Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Arius 

všechny recenze uživatele

Barktowiakov Romeo musi zomriet este celkom usiel, ale ked som videl Doom, to uz bola ina kava. Hoci Koliska do hrobu je lepsim filmom ako Doom nema na Romeo musi zomriet alebo na hocijake spickove akcne filmy. Pouzivane frazy, zle herecke vykony, snad s vynimkou Jet liho a hrozny zaver. Jednoducho dalsi strhujuci akcny film ktory vsak zaostava kvalitou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

RÓMEO MUSÍ ZOMRIEŤ-LOVEC POLICAJTOV Blbý názov. Hrozne blbý scneár. Zopár vtipných rozhovorov toho tučého černocha... Keď Jet Li prehrával popri osadenstve v Rómeovi, dalo sa to ešte pochopiť, ale keď prehráva aj pri DMX-ovi je jasné, že niečo nie je OK. Jet je len figúrka, Dacascos má blbú úlohu, Kely Hu je nevyužitá a ani tie bitky už nie je to, čo bývalo u Bartowiaka zvykom. Dnes už málokto natočí jednoduchý dobrý akčňák ako za VanDammeovsko-Seagalovskej éry... Luc Besson a Cory Yuen (Bozk Draka, Kuriér) takto ostávajú našou poslednou nádejov... ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Unesená dcéra a záchrana sveta pred kým iným ako neameričanmi, Jet Li, ktorý toho moc nenarozpráva, ale predvádza svoj slušný štandard bez výnimočných čísel. Úplne deravý scenár, ale milovníci bojových umení, krásnych áut a hip-hopu sa asi nudiť nebudú. Zaujímalo by ma, prečo mnoho scenáristov a režisérov má predstavu, že planétu vždy zachraňujú grázli, zlodeji a vrahovia, ktorí sa tým stávajú neuveriteľne čistými a kladnými hrdinami. Nie je mi ani jasné, prečo niekto, kto sa každý večer modlí sa živí kradnutím. Banda pouličných povaľačov môže používať arzenál zbraní, za aký by sa nemuseli hanbiť ani špeciálne jednotky. Všetko sa dá vyriešiť, stačí sadnúť do tanku a povoziť sa v ňom po meste. Americké tajné služby ani netušia, čo sa u nich deje a preto musí prísť odborník z Taiwanu. Ako správny zahraničný agent kedykoľvek keď zamáva preukazom s čínskymi znakmi dostane miestnych policajtov do pozoru. A aby som nezabudol: najnovšie a najničivejšie zbrane aké si vie človek predstaviť sa predávajú asi takto: Do hangáru na letisko na predmestí nejakého mesta priletia na vrtuľníkoch obchodníci so zbraňami z celého sveta. Je jasné, že z dôvodu svojho utajenia budú ich lety riadne ohlásené leteckej službe. Všetci majú zaručene okolo 30 rokov, sú neuveriteľní krásavci a rozhodnú sa kúpiť zbrane až vtedy, keď ich uvidia blikať. To ich väčšinou privádza do neuveriteľného vytrženia a v momente ponúkajú milióny a prekrikujú sa, čo im hrdlo stačí. Ešteže je svet plný grázlov a krásnych žien, ktoré nás vždy v pravý čas zachránia a ustrážia náš bezpečný spánok. Ufff. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jéé tak to bylo něco. Žlutí a černí lidi se ve filmu mlátěj kvůli černým šutrákům, který vpadají jak kus uhlí z ostravskýho regionu, ale aby jsme nepovažovali děj za pitomost, snažej se nám tvůrci filmu nekecat, že to není uhlí, ale diamantííí . Kdo chce vidět docela dobře udělaný choreo soubojů, nebo jak sluší červená krajka na čokoládové slečně má jedinečnou možnost. Bohužel příběh o tom, kdo nakonec získá pár kousíčků uhlí už nic jiného nenabízí. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Teda nechci panu Bartkowiakovi šahat do svědomí, případně bořit jeho iluze, ale banda plešatejch, namachrovanejch, řetezama ověšenejch, zkérovanejch "Afroameričanů" se nezabývá něčím tak nesmírně inteligenčně náročným, jako otevírání bankovních sejfů. Jejich bohulibé snažení v oblasti kriminálních činů se zpravidla ubírá zcela jiným směrem. Například někomu vystřelit střeva na chodník a pak ho okrást. Nebo někoho okrást a pak mu vystřelit střeva na chodník. Jak vidíme, jejich pestrá činnost nepostrádá i jistou dávku variability, ovšem o vybírání vysoce zabezpečených trezorů se existencím s přezdívkami "Drag-On" nebo "DMX" může skutečně jenom zdát. Na hlavních představitelích pak celý film krutě dojíždí. Zatímco Jet-Li se ve své roli agenta Su zrovna nepřetrhnul, samotný ústřední hrdina Tony Faith alias DeMent-X je nepřesvědčivost sama. Hlubokomyslný až zádumčivý výraz v jeho tváři dává tušit, že hlavní představitel musel s přehledem zvládnout snad i třetí třídu základní školy a jeho herecké kreace na téma "jsem zlý plešatý Ou-Dží" se do kroniky filmových křečí zapíšou zlatým písmem. O zápletce nemá cenu mluvit vůbec. Je to vo ňákejch diamantech. Tečka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V závěru filmu lze pod odlétajícím vrtulníkem spatřit běžící filmový štáb. (Conspi)
  • V momentě, kdy se Daria (Gabrielle Union) dostává z vlaku a kráčí po kolejích, má na nohou lodičky. Avšak o chvíli později, kdy prochází vraty, jsou podpatky pryč. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama