Reklama

Reklama

Jim Bennett je profesorem literatury na vysoké škole, ale má i svou temnou stránku. Je gambler a dostal se do dluhové pasti. Částky, které dluží, jsou astronomické a začíná mu jít o život... Jim Bennett pochází z bohaté rodiny. Kromě finančního dostatku se mu dostalo i skvělého vzdělání a nyní pracuje jako profesor literatury na vysoké škole. Napsal knihu, která byla v očích odborné veřejnosti ceněná, nicméně to není kniha pro masy, a tak na ní příliš nevydělal. Přestože se nemusel nikdy potýkat s nějakými vážnějšími problémy, není se svým životem příliš spokojený a hraje v kasinu. Zastává názor – všechno, nebo nic – a to se mu jednoho dne nevyplatí. Korejskému majiteli kasina Leeovi už dluží přes dvě stě tisíc dolarů a další peníze si půjčí od Nevilla Baraka, který mu na splacení dá sedm dní. Pokud Jim peníze nevrátí, hrozí mu smrt. Jimova matka je velmi bohatá, ale už nechce vyhazovat peníze za synovy dluhy. Jim se tedy obrátí s prosbou o pomoc na dalšího lichváře, jménem Frank. Frankovi se vůbec nelíbí, co Jim se svým životem dělá, ale půjčil by mu, Jim však musí říct nahlas, že není chlap. To je pro něj nepřijatelné a peníze nedostane. Kromě toho, že musí řešit, kde získá peníze na splacení dluhu, musí také učit. Mezi jeho studenty je dívka Amy, která je skutečně velmi talentovaná spisovatelka, Dexter – talentovaný hráč tenisu a Lamar – basketbalová hvězda. Tito tři se vymykají, ale jen Amy Jimův seminář skutečně zajímá. A nezajímá ji jen seminář, ale i Jim. Pracuje totiž jako servírka v kasinu, kde ho viděla prohrát obrovské peníze, a nerozumí jeho dvojímu životu. Jimova matka se rozhodne, že synovi dá peníze na splacení dluhů, ale žádného vděku se od něj nedočká. Naopak, Jim všechny peníze opět prohraje. Jim je pod neustálým dozorem svých věřitelů. Neville Baraka dokonce nechá Jima preventivně zmlátit, i když lhůta na splacení ještě neuplynula. A protože rozhodně nechce o své peníze přijít, přitlačí Jima ke zdi. Jimovi nezáleží na vlastním životě, a tak buď Jim přesvědčí Lamara, aby zařídil výhru svého týmu o maximálně sedm bodů, ani o bod víc, nebo zabije Amy. Hodlá si na ten zápas vsadit velké peníze, a když to Lamar udělá, budou si s Jimem kvit. Jim zajde za Lamarem, aby si o tom promluvili. Ví, že Lamar má nemocné koleno a jeho budoucnost jako basketbalisty je nejistá. Potřebuje však peníze pro rodinu, a tak souhlasí. Jim mu slíbí 150 tisíc dolarů, které však stále nemá. Jde tedy znovu za Frankem, kterého nakonec přesvědčí, aby mu půjčil 260 tisíc, a za Leem, kterého přesvědčí, aby mu půjčil 150 tisíc. Ty dá rovnou Lamarovi, který splní svůj slib, a i když je to nervy drásající, podaří se mu zařídit, aby jeho tým vyhrál o sedm bodů... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (248)

marvan 

všechny recenze uživatele

Wahlbergovo drsňáctví bylo vždycky především k smíchu. Zatímco podvědomě vysílá signály zakomplexovaného prcka, navenek se snaží stylizovat do podoby macho drsňáka. Ve výsledku pak působí jen jako zastydlý puberťák. Pro takovýhle film, jehož postava je načrtnuty poněkud komplikovaněji, se tím stává přítěží. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Zatímco jedni vstávají každý den ve čtyři ráno do fachy kopat studny a z účtu se jim pravidelně strhává nevýhodná hypotéka s velmi zkurveným RPSN, tak jiný nemakčenka, kteří se stále mylně domnívají, že míchačka je jenom hospodská přezdívka jejich otylé matky, si svůj pofidérní život protáčí na bednách v Kajotu, kde s každou další criss cross kombinací prožívají vytoužený orgasmus. Jako nevím, o co se vlastně režisér Rupert Wyatt v tomto případě snažil, ale očividně má doktorát z nudy, poněvadž jsem během celého filmu agilně přemýšlel, že bych si zubama ukousal levé chodidlo a lýtkovou kostí si neodkladně provedl lobotomii na mozku. Wahlberg je se svoji extramastnou hřívou drsnej asi jak dia oplatek ve slevě, takže máte sto chutí ho plesknout po tý papuli a poslat ho spát bez večeře, páč se z nevýrazné tváře letních blockbasterů přetransformoval do nudného kokota s hereckým výrazem drůbeží paštiky. Zkrátka a dobře, ač trailer sliboval libovou nenáročnou jízdu, tak se z filmu vyklubala jen velkolepá trapnost o síle dvou a půl Rytmusů. Jednu hvězdičku dávám sám sobě za to, že jsem to vůbec dokoukal a teď si znechuceně odcházím vyšetřit hemeroidy záchodovou štětkou, abych si aspoň trošku zpříjemnil zbytek života. Zdar. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mark ma neprestane baviť. Veľmi ma potešila Jessica Lange - vidieť ju vo filme je pomaly zázrak, len by si zaslúžila väčšiu pozornosť. Momenty na zamyslenie, zamyslenie nad niektorými frázami, scény k zamysleniu. Veľmi sa mi páčil scenár a aj ďalšie herecké obsadenie. Dej trochu pokrivkával a pár hluchých miest bolo - celkovo ale slušné. Gambler nesklamal. Mark Wahlberg v podarenej úlohe vysokoškolského profesora závislého na hazarde. Chvíľu hrá black jack a dubluje stávky, chvíľu vsádza všetko na čiernu a chvíľu filozofuje so študentmi. Väčšinu filmu vás teda hlavný hrdina bude trochu iritovať, pretože jeho motivácia nie je zreteľná a budete čakať ako to dopadne. A aj keď u závislostí je happyendov poskromne, tak toto je americký mainstremový film. Za povšimnutie je dobrý Joghn Goodman v úlohe úžerníka. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

I přesto, že tam hraje můj oblíbenec a téma, které mapuje je také zajímavé, tak průměr. Vím, že se opakuji, ale fráze, která charakterizuje jakoukoli závislost, tedy rakovina vůle shrnuje vše. Jak hluboce může člověk klesnout a kam až zajít... S! "Chci všechno, nebo nic, to radši chcípnu!" S! -Hlášky- černoch mafián "Už mě ta černota nebaví". ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie som Gambler, nikdy som nesedel v herni a s kariet som tiež dost blbý. Napriek tomu ma toto gamblerstovo bavilo. Hlavne na začiatku. Slušný casting na čele s jednotvarným (ale dobrým) Marky Markom, ktorému to až nečakane a prekvapivo sadlo. Bavila ma jeho postava, bavil ma jeho xsciht, bavili ma jeho problémy, ktorým dal dobrý rozmer "opičí" režisér Rupert Wyatt (Zrodenie planéty opíc). No záver mi prišiel slabý, obyčajný a bez nápadu. Celý film som čakal ako to skončí a nakoniec to skončilo tak obyčajne, že by som sa to hanbil nazvať záver filmu. 70% - 3* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg bral svou roli profesora vážně. Proto navštívil plno vysokoškolských přednášek na různých kalifornských vysokých školách, kde bedlivě sledoval profesory a jejich styly vyučování, aby vypadal jako profesor literatury důvěryhodně. (dan4815)
  • Na konci filmu Mark Wahlberg dlhý čas beží. Vyhlásil, že to bola najťažšia časť z celého filmu, pretože po tom, ako schudol 28 kíl, jednoducho nemal dostatok energie. (chesterko)

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Tatumův Gambit má režiséra

Tatumův Gambit má režiséra

16.06.2015

Nejspíš jste zaznamenali, že se Channing Tatum (Bez kalhot) již brzy vydá mezi mutanty. Zatím není jisté, zda ho uvidíme už v květnu 2016 v X-Men: Apocalypse, dozajista se ale objeví o 5 měsíců… (více)

Reklama

Reklama