Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Recenze (212)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Chci být dneska vstřícný a tak se chystám o tomhle filmu napsat něco pozitivního. Takže....ehm....teda....nooo.....Jet Li za celý film řekne tři slova a dvakrát pohne mimickým svalem....ehm....a jde tam o nějaký diamanty....jo a hezky tam vybouchne helikoptéra a pak......a scenář stojí za prd....a celý film stojí za prd....a je to nuda k posrání. Že to už není pozitivní? No jo, vlastně máte pravdu. Ale já se tak snažil... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jéé tak to bylo něco. Žlutí a černí lidi se ve filmu mlátěj kvůli černým šutrákům, který vpadají jak kus uhlí z ostravskýho regionu, ale aby jsme nepovažovali děj za pitomost, snažej se nám tvůrci filmu nekecat, že to není uhlí, ale diamantííí . Kdo chce vidět docela dobře udělaný choreo soubojů, nebo jak sluší červená krajka na čokoládové slečně má jedinečnou možnost. Bohužel příběh o tom, kdo nakonec získá pár kousíčků uhlí už nic jiného nenabízí. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Za doprovodu hip-hopu a rocku si to rozdávají američtí „niggas“ s Tchaj-wanci a celé to kočíruje polský režisér. No řekněte, není to nadnárodní akční film? Rozum používající divák odpoví, že ne a tomu, který těsně před zapnutím filmu vypne mozek, to bude úplně jedno. Uznávaný kameraman Andrzej Bartkowiak patří k „producentským filmařům“. Je jim jedno co točí - může to být úplně cokoliv - hlavně, že „něco“ točí. Jet Li, DMX a ukradené černé diamanty. Ano, příběh je přesně takový, jak napoví předchozí tři indicie. Chce se mi říct, že o příběh zde nejde, že jde hlavně o akci, jenomže to o Cradle 2 Grave neplatí. Ne, že by snad akce nepostrádala nápaditost a švih, ale není jí tolik, kolik by jí takový akční film měl mít jak se sluší a patří. Na to, že hlavní role připadla Jetu Li, se ve filmu kope velmi poskrovnu a při faktu, že „niggas“ nosí zbraně, se ještě skromněji střílí. Ale ať si vzpomenu na jakoukoliv scénu, tak si ji dokážu vybavit velmi přesně. Naštvaní dobrmani, zápasnická aréna nebo čtyřkolka. Na to se jen tak nezapomíná, ale fakt, že bych toho chtěl na vzpomíná víc, je neodbytný. (Ne)herectví Jeta Li je už něco, na co jsem si zvyknul. DMX patří k těm raperům, kteří dokáží i něco zahrát. Oscara se asi nedočká, ale Zlatých malin se taky bát nemusí. Ukňouraná, hláškující kulička Tommy, Anthonyho Andersona je bombastická. Co na tom, že šance na to, aby něco zahrál je asi stejně veliká, že zhubne aspoň 50 kilo. Inu, ač je Cradle 2 Grave „jenom“ akčním filmem na jedno použití a není radno u něj přemýšlet, tak na průměrné hodnocení doskakuje jen velmi těsně, protože ani v tomto žánru rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, což při jménu režiséra přece jenom trošku zarazí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $34,712,347Tržby Celosvetovo $56,489,558║ Akčná zbesilosť s tuctovým príbehom. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ale no tak přátelé. Přeci nemůžete čekat, že vezmete Jeta Li a uděláte mu sestřih po kterém bude vypadat jako 20ceti letý, hodíte k němu nějakou tu malou hvězdu rapu a budete mít výborný film. To jste určitě nečekali a jen si myslím, že jste si chtěli trochu přivydělat. Scénář je ohraný, nudný a děravý až to není hezké. Do toho všeho přidejte soupeře Jeta, který mu nesahá ani po kotníky a s kterým se během pár minut vypořádá jako Arnie s důchodcem. Občas je dobré vidět špatný film, aby člověk mohl děkovat za ty lepší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejdementnější, ale zároveň nejzábavnější Bartowiakův film. Nesoustředí se to na příběh, furt jen někdo zdrhá, nebo se mlátí a mě to bavilo. Akce totiž není špatná. Zase na druhou stranu, když si vezmete kolik tam hraje akčních hvězd, mohlo by to dopadnout o hodně líp. DMX v hlavní roli je fajn a tlustej Anthony Anderson a hlavně Tom Arnold jsou fakt vtipný. Furt tam hraje hip hop a celý je to drsně negerský, no prostě blbost ale fajn. Definice pojmu guilty pleasure. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. X Gon'Give It To Ya - DMX ,2. Go To Sleep - DMX feat. Eminem & Obie Trice ,3. What's It All For?- Bazaar Royale ,4. Follow Me Gangster - 50 Cent & The G-Unit ,5. Stompdash**outu - C.N.N. feat. M.O.P. ,6. Do Sumptin - Comp ,7. My Life (Cradle 2 The Grave) - Foxy Brown feat. Althea ,8. Fireman - Drag-On ,9. Drop Drop - Joe Budden ,10. I'm Serious - Clipse ,11. Right/Wrong - DMX ,12. It's Gon' Be What It's Gon' Be - Jinx & Loose ,13. Hand That Rocks The Cradle - Big Stan ,14. Won't Be Coming Back - Baby ,15. C2G - Fat Joe feat. Youngn' Restless ,16. Focus - Kashmir ,17. Slangin' Dem Thangs - Profit ,18. Off The Hook - Jinx Da Juvy ,19. Getting Down - Bloodline Records Kennel (DMX, Big Stan, Kashmir & Bazaar Royale) (Bonus Track) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Milujem úsvit. A šteniatka. A som obdarený. Robím si na ňom uzol. Niekedy sem môžem prísť, niečo ukradnem, ty na mňa skočíš, budeme sa po sebe váľať a potom mi dáš putá.“ LOVCA POLICAJTOV z roku 2001 dodnes (február 2010) pokladám za poslednú „rozumnú“ seagalovku. Za úspech ju pravdepodobne pokladali aj jej tvorcovia a tak sa rozhodli si to o dva roky zopakovať. Stevena vyhodili, ale inak zostal režisér Bartowiak, producent Joel Silver i herci Anthony Anderson, DMX a Tom Arnold. Plus ako hlavnú hviezdu pribrali diabolského Jeta Li. Pravda, ich výsledná KOLÍSKA DO HROBU nie je príliš „buddy movie“ – DMX je v skutočnosti „gangster s dobrým srdiečkom a starostlivý ocinko“ („anjelíčku môj strážničku, stráž mi moju dcérečku“ – niečo také trápne som dlho nevidel) a Jet Li toho, pravda, nikdy veľa nenahovoril. Takže buddy movie ani nie. Ale akonáhle začne akcia (áno, väčšinou samoúčelná, ale no a čo) alebo humor (Tom Arnold a Anthony Anderson v tanku), dá sa. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice slabý akčňák. V podstatě se ve filmu nic pořádného neděje, akční scény jsou špatně sestříhané, nudné, je jich málo, připitomělé bitky DMX-ho, který neumí ani hrát, ani bojovat, natož pak jeho černošská přítelkyně Gabrielle Union. Jet Li v podstatě celý film nepředvádí skoro nic ze svého bojového umění, spíše jen staticky stojí, občas něco řekne a občas někoho kopne nebo praští pěstí. Souboj v aréně byl ubohý, všichni zápasníci tradičně na lanech létají 5 metrů tam a sem ... Prostě neuvěřitelná nuda a trapárna, kterou zachraňuje jen vynikající poslední souboj JET LI vs MARK DECASCOS. Bylo dobré vidět, že jsou oba borci, kteří trénují bojová umění od 7mi (Jet) a 4 (Marc) let stále ve vynikající formě. Celý film je jen takové pozlátko jako striptíz Gabrielly Unionové v baru, dobře se na něj kouká, ale v podstatě nic pořádného neuvidíme... ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je vážny odpad. Všetko je cool. Hrdinovia sú hypercool. Dobrí hrdinovia sú ultrahypercool a počúvajú rap. A potenciál Jeta Li nie je využitý. Ešteže po tomto grce stretol Yimou Zhanga. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přestřelené, přitažené, nesoudržné, ale zároveň akční i zábavné. Placku s tímhle Bartkowiakem můžete hodit do přehrávače, když přijdete unavení z práce, když se probudíte do zakaboněného sobotního rána, nebo když vedle v pokoji běží dvěstědevadesátýdruhý díl Ordinace... protože u toho nemusíte přemýšlet, ale jen se kocháte bojovými dovednostmi Liho a Dacascose, honičkami, smějete se komediantům Andersonovi a Arnoldovi a posloucháte nabušený soundtrack, kterému vévodí Dmx. Při fightech se sice ze stropů a střech spouští nevídané množství bezpečnostních lan, ale ty parádičky za to stojí (viz hned úvodní Liho hotelová návštěva). Co za hlášky vypouští z tlamy Anthony Anderson, to je brutus, zejména pak dialog s Tomem Arnoldem v závěrečných titulcích (Denzel?? Joo, Denzel!). Pro mě pohodovka, spousta zapamatovatelných scén, Jet-li vs 20 ultimátních hovad, X gon give it to ya, Gabrielle Union vrtící prdelkou, závěrečný souboj... 25 miliónů dolarů(rozpočet)/56,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jet Li je sice cool ale co s tím, když je film jedna velká nuda s otřepaným příběhem v kterém vás nic nepřekvapí. Film bez nápadu. Ty dvě hvězdičky jsou za Jet Liho souboje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slusnej akčňák, bohužel zase s naprosto stupidním a ohraným dějem plným klišé. Jedinej kdo to jakž takž zachraňuje je docela drsnej Jet-Li a jeho bitky, sice jich mohlo být víc, ale i tak dokázaly film pozvednout. Jenže nikdo jinej mu moc nepomůže a na nějaký akce na záchranu dcery nejsem moc zvědavej, takže nakonec jen průměr ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Trochu to nadhodnocuji čtyřmi hvězdami a to čistě kvůli Tomu Arnoldovi, který by si za tuto roličku zasloužil opět další spin off. Jinak vše ostatní, krom elementů průměrného ryze akčního filmu, stojí za vyližpepu. Etnický film, kdy se mezi sebou vražděj za rytmu hiphaphopu černoši a žluťoši, na sebe vrší neskutečně mnoho patosu a nelogických kravinek, že to nelze brát jinak, než komedii. Ale bavil jsem se výborně. Některé akce také docela ušly. Za nejlepší považuji asi tu na zápasech v podzemních garážích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motherfucka´ nigga verze Křižovatky smrti, po které konečně vím, jak je to s těžbou diamantů. Nejdřív je Tryskáč Li dokonalou technikou kopu vykope z hlubin afrického dolu a poté je o DMXe obrousí do požadovaného tvaru.. I když po tom možná budete chvíli trpět alergií na slovo "kameny", není od věci si čas od času u něčeho podobného odfrknout.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Seriem na to, Li, DMX a Dacascos pokope v takomto luxusnom akčnom snímku, plného coolovosti a správneho nadhľadu, to už tu nebude. Každý je nesmrteľne drsný, niekedy až prehnane, ale tie hlášky stoja za to, rovnako ako aj pozerať to určite v bez dabingu (DMX). Čo ma však mrzí, že adrenalínové bitky, naháňačky atď. sú perfektne zostrihané, škoda ale, že nezostrihali ešte aspoň desať minút z filmu. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Štýlový názov, ale samotný film je už skôr sklamaním. Páči sa mi, že tu Andrzej Bartkowiak prakticky pokračuje vo svojej sérii, keďže oba jeho predchádzajúce filmy boli štýlom a obsadením veľmi podobné, ale Romeo musí zomrieť, tiež s Jet Lim a hlavne Lovec policajtov ma teda bavili podstatne viac. Už tá samotná zápletka a ústredné prvky mi moc nevyhovujú. V popredí skupina zlodejov, ktorým mám fandiť, zlodej, gangster a milujúci otecko v jednom, opäť strategická zbraň, ktorá môže zmeniť rovnováhu vo svete, takýto prvok v akčnom žánri doslova neznášam a ani to spojenie policajta z Taiwanu a amerického zlodeja moc nefunguje, lepšie im to ide samostatne. Ale zase musím uznať, že film má výborné svižné tempo, tu sa neustále niečo deje, darí sa mu držať určitú štýlovosť a odľahčenosť a ponúkne aj viacero scén, na ktoré sa dá spomínať, takže nakoniec sa na to aj pomerne dobre pozerá. Akčná stránka je ale tiež skôr sklamaním, americká produkcia vôbec nevie pracovať s Jet Liho umením a tak zatiaľ čo v Romeovi bolo digitálne upravované, tu má pre istotu väčšinou úplne primitívnu choreografiu. Nechápem, ako niekoho mohlo napadnúť, aby sa majster bojových umení bil polovicu filmu jednou rukou, asi to má vyzerať, ako je ďaleko pred ostatnými, ale tým pádom tieto súboje nestoja absolútne za nič. Ale aspoň stred filmu ponúkne dve vydarené akčné sekvencie, hlavne perfektne natočená naháňačka na štvorkole, ale aj súboj v aréne s MMA zápaníkmi, ktorý je síce poriadne prehnaný, ale aj tak celkom zábavný. A ešte aj sekvencia so psami je celkom slušná, aj keď krátka. No a finále je opäť sklamaním, pôsobí poriadne béčkovo, nechýba tu tank, ťažké guľomety a ani vrtuľník, ale až na pozerateľný finálny súboj ma to vôbec nebavilo. Obsadenie je na prvý pohľad výborné, ale čo z toho, keď väčšina z nich sklame. Jet Li je tu stále sympaťák, ktorý to dokáže utiahnuť a bavil ma aj záporák Mark Dacascos, ale inak už nie je moc o koho stáť. Kelly Hu je nevýrazná, Johnny Trí Nguyễn má zanedbateľný priestor. DMX sa na takéhoto otecka nehodí a Anthony Anderson a Tom Arnold tiež nemali tak dobre vymyslené scény a ani humor, ako v predcházajúcich filmoch. Ale režijne si to aspoň udržalo svoj štandard, takže v tomto ma Andrzej Bartkowiak nesklamal. Takže zlé to nebolo, Od kolísky do hrobu som dokonca videl viackrát a nikdy som sa nenudil, na takú jednoduchú žánrovú oddychovku to stačí, ale malo to naviac, hlavne obsadenie mali využiť lepšie. 62% ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným plusem tohoto filmu je Jet Li, protože to co předvádí „super herec“ DMX, to je opravdová krize. Svou roli „ustaraného taťky“ totálně nezvládal (ty jeho „obličejíčky“ z něj dobrého herce opravdu neudělají). Příšerné dialogy a s nimi korespondující děj znamenají jediné = ODPAD ()

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama