšem tady ji mohla hrát kterákoliv herečka, která je zvyklá na průměrné požadavky. Průměrné jsou pak i akční sekvence, které jsou místy příjemně zvládnuté, jindy je to klasické spotřební zboží, které házíme do košíku bez mrknutí oka. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Poposunuli jsme se o pět dní kupředu. Winsletčina prdel mordyjácky bobtná, Tris má jedno oko větší (patrně mrtvička), všichni změnili sto plus padesátkrát strany, byl vykopán artefakt a dojde k pohlavnímu styku. Nezkoušejte nad dějem přemýšlet, jen pusťte koutkem slinu a prsty zajeďte do trenek, neboť oligofrenický výzor pomáhá vstřebat složité nástrahy této peripetie. Tak. Hotovo. Z kleté stává se vyvolená. Naši divergentní přátelé zrezistentuovali a míří za hradby ven, proskotačit se po polích. Copak je tam asi čeká? Allegiantence? Flatulence? Vylízané řitní věnce? Žijme zatím v napětí. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Rezistence není film, který by si zasloužil posměšky a výsměch jen proto, že je to další film z kategorie "young adoult", ve kterém vyvolená dívka zachraňuje svět. Už u předchozího dílu platilo, že pokud se divák dokázal odprostit od toho, že celý svět Divergence vůbec nedává smysl, mohl být překvapen, o jak snesitelný film se ve skutečnosti jedná a dokázal pochopit, co se na filmu líbí mladším divákům. Rezistence je vlastně úplně stejná a bohužel pro mě i stejně nudná, ve filmu se děj neposune prakticky nikam, většina akčních scén tvoří snové sekvence, takže napětí nulové a díky scenáristické nešikovnosti je pointa filmu divákovi naznačována od začátku filmu. Ještěže tady byl Miles Teller, který si svou roli viditelně užíval a každou scénu si kradl pro sebe. Na Rezistenci jděte podle toho, jak se Vám líbila Divergence, druhý díl se Vám totiž bude líbit úplně stejně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak právě přemejšlím jakým nejtrefnějším výrazem shrnout tenhle film a napadá mě rozpolcenost. I když nepatřím mezi fanoušky současných teen sérií, tak Divergence mi sedla. Byl jsem tedy zvědavej jak se to vyvrbí dál a místo čum ripu jsem dal přednost kinu. No a nevím jestli jsem udělal dobře nebo špatně o pohřbu se mluvit nedá, ale o nadšení taky ne. Je to někde mezi. Neznám předlohu, takže nevím do jaký míry je to vinou knihy, nebo špatnýho scénáře kterej ji nesprávně adaptuje, ale jak se mi v prvním filmu zdálo, že všechno do sebe celkem zapadá a dává i logiku, tak tady už ten pocit nemám. Tvůrci od začátku na sebe vrší nové a nové zvraty. Co se zdálo, že je takhle se najednou ukáže, že je úplně jinak. Někdy se jedná i o vyložený nelogičnosti. Postavy se samovolně mění z klaďasů na záporáky a zase naopak. No a ta finální pointa to pak pro jistotu převrátí úplně. Jinak spousta scén je bohužel trochu samovolně upravených jenom aby vynikli opět naprosto nedůležitý 3D efekty, takže se občas musí všechno zhroutit a rozpadnout na kousky. No blbost no. Jednička se bez 3D v pohodě obešla, ale tak je to v kurzu že jo... No abych zase jenom nenadával, tak musím férově říct, že jsem se určitě nenudil, akční výplň ujde, byť je pravda, že se ve větší míře jedná o zde již zmíněné simulace a uměle vytvářené sny, ale podobně jako u prvního dílu se tahle část povedla. Z ústředním duem nemám problém, Winsletová je pořád kvalitní mrcha a víceméně mi ty necelý 2 hodiny svižně utekli, takže nasranej nejsem, ale nevím jak chtějí pokračovat. Já měl totiž po konci tohoto pocit, že je vyčerpáno, ale oni už něco vymyslí.60% ()

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama