Reklama

Reklama

Jim Bennett je profesorem literatury na vysoké škole, ale má i svou temnou stránku. Je gambler a dostal se do dluhové pasti. Částky, které dluží, jsou astronomické a začíná mu jít o život... Jim Bennett pochází z bohaté rodiny. Kromě finančního dostatku se mu dostalo i skvělého vzdělání a nyní pracuje jako profesor literatury na vysoké škole. Napsal knihu, která byla v očích odborné veřejnosti ceněná, nicméně to není kniha pro masy, a tak na ní příliš nevydělal. Přestože se nemusel nikdy potýkat s nějakými vážnějšími problémy, není se svým životem příliš spokojený a hraje v kasinu. Zastává názor – všechno, nebo nic – a to se mu jednoho dne nevyplatí. Korejskému majiteli kasina Leeovi už dluží přes dvě stě tisíc dolarů a další peníze si půjčí od Nevilla Baraka, který mu na splacení dá sedm dní. Pokud Jim peníze nevrátí, hrozí mu smrt. Jimova matka je velmi bohatá, ale už nechce vyhazovat peníze za synovy dluhy. Jim se tedy obrátí s prosbou o pomoc na dalšího lichváře, jménem Frank. Frankovi se vůbec nelíbí, co Jim se svým životem dělá, ale půjčil by mu, Jim však musí říct nahlas, že není chlap. To je pro něj nepřijatelné a peníze nedostane. Kromě toho, že musí řešit, kde získá peníze na splacení dluhu, musí také učit. Mezi jeho studenty je dívka Amy, která je skutečně velmi talentovaná spisovatelka, Dexter – talentovaný hráč tenisu a Lamar – basketbalová hvězda. Tito tři se vymykají, ale jen Amy Jimův seminář skutečně zajímá. A nezajímá ji jen seminář, ale i Jim. Pracuje totiž jako servírka v kasinu, kde ho viděla prohrát obrovské peníze, a nerozumí jeho dvojímu životu. Jimova matka se rozhodne, že synovi dá peníze na splacení dluhů, ale žádného vděku se od něj nedočká. Naopak, Jim všechny peníze opět prohraje. Jim je pod neustálým dozorem svých věřitelů. Neville Baraka dokonce nechá Jima preventivně zmlátit, i když lhůta na splacení ještě neuplynula. A protože rozhodně nechce o své peníze přijít, přitlačí Jima ke zdi. Jimovi nezáleží na vlastním životě, a tak buď Jim přesvědčí Lamara, aby zařídil výhru svého týmu o maximálně sedm bodů, ani o bod víc, nebo zabije Amy. Hodlá si na ten zápas vsadit velké peníze, a když to Lamar udělá, budou si s Jimem kvit. Jim zajde za Lamarem, aby si o tom promluvili. Ví, že Lamar má nemocné koleno a jeho budoucnost jako basketbalisty je nejistá. Potřebuje však peníze pro rodinu, a tak souhlasí. Jim mu slíbí 150 tisíc dolarů, které však stále nemá. Jde tedy znovu za Frankem, kterého nakonec přesvědčí, aby mu půjčil 260 tisíc, a za Leem, kterého přesvědčí, aby mu půjčil 150 tisíc. Ty dá rovnou Lamarovi, který splní svůj slib, a i když je to nervy drásající, podaří se mu zařídit, aby jeho tým vyhrál o sedm bodů... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (249)

verbal 

všechny recenze uživatele

Definice gamblera zní, že je to patologický hráč psychicky neovládající puzení ke hře na úkor sociálních, materiálních, rodinných a pracovních hodnot a závazků, jehož motivem již není výhra, nýbrž samotný pocit ze hry. V pořádku. Nikde se však nepíše, že hraje jako naprostý pičus a sází na jednom místě furt dokola dably, dokud o všechno nepřijde jako tuhle Márky Márk. Dokonce i ta nejvypatlanější cigánská socka, co měsíčně naháže do jednorukého bandity veškeré sociální dávky, čorki a výtěžek ze sběrny, změní v půlce automat, pokud vidí, že nedává, a to ani nemá doktorát z cigánské literatury, ani nevyučuje na zvláštní škole ostatní kofoly teorii her toho gadža Šejxpíra jako Kupec pandžábský, Macpes, Veselé matrony chánovské, Zkrocení černé kurvy, Rom Dežo a Julie, Večer tříčorkový, Romlet, Něco za nic, Mnoho povyku pro barevné kovy nebo Roman III.. A to mě na téhle povrchní a nenáročné, avšak na druhé vcelku zábavné a svižně odsejpající kokotince vcelku sralo. Ovšem pod vlivem nedávného traumatu, kdy jsem zhlédl tu nejhnusnější, nejdebilnější, artovými teplomety najvyhajpovanější a nejvíce iritující pičovinu, jaká kdy byla natočena, považuji i takto prostoduchou sračku za naprostý skvost, a jelikož Iňáriju nemá slony, budu po vzoru Catona staršího neutuchat v plivání na ni, dokud nezmizí z filmových análů. Ostatně soudím, že Birdman musí být zničen! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Profesor Wahlberg se do role otroka rulety dokonale hodí a jeho lavírování mezi nejistotou maskovanou útěry svých studentů a neovladatelnou touhou osudu tentokrát ale už fakt natrhnout prdel je podmanivé a bere s sebou. Kdybych to měla popsat jako parfém - geniální hlava, vášnivé srdce, existencionální podtóny a dlužno říct, že důstojnější 58%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V životě každej prohraje, nikdo ho zatím nepřežil... Tak z touhle životní fuck you filozofií se dá opravdu dostat do pěkný prdele a já tleskám, protože konečně někdo po sračkách typu Maximální limit nebo Hra na hraně natočil pořádnej gamblerskej film a na všechny ty chytrý kecy co se tu píšou, že hlavnímu hrdinovy je všechno u píči a, že je to nepřirozený se můžu vysrat. Ono to zhruba nějak takhle funguje. Měl jsem totiž možnost zjistit jak pracuje mysl takového patologického hráče. Ne nikoho jsem neléčil jako zdejší pan odborník na všechno, kterej rozlousknul vejce a našel v něm batoh, ale znal jsem týpka co byl takhle schopnej na ruletě projet za večer celou výplatu. Akorát, že jeho příběh neskončil happyendem jako tenhle film, což je tedy zároveň moje jediná zásadnější výtka k tomuhle snímku. Jinak můj oblíbenec Mark opět exceluje a já dávám spokojených 75% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh hráče, který hraje o vše. Nic víc nic míň. Přestože Marky Mark není dobrej ani raper ani herec, tady se mu docela povedlo zkoubit intoše s blbcem. Brie Larson si hlavně pamatuji z pokoje což je mnohem novější film (gamblera jsem viděl zpětně) tak vím, že krom půvabu je dobrá herečka. Tady byla spíš jen do počtu a to se mohlo o moc víc rozvinout. Jinak asi nemám co vytknout ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsem to měl tak, že když v tom nemůžu bejt nejlepší, kašlu na to. Jediná věc, která má cenu je být vyjímečnej. Všechno ostatní je šeď a nuda." ...Všechno nebo nic - život nebo smrt , vlak je rozjetý a společnost v něm mu dělá závislost. Kdyby nebyla moje závislost = nostalgie, šla bych s hodnocením dolů, protože Marky Marka jsem už viděla hrát mnohem líp. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Tento film ma rovnakú dĺžku ako jeho predchodca Gambler (1974). (chesterko)
  • V závěrečné scéně si lze všimnout, že James (Mark Wahlberg) běhá několik záběrů v kruhu. Například vícekrát mine reklamní poutač ,,Massage". (Atjov91)

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Tatumův Gambit má režiséra

Tatumův Gambit má režiséra

16.06.2015

Nejspíš jste zaznamenali, že se Channing Tatum (Bez kalhot) již brzy vydá mezi mutanty. Zatím není jisté, zda ho uvidíme už v květnu 2016 v X-Men: Apocalypse, dozajista se ale objeví o 5 měsíců… (více)

Reklama

Reklama